Tuesday, 9 July 2013

DIM n Tv Alhijrah...layannn...

Assalammualaikum U guys yg di kasihi semua dan di sayangi semua dek DIM ni...


Hahahahaha hehehehe hohohoho kembali mengupdate blog kesayangan arwah Gee I dan kesayangan saya...First of all and all of first..I minta maaf sgt2 coz agak kelewatan sedikit update..Maafkan saya U guys yea. Selepas n3 sebelum ni, I agak sibukkkk mengatur n merancangan soal kerja dan soal peribadi. So sebelum menjelang Bulan Mulia Ramadhan ni, baik I update dulu serba sedikit..Ehhh, belum nak ucap selamat berpuasa dulu, esok siang InsyAllah I buat sedikit ucapan untuk menyambut Puasa..

Sekarang ni just nak beritau sebab I lambat update seperti diatas dan just juga nak beritau yg siang tadi ada lagi shooting bersama Tv Alhijrah untuk segmen raya bersama Soal Wanita yg akan ke udara pada minggu pertama Raya Aidilfitri bersamaan pada Hari Sabtu jam 12 tengahari nanti..InsyAllah..Sebelum ni dgn TV3 kan, tu rancangan khas pada 17 ogos nanti jam 7.30 malam..Dengan shooting, dengan segmen Talk I dan dengan mengatur semula jadual kerja dan jadual peribadi...agak letih dan kerana itu la agak lewat sikit update n3 ini...Maafkan I sekali lagi yea...but still dan always, I LOVE U GUYS!! U guys juga selalu di hati ini...So kita layan foto foto di bawah dulu yea......DIM bersama Tv Alhijrah.......

 Bersama kumpulan anak anak Yatim dari Teratak Syifa,Setapak K. Lumpur.. antara Anak anak istimewa pilihan Allah..!...Bagi u guys yg ingin berbakti pada mereka boleh menghubungi no. ini 017 338 7959. Jom la kita bantu anak2 ini..InsyAllah,  

 Yang ini pulak nama timang dalam buainya, Lala..kerja dia dok sebelah camera, pas tu suruh action! cut! Semua tetamu undangan termasuk la pengacara kena ikut arahan dia!! Kalau tak ikut, si Lala ni akan bawa lari semua camera!! maka terbantu laaaa shootinggg....Kan Lala!
 Amy..semua org pun kenal pengacara kecil molek, cantik, lawa, dan dah nak kahwin dahhhh!!! Si Amy ni pulak susah nak menangis, nak tunjuk muka sedih pun payah..Ada banyak besar punya batu dalam kapla!! hahhaaha..One of the best pengacara Soal Wanita,,Terbaekk.
 Firstt time I jumpa si lini ni..I tengah makan2, dia datang interview I pasal Raya..U guys tengok la nanti. Lini ni pun pengacara juga...
Comel tak Kak Ton..??! Bersama Kak ton dan Kak ton ni selalu menjadi modal Talk I..Kuat bergurau gak Kak Ton ni..Baikkk..Elloo Kak Ton, Selamat berpuasa..
U guys tgk kan baju baju pengacara tadi..Dia ni la tukang siapkan..Dah la lagi tinggi dari I,.Tu,,nampak,,rambut dia!!

Dannn yang ini.....Gee...eh, eh, silap..hehehehe..Ini la Nora. Penerbit Soal Wanita. Wanita ni la juga yang selalu menjemput I ke segmen tu..Muka Nora ni ada iras iras my Dear Gee kan..U guys tengok la betul betul!!.. Nora ni I tak boleh tgk wajah dia lama2..coz muka, gaya bercakap, jalan n gelak dia macam my Gee,,jatuh sedih I!!..Sebab tu kalau Nora yg call untuk any shooting I tak kan menolak..!! Sebelum U guys nak kata anything..si Nora ni DAH KAWEN!! dan hubby dia sangat2 baik dan penyayang..I sgt berterima kaseh pada Nora n the rest of the crew..THANKS guys..thank you..Tv Alhijrah ni penghibur hati I..

Bukan setakat Nora ni jea yg dah berpunya,,semua gadis gadis...oppss dan Kak ton!! dah berpunya dahhh..So I ni lepas shooting terus balik jea lerr..Takde cann nak mengurat ngurat..aduhhhh.."Puan Nora, kalau ada adik perempuan tu, kenal kenalkan la!!"..hahaha hehehehe hohohoho...

So guyss, esok siang I nak update ucapan puasa pulak..N for ur info, I akan berada di Melawati, Selangor ni bersama my parents selama 2 minggu Puasa ni..Kalau di Seremban I sorang sorang jea, tu yg my mom ajak ke sini tambahan pula adik2 I mengerjakan Umrah...Esok kita ketemu lagi yea my dear U guys...


57 comments:

  1. Salam abg abil..nmpknye rzki abg abil smkin melimph,alhamdulillah..kdg2 xsbr gak tggu blog update tp ble dh update snyum smpi ke telinga so even lmbt tetp bbaloi tuk d tggu sbb de ilmu/nsht yg d smpikn n most of it was a wake up call 4 me 2 revise my journey..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bulan puasa ni kurang buzy so leh update rajin2..Doakan saya selalu yea..

      Delete
  2. Tv AL Hijrah best kn....

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah.. sibuk abg abil.. penuh dengan jadual kerje.. bahagie selalu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bulan puasa ni kurang sibuk..sibuk ke pasar Ramadhan jea nanti! hehehehe

      Delete
  4. alhamdulillah. kat sabah hari tu, tak sempat dan menyempat tengok talk show en. abil. next time maybe :) apa pun, selamat menjalani ibadah puasa ya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dengar kata harga ayam kat sana mahal eh??!

