Thursday, 22 August 2013

Sebab Gee ISTERI saya..

Assalamualaikum U guys....Selamat datang pada semua pembaca2 yg baru mengenali Warkah ini...Welcome to the Club!!....


Mari kita bergosip gosipan tentang Arwah Isteri Kerinduan I tu..yg sekarang ni dok tidur lena bagaikan seorang Permaisuri di alam 'sana'.. InsyAllah.....Dear, u tunggu I tau, jangan g  mana mana!! I'm comingggg... InsyAllah again and again..aminnn....

Tercatit sebuah kisah cinta suatu ketika dulu..gini citernya............"Oh my god Allah,..Dear awak tengok langit tu!! MasyAllah..!!"..kata I pada arwah Gee dulu sewaktu tengahari I tgh drive nak balik Kg. Gee ke Trengganu.. Arwah ni pulak tengah mamai nak tido, agak terperanjat gak Gee bila I ckp gitu, tiba2 suara cemas suruh Gee tgk langit!.." Ada apa? sambil Gee dongak kat langit, kiri kanan langit tu Gee tgk.."Takde apa pun, tak nampak apa pun.." sambung Gee..."Betul ke u tak nampak apa2 Dear,,ke saya jea yg nampak." Kata I.."Nampak apa?!!" beria ia Gee tanya sambil masih dongak ke langit..." Tak tau la Dear, I nampak langit tu penuh dengan KASIH saya kat U!!!"...kata I sambil I pegang n cium tangan Gee....hahahahaha I dah kenakan my wife tu..hahaha hehehehe hohohohoho..." Alaaaa..sukakan buat saya cemas cm tu, takde kerja lain mengusikkkk jea kerja dia!!" malu malu arwah Gee ni dulu berkata..n terus cium pipi I dan masih malu malu....!!!

Arwah my wife ni, sekiranya I usik dia gitu, dia cepat rasa malu pada I..Malu tetapi Gee ni tegas juga orangnya..Selalu I ulang kata I ni pada Gee dulu.." Dear, kalau u tertanya tanya, adakah saya ni masih sygkan awak suatu hari nanti atau bila bila...awak dongak jea ke langit,,selagi ada langit tu InsyAllah saya masih sayangkan awak..tau!!"...So jgn tanya depan saya lagi, dah naik pekak dengar soalan tu!!" Usik I lagi..Tersenyum jea Gee masa tu,,senyuman yang sampai terbawa bawa ke Kamar Tidur kami!! ehem ehem ehem...( Apa u guys senyum!! I gatal tekak la!! )...

Gee ni kalau mood dia baik, macam macam dia kan masakkan untuk I, tak kira masa dan dia takkan tanya nak masak ke tidak..coz dia cukup faham akan perut suaminya ini..apa yg I suka makan, bila I lapar, n tiap kali dia masak, sama ada I borak2 ngan dia di dapur atau dia akan halau I dari dapur!!,,sebabnya I akan usik dia lagi, dan biasanya I akan geget punggung Gee time dia masak!! hahahahahaha..mejerit2 kawan tu!! N setiap kali siap masak, bila I makan Gee akan hadap I dengan senyum..dan tiap kali tu I kena ajak dia makan sekali, selagi I tak buka mulut ajak makan, selagi tu la Gee hadap jea I makan..Tu dia ISTERI I...N kadang2 I saja makan nak bersuap sambil tengok tv, Gee tetap layan tanpa membantah.."Cm baby pulak!! ni dah akhir baligh ke belum..?" kata Gee sambil suap I...Life is sooo beautiful dengan arwah ni dulu..! Dan satu lagi perangai arwah ni dulu, dia cukup taat. Contohnya..sekiranya Gee sedang berborak2 dgn sesiapa saja, then I minta tolong buatkan I air..habis jea ayat I tu, terus Gee bangun tanpa apa2 tangguhan dan buatkan air yg I minta tu....U guys buat gitu!??...Gee takkan kata,"Tunggu dulu..nanti sekejap atau jap lagi yea saya buat."..ayat2 gitu tak keluar dari mulutnya...Cukup IKHLAS tiap perbuatan atau percakapan Gee dulu pada I ni....Isteri yg HEBAT!!!!..."Dear,awak ni betul betul menyanyangi saya kan.."..Gee diam jea tiap kali I ulang kata kata gitu..Cukup I bersyukur pada Tuhan, apabila Tuhan mengHADIAHkan Gee pada I..Alhamdulillah...

Dan Arwah ni dulu tak suka bermadah madah atau pun nak berpuisi2, jauh sekali nak cakap sesuatu dengan kiasan..dia akan bercakap terus to the point..Tu yang I suka..I tak suka jiwang jiwang!! yek yek arghhhh tuiii!! nak muntah I kalau dengar!!!..Gee jiwangnya di tunjukkan dengan perbuatan..manja manja gitu..lagi la abg gerammm!!!! hahahaha hehehehe dannnnn...hohohohohho...ooooo dan Gee juga suka bergurau ngan I..gurauannya sama la ngan I......Tetapi semua tu hanya bertahan selama 2 tahun 3 bulan..then Gee jatuh sakit...Walaupun Gee terlantar sakit dahulu, I tetap boleh rasakan CINTAnya tiapkali I HUG Gee....Itu la kuat dan Ikhlasnya kasih Gee ni terhadap I...Terror kan Isteri I ni..!!

