Wednesday, 31 July 2013

DIM dan Ramadhan....

Salam Ramadhan dan Assalamualaikum U guys...


Hampir 2 minggu I tak update blog ni yea..Seperti biasa la atas alasan agak sibuk juga sedikit awal puasa sehingga la semalammm...Mulai hari ni DIM ni dah agak free!! yeahhhhh..boleh berpuasa dan tidooooo sepanjang hari!! hahaha hehehehe hohohohoho..boleh gitu!?? Start hari ni sampai la 2 minggu lepas Raya, I free n boleh la lepak2, santai2 dan lepak2, santai2.....

Bulan Ramadhan ni ada buzy sikit dengan jemputan berbuka sana sini dan juga buzy sikit nak membukukan blog ini!! Sedang dalam proses membukukan blog Warkah Buat Isteri I ni dan di jangka siap pertengahan Sept ni. N dalam buku tu I ada selitkan 2,3 subjek yg tiada dalam blog ni..Antara tajuk subjek yg I selitkan dan amat amat menarik...G-String n Nighties..!!!(memang nangisssss best n3 ni!!)..Bab buku ni kita citer kemudian la..Today Uguys just layan pic2 sepanjang I di Bulan Ramadhan TANPA my Dear Gee lagi... uhuk uhuk uhuk..... 




Di atas ni majlis berbuka dengan anak anak buah I n mak bapak dia org!!..Sibuk2 pun I kena spend time juga dgn anak anak buah kesayangan I tu...

Pic bawah ni bersama anak anak Kurang Upaya di Gombak last Saturday..



 Beratur beratur!! Uncle nak bagi angpau.....Tolong bagi jea,,angpau org lain punya! hehehe


Pic 2 yg terakhir ini adalah Group yg mengendalikan Majlis Berbuka Puasa Bersama Pertubuhan Ibu dan Anak Kurang Upaya di Tmn Muda Gombak..I ini  tetamu jemputan jea...Thanks Guyss...! Bertuah dapat berbuka puasa bersama dia org tu lebih lebih lagi rasa lapang dada bila kita dapat menyumbang pula angpau raya kat dia org...( I tukang bagi jea angpau tu!! hahahaha)...

Bahagian pic kat bawah ni pulak bersama adik beradik n ipar ipar I di KL convention Centre....2 org adik perempuan kesayangan I yg pipi melekat tu!



 Di mana ada ice cream di situ ada DIM!! emmmm....Nak ice cream?? yg con ke yg Cornetto!!???....
Yg ni dok lepak kat kedai mamak Deen for supper di Melawati tu sebelum balik rumah meneruskan Ibadat Ramadhan sunat masing masing..still bersama Family..Belah kiri tu la my MOM!..kaki lepak malam gak org tua ni!! hehehehe 

So tu la tadi sebahagian dari aktiviti bulan puasa selain dari Solat Terawih n Quran...Dan sekarang ni I dah balik di Seremban and I am free dah sampai la rayaaaa....jadi setakat ni jea update nya..esok kita ulangkaji sikit pasallllll............ U guys bagi la tajuk, nanti I update esok yea..N again, Selamat Berpuasa n semoga Kenyang perut bila berbuka kain nanti!!.. eh, eh, silap silap..kurang pahala puasa I ni...hehehehe, silap taip lerrr...Bila berbuka puasa nanti....hahahaha hehehehe dannnnn.....hohohohohohohoho.....

56 comments:

  1. suka tengok gambar2 tu..senyummmm aje Abil..oo manisnya senyumanmu..hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eeeee maluuuuuu....(sorok muka kat bantal)

      Delete
  2. alhamdulillah abg abil semakin segak dan semakin terselah keceriaan. tahun ni nanie mcm abg abil kehilangan org tersayang, bapak nanie..

    tak tahu mcmne nak hadapi nanti, semoga kita diberi kekuatan dan kesejahteraan kelak. ameen. please take care ya,

    salam uhkuwah, nanie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makin Hen..sem!! oooo tq tq tq...hehehehe

      Al Fatihah buat bapanya yea...

      Delete
  3. Alhamdulillah...meriah sungguh Ramadhan Abang Abil. Setiap kali lalu Rasah, mesti teringat kat arwah Kak Gee... Al-Fatihah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sgt2 coz selalu doakan arwah Gee..

      Delete
  4. ceria nampak Abil..semoga berterusan..

    ReplyDelete
  5. Wah...cerianya dia... Hehe... Lama benor nak tunggu update dari prof ni..akhirnya muncul juga.. Nak keluarkan buku? Yay! Wajib beli ni.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq awal awal lagi dah beri sokongan..tq tq tq

      Delete
  6. Happy tgk abg abil happy..selamat berbuka nnti... :)

    ReplyDelete
  7. kegembiraan itu sangat berharga..tidak mampu dinilai dengan wang ringgit..andai kita sentiasa membawa kegembiraan pada insan yang memerlukan..ohh sangat besar ganjarannya..terbaiklah DIM..one step ahead ye..good job..buku oh buku.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul..gembira tu membuatkan kita rasa sangat2 kaya kan..!!!

