Saturday, 26 January 2013

Mandi sayanggg....

Assalamualaikum Dear....
Assalamualaikum U guys.



Nak mandi sekarang ni kena dukung dan pujuk dulu dahh.....


Macam baby dah u ni Dear..Tu,mengamuk bila bawa dukung bila nak g mandi....

Lepas mandi, dah rasa fresh, elokkk jea, tak ngamuk lagi. Bila kemas2 cm ni u diam jea..but masih kena pujuk gak bila siapkan u ni..Kena nyanyi2 sikit..

Lebih kurang begitu la sekarang ni proses sebelum mandi..Wajib beritau u n pujuk dulu sambil urut2 badan u..Betul2 dah macam baby la Dear. Kadang2 I fikir fikirkan cmana I boleh rasa sabar ngan u ni pun I tak tau. Tambahan pula lately ni , I dah tak marah2 u kalau u buat perangai. Masih gak I sabar dan pujuk, tanya "what's wrong sayanggg?"..Setelah hampir 2 tahun I menjaga u setiap hari n setiap masa, baru I faham kenapa ada suami yang lari dari tanggunjawabnya apabila isteri dia sakit sebegini..Baru I benar2 faham apa yang di katakan " Berat mata memandang, Berat lagi bahu yang memikulnya"...Terima kasih Dear coz u juga mengajar I lebih memahami soal tugas dan tanggungjawab sebagai seorang suami...Dan sebenarnya walaupun U terlantar begini tetapi u banyak mengajar I tentang soal KEHIDUPAN...tq, tq sayang..U buat I lebih matang. Juga u mengajar I memandang sesuatu itu, Pandang lah dengan mata hati, baru la kita nampak jelas pemandangan tu....N pemandangan tu sebenarnya.. sangat Indah !!....Thank You Syg, n I love U.

Malam Maulidur Rasul kelmarin, Kita sambut berdua jea kan Dear..Lepas Magrib kita selawat sama2 n u, I perdengarkan surah Muhammad..Then kita sambung lagi berselawat n kita hadiahkan Nabi Selawat Azamiah..Moga Nabi terima la hadiah2 ikhlas tersebut dari kami berdua. Esoknya, pre sambutan di pondok Rasah pulak..Hari ni majlis besar besaran di pondok yang sama..Di Pondok Rasah ni la tempat I menimba ilmu agama sejak dari bangku sekolah lagi sampai la dah tua hen..sem ni! Samping tu, masa bujang dulu ada la menimba ilmu gak di Mesir, Syria, Lubnan dan Jordan. tapi tak lama la waktu g sana tu, sekejap jea, bak kata org, waktu jalan2 jea...Sehingga kini masih menuntut dan masih tak pandai2 gak lagi I ni!! aduhhh....Malam ni I g Pondok jap yea Dear..Kena sambut puas2 dulu Maulidur Rasul ni..I g sana, u pun dapat pahala dan mak I ada jaga u jap..InsyAllah..Wajib kumpul nikmat nikmat ALLAh ni Dear,,sebelum kita nak g jawab 7 soalan bocor tu nanti..! U guys pun ingat selalu 7 soalan tu yea cayang cayang semua..n Frankly, I n Gee love u guys too...

Then Dear...jangan lupaaaa...28hb ni (Monday),. Birth Day I..U guys pun jangan lupaaaaaa...Birth day I and hadiahnya sekaliiiii...!! haha hehe dan....hoho..Umur pun dah nak masuk 44 tahun!! hampir tua TAPI tetap HEN...SEM !!!!!!! Ada sesiapa pekenan kat org tua ni!?..boleh la masuk meminang.!! hahahahahahahahaha..tapi kena interview dulu ngan Gee!! aaaaa ada berani.?.Gee ni garanggg!!....hahahahahahaha

So tu jea update untuk hari ini...Sampai kita ketemu lagi di siri Warkah yg akan datang..InsyAllah..Assalamualaikum...