Seorang Isteri yang bernama Fauziah Muhamad, telah mengajar I erti kehidupan berumahtangga, Isteri yg menunjukkan dan mengajar apa itu kasih sayang yg Ikhlas pada I....Sebab ini la I selalu menjawab beberapa soalan org ramai dgn jawapan..."Kerana dia ISTERI saya.."..

KERANA FAUZIAH MUHAMAD ADALAH ISTERI SAYA...............(bersambung....)...Bila??? nanti la bila I update lagi lerr..aduhhhh..!! ......hahahahaha hehehehehe hhohohhohohoho.......


Jangan jeles aaa!!!...


74 comments:

  1. beruntungnyerr.. :)..

    al-fatihah jgk buat arwah k.gee

    ReplyDelete
  2. Alhmdulillah khidupan abg abil bsama arwah isteri sgt bahagia..sy bdoa andai ada jodoh sy, sy bharap dpt ketua kluarga mcm abg abil

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah yg lebih baik lagi dapat tu..

      Delete
  3. sehingga ke nafas terakhir arwah kak Gee, bahagia sbnarnya...sentiasa di dampingi suami tercinta....

    ReplyDelete
  4. Seronok n amat membahagiakan...alhamdulillah

    ReplyDelete
  5. Sweetnya abg abil n arwah kak gee dulu.. insyaallah I pasti gee tenang kat sana.. :)

    ReplyDelete
  6. Sweetnya abg abil n arwah kak gee dulu.. insyaallah I pasti gee tenang kat sana.. :)

    ReplyDelete
  7. Al fatihah buat arwah gee. Kasih sayang yg tiada tolok bandingnya...till death do us part....gitu :)

    ReplyDelete
  8. salam abil, kak gee memang wanita yang sangat beruntung sekali mempunyai suami seperti abil.. inshallah dsatukan dsyuga nanti.. aamiin.. salam dari mimie,brunei. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih mimie n Terima Kasih pembaca2 dari BRUNEI..

      Delete
    2. jika ada kesempatan sila2 lah datang k Brunei untuk buat talk kat sini. sure ramai pembaca brunei nak pergi.. inshallah dgn izin nya jua. aamiin..

      Delete
    3. Sekiranya ada org sana yg menjemput untuk Talk, pastinya saya akan ke Brunei..

      Delete
  9. semoga Allah beriku peluang utk merasai bahagia seperti abg abil dan arwah kak gee..amin..al-fatihah untuk arwah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minta pada Allah selalu, InsyAllah pasti Allah beri yg sesuai..

      Delete
  10. dua-dua beruntung sebenarnya...sesuai dunia akhirat..amin

    ReplyDelete
  11. Al-Fatihah buat arwah kak Gee...mg tenang di sana.. TQVM kpd abg abil krn perkongsian abg abil & kak Gee membuatkan kasih syg kami suami isteri makin tulus & ikhlas..dan BERSYUKUR...Alhamdulillah ALLAH temukan kami dgn blog ini..

    ReplyDelete
  12. semoga arwah ditempatkan dikalangan mereka yg beriman amin.. for me kisah cinta U and Gee layak diangkat dan dibukukan atau didramakan agar semua tahu bertapa agungnya cinta kalian berdua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq Makdara..cerita ni setakat di sini saja ler ceritanya, tiap sambungannya citer ni bergantung pada umur n sehat saya..InsyAllah..

      Delete
  13. sedih lak uncle.. aduss.. you was a great women, aunty Gee.. sy nak jadi isteri solehah macam aunty Gee jugak nanti.. semoga aunty dalam rahmat dan kasih sayang Allah selalu.. and to uncle Abil, you are a strong man.. now and forever.. :')

    ReplyDelete
  14. untungnya arwah...al fatihah buat arwah isteri awak..

    ReplyDelete
  15. sedey plak baca entry ni :( i know u miss her...Insya Allah the time will come utk kita disatukan dgn org2 yg kita syg..yg kini di alam sana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. MIss her yes..but kena simpan dulu dalam hati perasaan tu..

      Delete
  16. Alhamdulillah..moga bersama di dunia..setia di syurga..amin..

    ReplyDelete
  17. x tertahan plak hujan d mata bla bca n3 abg abil ni :'( smga ksh syg n cinta abg abil n arwah kak gee kekal hgga d syurga..Amiin... Al-Fatihah bt arwah kak gee (eja)

    ReplyDelete
    Replies
    1. AI!! Eja lagi di sini..kat bawah nun eja gak..emmm kembar kut!