      Delete
  8. Salam Abg Abil..

    ooo..patutla lama menyepi..BZ benor DIM kite ni..hihi..
    Alhamdulillah... semoga bertambah murah rezeki abg abil..

    seronok tgk pic.. bahagia dpt meraikan mereka..
    adik DIM ke tu? lawa mcm abg die jgk.. ehehe..

    selamat berpuasa abg abil :)

    ReplyDelete
  9. chomel2 adik tu kannn...:)

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. Kakcik abil sorang ni, awalnya tinggalkan komen..ni mesti masak sambil blog walking ni!!

      Delete
  11. terserlah kehenseman abg abil..pewiittt...hahahahehehoho,
    selamat bpuasa jg utk abg abil skrga dpd eja s'krga ;)

    ReplyDelete
  12. X sabar nak tggu buku tu keluar.. :)

    ReplyDelete
  13. kandaaaa........ salam ramadhan..... wah... ptt la sepi sikit blog ni ye... hehehe.... ape2 pon dinda dan suami nk ucapkan selamat hari raya aidilfitri... maaf zahir dan batin... smoga kite semua dapat bertemu lagi di bulan puasa thun depan... amenn....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aii dinda pun nak beraya cepat yea, emmmm..Dinda sehat sepanjang puasa ni?

      Delete
    2. SIHAT ALHMDULILLAH.... cume ade sikit mual dan pening2... hehehehe

      Delete
    3. pening2, mual2...aiiiiyeeee!!!..InsyAllah..

      Delete
    4. doa2kan untuk dinda ye kanda.... nnti ade news untuk kanda dpt ank buah dinda info erkkk.....

      Delete
  14. Selamat menjalani ibadah puasa dan selamat hari raya abil... :-)

    ReplyDelete
  15. Alhamdullilah, meriah sangat lalink ai ni :)

    ReplyDelete
  16. salam ramadhan al-mubarak :) abil nampak happy..syukur :)

    ReplyDelete
  17. waa...hajah kaki lepak malam jg ye??hehehe...DIM dh blk somban??...moh le ke PD (ikan bakar)... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada yg nak belanja kat Ikan Bakar Mesra tu apa salahnyaaa hahahaha

      Delete
  18. wah seronok dapat gader2 dgn family & join program sebegini yer

    ReplyDelete
  19. Salam Ramadhan DIM...sorry da lama I tak dapat jenguk ur blog... perlu ambil masa untuk membaca semua N3..syok juga...agak sibuk menguruskan arwah bonda yang dah 3 tahun terlantar sakit...sehinggalah bonda kembali kerahmatullah pada 11 Ramadhan jam 1.45 pagi...barulah I benar2 rasa kehilangan orang yang paling kita sayang... tak boleh digambarkan...sehingga sekarang masih terasa pahitnya kehilangan bonda tersayang...now I tau betapa kuatnya U... I salute kat u DIM...
    Selamat Hari Raya DIM...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Begitu la undang2 di dunia ni..ada mula ada akhir. Redha dan fahami la hakikat Allah..Al Fatihah untuk bonda nya..

      Delete
    2. Terima kasih DIM...Al-fatihah juga untuk arwah Gee...

      Delete
  20. Selamat beristirehat dan selat berpuasa abil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 10 hari terakhir ni kena istirehat lebih....atas sejadah!! hehehe

      Delete
  21. Salam abam abil..
    ah meriah bulan posa ni ye.
    angpau utk nisah xde ke ?
    sian nisah, nisah anak yatim tau.. hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena datang rumah ni raya baru dapat angpau...

      Delete
  22. Replies
    1. Lama dah kawan tu meninggal!! hahaha..Sekiranya ada peluang kita ke sana lagi yea..

      Delete
  23. assalamualaikum..
    akhirnye berupdate pon warkah ni..
    meriah ye bulan puase abang abil..
    tak lame lagi da nak habis puase.. sedih pulak..
    sebabnye.. bulan puase meriah sangat dekat masjid dan majlis ilmu.. syok.. lps ni mesti slow balikkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe, lepas puasa kita boleh menambah ibadah, tgk ada kesan tak dari puasa kita nanti..

      Delete
  24. Selamat berpuasa Abil.. semoga tabah menjalankan ibadat puasa tanpa yang tersayang..

    ReplyDelete
  25. hahahaha, hampeh.. kisah gstring pun ada..hehehehe.. menarik juga idea membukukan blog ni bro.. den pun ingat nak bukukan cerpen-cerpen lawak den ni

    ReplyDelete
  26. alhamdulillah pdat jadual en abil.hehe

    ReplyDelete

Followers