Tuesday, 25 February 2014

Entry ulangan lagi..

Assalammualaikum U guys..


Salah satu kegemaran I dulu ni, Mengusik si arwah Gee sampai dia merajuk.Kadang kala terlebih usik (tak sengaja)..Gee tak bercakap n marahkan I..Salah I kan. Keesokkan hari bila tgk Gee tenang sedikit, I akan terus HUG dia,of course la Gee akan cuba menolak,,org tengah merajuk/marah lagi.

I kuatkan sedikit pelukkan tu, and kata padanya "Dearr, awak tak boleh marah merajuk gini pada saya tauu. U know why?? cozzz,,Nobody, NOBODY CAN LOVE U LIKE I DO!! InsyALLAH, I will love U for the rest of the time.." Lepas cakap gitu, Gee pulak yg HUG I hahahahaha Hilang marah n merajuk dia.

Semasa Gee sakit dulu pun kerap I ulang kata2 yg sama dan Gee akan kelihatan lebih tenang bila mendengar.

Isteri kita kan, toksah nak malu malu la para suami oiii..Kerapkan HUG dan guna ayat2 jiwang sikit untuk ISTERI kita. Bukannya orang lain, itu adalah ISTERI kita.!!

Love to HUG n jiwang2 with my late Gee.

21 comments:

  1. ada suami yg malu utk ucapkan love u kat isteri...ada pulak yg kata,perbuatannya menunjukkan cinta dan kasihnya...so tak perlu diucapkan lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kata ngan suami gitu.."solat fardu tu wajib, solat sunat pulak sgt2 di galakkan."

      Delete
  2. ikut orang gak..ada yg malu nak buat mcm tu..alasannya dah beranak pinak,jadi tak pyah buat mcm tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan ikut org, kita perlu berubah. Ikut Kata TUHAN.

      Delete
    2. setuju sgt..ikut apa yg Allah dah perintahkan

      Delete
  3. Seronok baca entri abg Abil..romantik couple...alhamdulillah sya pun dh nikah almost 13 yrs hubby still layan sama mcm mula2 kami nikah dulu...mudah2an berkekalan cmtu..Aamiin.:-)

    ReplyDelete
  4. Hug..hug...hari2 hug...nak pegi keje hug...nak jalan cuci keta hug...lepas solat hug...sebelom tido hug...bahagia nyaaaa hidup ini...ceeewahhhhhhh....

    ReplyDelete
  5. Kdg2 pelukan suami boleh buat semua penat hilang tapi yes mesti kena pada tempat juga buatnye isteri tengah masak + memang kaki latah ada juga yang benjol dahi,hehe..tapi apa pun pelukan seorang suami sememangnya dambaan seorang isteri tak kira dah berapa lama bersama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju dengan kesesuaian tempat tu..hahahahaha

      Delete
  6. Betul tu, pelukan suami buat stress, penat semuanya hilang.. begitu juga dengan isteri, penat stress buat kerja kerja di rumah semuanya hilang..

    ReplyDelete
  7. Thanks bro..=) good sharing for others..

    ReplyDelete
  8. saya cakap kt larling, abg tak penah dukung azie..nak tau malam tadi boleh lak mimpi didukung larling, jadilah merasa dalam mimpi..hu hu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha..saya pernah dukung Gee, jerit2 dia minta di turunkan..

      Delete

Followers