58 comments:

  1. SubhanAllah..besarnya pengorbanan seorang insan seperti abg abil...una doakan smoga isteri abg abil sihat kembali..dan selamat hari ulang tahun kelahiran..:)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Abil

    Assalamualaikum Gee

    Rahmat dan kasih Ilahi ke atas kalian berdua

    Selamat hari ulang tahun kelahiran yang ke 44 buat Abil semoga terus diberikanNya kekuatan mental dan fizikal.

    ReplyDelete
  3. hampir 44thn? cam tak caya jer, bg le petua..

    ReplyDelete
  4. bestnye jadi baby..moga akak cepat sembuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang baby pulak rasa, besttnya jadi org besar..

      Delete
  5. bestnya kena dukung,teringin lak rasanya hubby dukung akak ni...tapi...hurrmmm..tapi rasanya hubby akak dah x terlarat dah..erk..maklum la....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak larat dukung, suruh ler uncang kat belakang..

      Delete
  6. Betapa besar pengorbanan abg abil ye..semoga k gee bertambah sihat..

    ReplyDelete
  7. Ai percaya Lalink mmg penuh dgn rasa sabar & tanggungjawab jaga Gee. Makin kurus pulak Ai tengok Gee tu..

    Eh, bukan lalink baru nak masuk umur 34 ke?? hew hew hew...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang semakin kurus dah Gee ni..susu jea minum mana tak kurus...

      34 dengan 44 tu sama jea lalink..

      Delete
  8. Advance happy bday abg abil.. Mmg hansem pun x nmpk nk masuk 44.. Awet muda gitu ya abg. Rahsianya mgkin happy go lucky kot. Smoga k gee brtambah sihat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq meera..hehehe hansem!!! tq tq tq...Petua awet muda kan dah di beri sebelum ni...

      Delete
  9. salam hari lahir untuk abg abil,hihi..awal sikit wish.sebak+terharu+happy tgk abg abil sentiasa senyum dalam melayan kakgee. thumb up and tabik spring.abg abil, insyallah akhir feb sy dn incik suami tringin nk jumpa kakgee, moga sampailah kami kesana nanti. salam untuk kakgee..

    ReplyDelete
  10. Salam hari lahir. Semoga terus dikurniakan kesabaran & kesihatan untuk menjaga Kak Gee.

    ReplyDelete
  11. HB boss..teruskan bersabar dan berdoa yer

    ReplyDelete
  12. Happy birthday abil, moga berganda kesabaran mu dik dalam menempuh dugaan hebat ni. Abil ni...satu dalam tak tau berapa......makcik tak pernah jumpa/dengar org yg jaga the other half sebeginj......sorang sorang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang dah dengar tapi belum jumpa la orgnya..InsyAllah satu hari nanti Saya akan ke sana, jalan2..

      Delete
  13. happy birthday in advance :) semoga terus happy2 and tabah :)semoga suatu hari nanti Gee akan sembuh..amiin

    ReplyDelete
  14. semoga Gee cepat sembuh....Salam Maulidur Rasul yer...=)

    ReplyDelete
  15. As salam wbt Abil & Gee,

    Lama tak menjenguk ke sini... Isnin ni birthday ye... Happy Birthday! Semoga diberkati usia & rezeki... Barakallahufik...


    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Marya..baru jea ke blog Marya tadi...n tqqq..

      Delete
  16. assalamualaikum En Abil & Gee. Mudah2an sentiasa dlm peliharaan Allah SWT. Diucapkan selamat hari lahir buat En Abil. Semoga Allah memberi kekuatan dan kesabaran dalam meneruskan kehidupan. Bertambahnya usia bermakna semakin dekatnya kematian kita. Bekerja kuatlah seolah2 kita akan hidup 1000 tahun lagi, dan beramal ibadatlah banyak2 seolah2 kita akan mati esok hari.

