Thursday, 15 August 2013

Oii..!! ambil gambar dulu!!..



Salam Syawal....Assalammualaikum U guys....

U guys sudah tentunya masih memeriahkan Raya ni kan..walaupun ada yg dah mula bertugas kembali.. (Betul ke u guys tgh berkerja tu!!)... I ni masih beraya laa, masih menerima kunjungan tetamu sehingga hari ni, tiap hari,,, tetamu yang datang dari pagi hhhhingaaa la ke pagi..!! ( kau org memang jenis tak tido Eh!?..) Penat gak melayan tetamu tetapi MERIAH!!!..Apa yg penting...Bulan Kemeriahan yg Allah Hadiahkan ni, kita semua harus sedaya upaya  meMERIAHkannya... 

Adik I sorang ni memang suka bergambar..kejap2 bergambar, kejap2 bergambar!!!

Ni sorang lagi...ni adik I yg bongsu..Bergammmmmmbar jea kerja dia!! I ni tumpang jeaaa....

Kita satu Family beraya di Kampung my father..Kuala Sg. Baru, Melaka..sampai jea, lum masuk rumah lagi tu...."Oi..ambil gambar dulu oii!!"..bergambar lagi..!

Melayan anak anak buah I...Jom ambil gambar semua kat tepi longkang!!(konon konon sungai la tu)..

Anak buah yg sorang ni suka jadi Super Woman.."Uncle Abil, adik nak terbang,,cepat angkat adik!!"...Ni time Uncle Abil good mood..kalau time mood tak baik, semua anak anak buah I takut ngan I..Dengan semua anak buah memang I tegas tapi dia org tau, Uncle Abil selalu sayangkan dia org...
"Oi, berhenti oi...kita ambil gambar kat sini pulak!!" kata adik2 I tu...Bergambar lagi dan lagi dan lagi...tu sebahagian family yg bergambar, sebahagian lagi tunggu dlm keta, tak larat dah nak bergambar..!


"OK!, jom kita ke rumah seterusnya beraya!!.."

Adik lelaki I sorang ni..dia ngan wife dia, tak kira tempat dan waktu..ada jea peluang..beromennn jea kerjanya!!! Sex Maniac punya org!!! aiyaaa!!

Balik jea malam tu dari beraya ada dah tetamu kat rumah...Doctor Zairah n familynyaaa..dia org ni dah jadi cm family kita sendiri..

Banyak lagi pic bersama tetamu tetamu lain..yg lain tu next n3 aaa I upload kan yea...Begini la meriahnya raya I tahun ni bersama my FAMILY.. Kenangan terindah bersama arwah Gee dulu juga menjadi semanagat I untuk beraya semeriah ni....I meriah beraya!! U guys bagaimana!??...

24 comments:

  1. salam syawal Abil....moga terus ceria wlau di mana,jarang2 kuarga dpat brkumpul bgini kn,so masa ni la kita ceriakn suasana...dgn baju yg brwrna warni,kuih yg brbgai pesyen dn tetamu yg tk putus2 brkunjung.....haaaaaa duit raya jgn lupa..

    ReplyDelete
  2. Salam Aidil Fitri Abil...

    Meriahnya raya...

    ReplyDelete
  3. Kakcik bercadang nak beraya kat rumah Abil. Bila tu belum tahu...:)

    ReplyDelete
  4. sambutan aidilfitri awin tahun ni agk suram...

    ReplyDelete
  5. wah...macam2 aksi ala model ada nie..hehe

    ReplyDelete
  6. Assalammualaikum...En.Abil,

    Ceria2 selalu, moga ada sinar baru menyinarimu..

    mselim3

    pls: jadi kanlah hari semalam ada kenangan dan jadikanlah hari ini adalah kenyataan....

    ReplyDelete
  7. meriahnya raya DIM ni ;)
    syukur alhamdulillah...

    ReplyDelete
  8. Selamat Hari Raya A.Abil.. know what since mula Aini baca blog A.Abil, Aini x dpt apa maksud N3..pastu br hr ni br tau apa maksudnya, rupa2nya Entry..haha.. ketinggalan sgt..

    ReplyDelete
  9. selmt hari raya.. tu bkn beromen la..tu sweet namanya.. kekasih halal la katakan.. ;)

    ReplyDelete
  10. Sederhana. Alhamdulillah...masih ada terasa rayanya. Ohhh..kampung kat Kuala ekkk? Sampai hati x singgah rumah ekk. Alor Gajah bukan jauh pun..hehehehhehe.

    Seronok tengok kemeriahan family abang. Loving semuanya.

    ReplyDelete
  11. Selamat Hari Raya Abil..meriahnya raya!!

    ReplyDelete
  12. keluarga yang meriah ni...selamat hari raya..

    ReplyDelete
  13. Meriahnya ry dia. Syok gitu kn...

    ReplyDelete
  14. salam Syawal Abil moga ceria...tumpang gembira...huhuhu

    ReplyDelete
  15. waaahhh semua sporting bergmbr tu!!!

    ReplyDelete
  16. Sakan abang kita ni raya ye.....semua org yg berkeluarga besar akan sambut cara skala besar

    ReplyDelete
  17. Kemain sakan beraya naaa...hahaha

    ReplyDelete
  18. Salam. Wah memang meriah raya U n Ur family ye. Tgk gambr2 pun dpt feel kemeriahan tu. Oo kg ayah kt Kuala ek. Da dekat nau ngan kg mak saya da tu. Ntah2 mak saya sama skolah ngan ayah U. Sesenang singgah le umah mak saya..tak pun kita ramai2 g mkn kt Restoran Terapung Fort Supai atau kat Medan Ikan Bakar Kuala Sg. Baru atau satu lg tmpt mkn yg free dgn suasana sekeliling yg nyaman dan menghijau iaitu kat umah mak saya ler..bleh makan2 dok atas tikau! ;)

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum.. meriah sesangat raye abg abil.. tahun ni fifi tak berape sihat.. sambut raye setakat mampu jela.. ape pon kene bersyukurkan.. terkenang insan2 di negare yang bergolak.. cemane la derang raye..

    ReplyDelete
  20. Hehe...jeles lew tuw tengok adik buat wayang! hehe

    ReplyDelete
  21. hepy nya tgk fmly en abil..jles plk.hihi..slmt hari rya maaf zhir batin ;-)

    ReplyDelete

Followers