      Delete
  5. salam abg abil. lama tak singgah blog abg abil. alhamdulillah. rezeki abg abil kan.

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah..smga abg abil d beri kesihatan n d murahkn rezeki slalu..Amin..pa2 pn t'ubt jg rndu tgk iras2 arwah kak gee kn..blh pandang2 jgn pegang2..hahahahehehoho (gurau ye abg abil)..klau bg ucapan puasa tu kena bg gambar s'kali tau (gmbr ala2 pengistihar tarikh puasa tu..hehehe) eja syg abg abil n kak gee slalu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang iras2 arwah semua dah kawen. so cmana...?

      Delete
    2. lau mcm tu kes yg x iras lngsungkn rmai lg abg DIM..jengjengjeng..hahahehehoho

      Delete
    3. cari sampai dapat iras iras gitu...

      Delete
  7. sentiasa meletop dengan entri-entri yang meletop!!! Ok, teruskan keceriaanmu Abil..Haziq dan kami di sini sentiasa mendoakan yang terbaik buat DIM, Abil..ahaks.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pas ni nak buat n3 pasal KUBUR!! takuttt..

      Delete
  8. Assalamualaikum, wah..padat sungguh jadual prof. Abil ni.. Semoga sentiasa dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yg baik..amin.. Selamat berpuasa.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..cm tu la jadual buat masa ni..Doakan saya selalu yea..selamat berpuasa.

      Delete
  9. Moga sihat n berbahgia selalu

    ReplyDelete
  10. Moga sihat n berbahgia selalu

    ReplyDelete
  11. Moga sihat n berbahgia selalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaa Radiah ni mesti menaip dalam gua!! hahahaha

      Delete
  12. Bestnya...dikelilingi awek2 cun la DIM hihihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awek2 cun yang semuanya dah kawen!! emmmm...

      Delete
  13. Cam pengantin dah Abg Abil pakai baju melayu putih..hehehe

    ReplyDelete
  14. wah abg abil..sakan yea bergambar dgn wanita..hehe..yup ada iras2 arwah lah nora tue

    ReplyDelete
  15. makin bz dh skrg en Abil, takpe rezeki kan... moga dgn kebizian nih berkongsi segala ilmu yg ada boleh bt en Abil lupe kejap dr teringat2 kt arwah je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, teringat tu selalu hanya kurang la rasa hibanya coz situasi busy kan..

      Delete
  16. WAHHHH.......... selamat berpuasa kanda dr dinda dan suami... busy nye kanda nih.... lepas ni jadi org fofular la ye... masuk tv sane masuk tv sini.... heheehe... salam ramadhan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dindaaa..bunyi cm rindu la pulak kan.! Selamat berpuasa buat dinda n suami di sana..

      Delete
    2. uhuk uhuk... ya betolss... rindukan kanda.. eh... eh... silap2... rindukan n3 kanda la.... tp xpe... dindamu ini memahami... kanda nye busy skrg....

      Delete
  17. selamat berpuasa abang abil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat berpuasa Ija..boleh diet bulan ni kan..

      Delete
  18. Selamat berpuasa en Abil...

    ReplyDelete
  19. Penuh jadual yer abg AF.

    Salam ramadhan & selamat berpuasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat, selamat dan Selamat berpuasa..

      Delete
  20. selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak abg abil... moga terus sukses dan ceria selalu.. kalo leyh, nak thu citer waktu bulan puasa abg abil ngn arwah k.gee dulu2...mesti best kan.. bukan nak mengungkit kenangan lalu tp teringin nak tahu suasana puasa abg dan arwah k.gee.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Subjek gitu wajib di ceritakan nanti...

      Delete
  21. Singgah jgk en abil & nak ucap selamat menjalani ibadah puasa dan mudah2an amalan kita diterima Allah swt hendaknyer !

    ReplyDelete
  22. Alahhhhhhhh...Dim kan Duda Idaman Melaya,tak payah lah nak runshing2..yang comei macam kak tonnnnnn pun ade...kohkohkoh

    #pstttt...selamat menunaikan ibadah puase ye Dim.muahhhhhhhh + hug ketat2 sebelom puase :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nabib baik hug n muah muah sebelum puasa hahahaha

      Delete
    2. dah pose tak boleh dah hug n muahhhh2....hahhaaha

      Delete
    3. Raya nanti kita sambung lagi yea!!..

      Delete
  23. femes la adik sorang niiiii.....

    selamat berpuasa bersama parents...u shud be there, so tak sunyi sgt kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi mana pergi pun tetap membawa Gee bersama..di hati ini..

      Delete
  24. Sedar x sedar...Ramadhan dah kembali. Pertama kali masuk ke blog nie..mengenali abang dan Arwah Kak Gee dalam Ramadhan tahun lepas. Subhanallah... Tidak terjangkau dek akal manusia perancangan Allah. Apa2 pun, semoga Ramadhan ini abang akan sentiasa melekap dengan keluarga tersayang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, sebelum ni Ramadhan bersama gee but this year..emmm

      Delete
  25. assalamualaikum,

    pertama kali bunda melangkah keblog ini...semoga ramadhan ini bertambah baik dari ramadhan yg lalu..InsyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..Terima kasih sudi singgah di sini..InsyAllah, gitu la hendaknya Ramadhan ini..n Gitu jua hendaknya buat Bunda..

      Delete
  26. dh mcm pengantin nk tunggu akad nikah je abg Abil ni .. hehehe.. peaceeeee.... selamat berpuasa ....:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam jea laa..ada cm Gee nanti, akad nikah ler..

      Delete

Followers