      Delete
  18. masa yang singkat bukan bermakna singkat juga kenangan yang ada kan....?saya dah 14 tahun berkahwin.satu perkara yang sangat berunah ialah....makin berusia,makin manja pulak si suami tu.kalau dulu makan tak payah berteman,sekarang mesti nak makan sekali.kalau dulu seronok minum dengan kawan di kedai mamak,sekarang ni kemana je nak kita jugak yang ikut.....kalau dulu pandai cari pakaian sendiri,sekarang ni semua nak kita sediakan....

    lelaki memang macam tu ke en.abil....?...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila dah kawen, lelaki ni cm baby untuk isteri dia..cm budak2..Sebab tu la tujuan utama isteri dalam konteks islam adalah..Melayan Suami..

      Delete
  19. tersentuh membaca entry ni. abg abil...tempat yg indah allah tempatkan untuk arwah...

    ReplyDelete
  20. syurga tmpt kak Gee... amin...
    Tip yg baik tuk para isteri
    Tq abg Abil.. ^_^

    ReplyDelete
  21. x tertahan plak hujan d mata bla bca n3 abg abil ni :'( smga ksh syg n cinta abg abil n arwah kak gee kekal hgga d syurga..Amiin... Al-Fatihah bt arwah kak gee (eja)

    ReplyDelete
  22. x tertahan plak hujan d mata bla bca n3 abg abil ni :'( smga ksh syg n cinta abg abil n arwah kak gee kekal hgga d syurga..Amiin... Al-Fatihah bt arwah kak gee (eja)

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk sgt plak komen kuar..sory mory abg abil line x clear kali d kk psal tu la komen b'tubi2 lgpn lma sgt uda cuti m'gomen dlm blog abg abil kn...hahahehehoho (eja)

      Delete
  23. sedih pulak bila baca.. hopefully i pon akan menjadi isteri solehah buat suami i.. insya'allah

    ReplyDelete
  24. abg abil... nak meleleh air mata ni. boleh tak minta email abg abil, nak tanya something. sbb nak kuatkan hati yg lara. Allah pun sedang ujian ytk nanie.

    smoga kasih syg abg abil dan kak gee sentiasa dalam perlindunganNya. Allahu akbar :)

    ReplyDelete
  25. sayu hati saya bl membaca catatan ni...sungguh bertuah arwah krn mendapat seorang suami yg penyayang mcm saudara...jk di takdirkn suatu hari nanti sy bertemu jodoh n bergelar seorang isteri....sy memasang impian utk mnjadi seorang isteri yang solehah yg blh memberi ketenangan kpd suami sy...aminn...

    semoga roh arwah ditempatkn bersama2 dgn org yg beriman....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niat dan kita praktikkan dari sekarang..InsyAllah..

      Delete
  26. jeeeeeleeeesssssssssssssssssssssssssssnya saya :(

    ReplyDelete
  27. SUWEEETTTT NYEEEE..... al-fatihah....

    ReplyDelete
  28. Sesuatu yang kita akan rindui tanpa kesalan apabila kita dah melakukan yang terbaik kepada orang yang tersayang.. So sweet abang abil & arwah kak Gee

    ReplyDelete
  29. al-fatihah buat arwah isteri abg abil...semoga abg abil & kak gee terus menjadi idola dan pemangkin kepada pasangan2 suami isteri di luar sana... kukuh dan teguhnya cinta dan sayang antara suami isteri... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih mendoakan kesejahteraan Isteri saya..tq tq tq

      Delete
  30. dpt rsakan mcm mna untungnya en abil dpt isteri mcm arwah..inshaallah syurga tempatnya.al fatihah utk arwah..

    ReplyDelete
  31. satu kenangan yang akan kite kenang sampai bile2.. moge kenangan ni akan terus kekal dalm diri hati minda abg abil.. al fathihah buat kak gee..

    abg abil.. abah fifi pon selalu jugak cerite tentang arwah mama even kami da ade ibu baru.. mesti abah fifi pon teringat dekat mama lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Of course mesti terkenang sehingga kita bertemu semula..InsyAllah..

      Delete
  32. Al-fatihah. Mogo rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dipintu syurga yg suci. Amin

    ReplyDelete
  33. Syok baca entri2 bro abil... Hehehe semoga kalian mendapat peelindungan Allah di akhirat kelak

    ReplyDelete
  34. Assalamualaikum. .bertuah arwah isteri tuan..dikurniakan Allah suami yg nenyayanginya sehingga ke nafas nya yg terakhir.tuan juga beruntung diberi Allah nikmat mendapat isteri sebaiknya..moga kami juga Allah izinkn mendapat kenikmatan sedemikian...

    ReplyDelete
  35. Tak jeles
    Tp sya tak ada cerita menarik mcm gee and abil..
    Bg sya kesedihan dan kegembiraan hanya kita saja yg tahu

    ReplyDelete

Followers