    Ya Allah, permudahkanlah segala urusan saudaraku ini. Kurniakan ketabahan, kekuatan dan kesabaran dalam meniti hari-hari mendatang. Juga berilah kesembuhan buat suri hidupnya. Amin Ya Allah.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq faridatul..tq atas peringatan tu juga..n tq doakan Gee..tq tq tq

      Delete
  17. SELAMAT HARI LAHIR Lalink Cayunk ^_____^
    Semoga hidup sentiasa diberkati Allah, Dimurahkan rezeki, Diberi kesihatan yg baik, Diberi lebih kekuatan & semangat yg luar biasa utk menjaga isteri tercinta. Dan yg paling penting, hepi2 & awet mudo sentiasa...

    (hadiah sila sediakan sendiri ye..bajet takdo. hahaha)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqqqqq lalinkkk...ucapan selamat n doa ni la hadiah yg paling mahal..! tqq again lalinkk..

      Delete
  18. Selamat hari Lahir...semoga diberkati Allah selalu dan saya iringi dengan doa agar kak Gee sembuh..semoga kesabaran En.Abil berakhir dengan kemanisan,,Amin..


    Saya baru je mengikuti kisah En dan isteri 2hari ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqqq Cik Puan..aminn..n tq juga sudi sinngah di blog ini...tq tq..

      Delete
  19. Happy Birthday To You!!!!!!!!! semoga hidup anda d berkati selalu Aminnnn

    ReplyDelete
  20. Happy Birthday Abg Abil..

    Semoga dikurniakan kesihatan.. Digandakan kesabaran.. Dipermudahkan perjalanan dunia & akhirat.. Diberkati & Sentiasa dilindungi Allah.. ~Amen~

    Menten ke heeenn...seman.. :-)



    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqqqq Ammyzyliyana...masih menten niii....

      Delete
  21. selamat hari lahir.semoga sentiasa dalam Rahmat Allah dunia & akhirat..ameen

    ReplyDelete
  22. Happy born day!!! Semoga diberikan kekuatan utk.menjaga kakgee. So proud of U..

    ReplyDelete
  23. Prof Ustaz... nak tanya ... yang u cakap dia ngamuk bila nak mandi tu dia buat macamana agaknya eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gee akan keras2kan badan dia n nganga luas2...

      Delete
  24. setiap kali baca entri abg abil mesti rasa nak nangis... moga abg abil tabah dalam menghadapi ujian ini... untungnya abg abil menjaga isteri yang sakit... menjaga org sakit sama seperti kita beribadah kepada Allah.. moga syurga ganjarannya... Amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedang beribadah pun namanya,,n pada Gee juga tiap saat Allah beri Rahmat dan mencabut tiap dosanya..InsyAllah.

      Delete
  25. Replies
    1. Ai! baru nak tanya?!..umur 44, hati 24!

      Delete
    2. hahaha..saja jer..ter miss entri ne lak..
      (dlm hati..xsedau diri owg tua ne..hahhahah)

      Delete
    3. Cmana nak sedau sebab sentiasa muda n hensem jea ni!! hahahaha

      Delete
    4. alaaa...da puji2 nampak muda ingat ada ler nak bg apa2...
      hakkkhakkkhakkk

      Delete
  26. Selamat hari lahir abil semoga sentiasa diberikan kesabaran dan ketabahan dlm menepuh dugaan ini. Saya sentiasa mendoakan semoga kak gee cepat sembuh.

    ReplyDelete
  27. betl tu en abil..bila kita ditmpa dugaan baru kita faham erti kehidupan ni..semoga en abil terus tabah dan kuat ya..dan semoga k.gee cepat2 sembuh..amin

    ReplyDelete
  28. setiap detik nafas dan amal en abil berlalu moga dipenuhi rahmat dan ganjaran yg berlipat ganda dari Allah..amin..

    ReplyDelete

Followers