Thursday, 27 June 2013

DIM n Tv3...

Assalamualaikum U guys dan selamat Sejahtera..


Hari selasa lepas 25.june..I ada shooting dengan TV3 untuk satu rancangan khas Hari Raya nanti...Tajuknya CeritaKu, di jadual ke udara pada 17 Ogos jam 7.30 malam..Minggu raya la tu. Semua rancangan I bersama media ni memang selalu I berikan syarat persetujuan,, sekiranya media ni nyatakan AL Fatihah buat Gee atau buatkan tahlil untuk arwah, baru I setuju untuk shooting atau di temuduga....Itu yang penting bagi I..anything, arwah Gee come first!! 

Ni la dia crew.sss Tv3 tu...yang 2 gadis tu belum berpunya lagi, sapa2 yg berkenan boleh call I, I boleh setkan temujanji.!! hahahahaha...Lily ang FY namanya,,,lelong lelong!! hahahaha jgn marah aa...

Yang pulak lakonan semula oleh 2 pelakon..I pulak yg gelak tgk dia org buat lakonan semula tu, konon2 I n Gee masa sehat dulu..Anyhow, jalan cerita yg Tv3 buat ni adalah antara yg terbaik... 

 
Yang ni baru, pelakon yang sebenar!! DIM..!

Pada Tv3 dan pada semua pihak MEDIA....TERIMA KASIH saya benar benar ucapkan. Sepanjang hayat Gee sehingga Gee telah pergi, U guys ni memang terlalu banyak membantu kami berdua..Jasa dan sokongan U guys akan selalu di ingatan I dan InsyAllah di ingatan arwah isteri saya juga...tq tq tq tq tq...

Tu jea nak share dan yg nak inform U guys semua...Hope Raya nanti U guys luang la masa sikit tgk DIM ni bersama rancangan khas ni yea..nanti nanti I update lagiiii......see ya!!!

93 comments:

  1. Tahniah Abil. Kebetulan pulak sdg baca entry lain, tetiba keluar entry baru. Pengomen yg pertama ni dpt bonus tak? hehe...insyaAllah, Abil punya pasal tinggal semua periok belanga kat dapur kjp.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tepuk gemuruh untuk kak zana kita sebagai pengomen pertama!!! clap clap clap clap...

      Delete
  2. Adik kakcik dah makin sibuk, mungkin dah tak sempat lagi untuk kita berjumpa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak la Kakcik..saya akan jumpa Kakcik gak nanti..kita g makan makan..

      Delete
  3. pelakon yang gambar last tu segak betol. tergugat hero2 malaya nanti.

    ReplyDelete
  4. x sabar nak tgk la Abil..teringin lihat Abil jdi pelakon lak...er..jadi hero..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eeee pelakon pun tak mau, hero pun tak mau..takutttt...

      Delete
  5. Tahniah. Kena set alarm dlm calender ni abg AF. Takut lupa ☺☺. .

    ReplyDelete
    Replies
    1. When the comes, saya update kat FB, reminder.

      Delete
  6. dah jadik pelakon pulak abang Abil kita nih.. makin maju setapak!
    tahniah abang Abil~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aiyooo..tak nak jadi pelakon!! tu rancangan khas jea..takut n tak mau jadi pelakon ler saya ni..

      Delete
  7. Percaya tak...saya belum pernah lagi menonton segmen abang di TV. Inipun x boleh janji. Kalau ada rezeki...dapatlah nengok. Anyway... semoga abang happy sentiasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe, ada masa terluang boleh tgk nanti..

      Delete
  8. tak sabaq nak tengok cerita tu nanti...

    ReplyDelete
  9. waduh waduh waduh kanda.... sunting pulak die.... ehem ehem... i/allah kalo tiada ape2 mesti dinda dan suami akan menonton nya.... ლ(o◡oლ)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waduh waduh dindaaa..lama kanda menunggu baru kini dinda muncul. dinda n en suami sehat??

      Delete
    2. wahhh... sihat2 gitu.... alhmdulillah.... masih menanti khabar untuk mendapat org ke 3.... hehehe.... dinda kan sudah update blog nya hari tu.... ni nak update lagi ni...

      Delete
    3. Ok, kanda akan selalu ke blog dinda walaupun buzy cmana pun!!

      Delete
  10. wahhh...makin glems lalink ai ni. Insyaallah nnt ai duk tercongok dpn tv tengok criter lalink tu nnt. (awat tak bgtau awal2? bleh jadik pelakon tambahan) ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Glems cmana pun tak berapa suka..coz Gee takde dahh...emmmm

      Delete
  11. fulamak masyaallah.. =D tahniah

    ReplyDelete
  12. waaa tak sabar nak tgk..jgn lupa update bila tayangannya nanti yer :) nak tunggu dpn tv ;)

    ReplyDelete
  13. Tak sabar nak tengok nnt, tp sebelum tiba harinya nnt DIM tolong remind ya..hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Of course, nanti akan update kat Fb..

      Delete
  14. cayouk2!!!

    klon abg tu xde nampak gaya macam abg pun...
    acanerr tuh...miahahahaha...
    but they still do a good job...n ofcoz...
    abg la pelakon paling hensemmm skali di abad ni..
    nampak x ayat jekk di situ....huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayat jekk!! emmm..cuba buat ayat yg menghiburkan abg ni..

      Delete
  15. Alhamdulillah..tahniah abil!rezeki Allah banyak caranya, kasih Tuhan banyak kaedahnya..semoga sentiasa dalam lindungan rahmat Allah..

    insyaAllah..sangat teringin nak tengok slot tu nanti...17 Ogos..hmmm..ok..:)

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah rezeki arwah kak gee dengan abang DIM..semoga apa yang dilakukan juga dikongsikan membawa manfaat buka sahaja kepada kita ini malahan turut dinikmati juga oleh kak gee..amin :)

    ReplyDelete
  17. tahniah abg abil aka DIM... saya pengkomen terakhir mesti ada hadiah kan hahahaha:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum lagi coz nanti ada ramai lagi nk komen tu..InsyAllah

      Delete
  18. Insha allah..jika panjang umur sy akn tunggu rancangan en Abil...

    ReplyDelete
  19. InsyaAllah saya akan tengok.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah..ada masa sms la saya waktu tu n komen sedikit yea..

      Delete
  20. kalau macam ni... kena book siap2 tarikh tu... dok kat rumah diam2 nak tunggu lakunan semua DIM ... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan lupa siapkan popcorn n coke, dok depann sekali!!

      Delete
  21. alhamdulillah moga arwah k.gee tenang di sana ;-)

    ReplyDelete
  22. woww glamer abg abil huhuu.....allahyarhamah kakjee mesti bangga ermm sweett

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak buat Gee rasa bangga ler ni sebenarnya...hehehe

      Delete
  23. TAHNIAHHHHHH ! tak sabar nak tgk.. hihi

    ReplyDelete
  24. insyallah abil 17 ogos...12 hari selepas birthday makcik :)

    al fatihah buat gee

    ReplyDelete
    Replies
    1. 12 ogos birthday yea...Raya n Bday!! sure meriah sambutan.

      Delete
  25. Salam, selalunya saya memang ambil tahu bab tarikh bila awak akan ke udara ni tapi memang selalunya jugak tak dpt tgk. Ada je hal nye. Mudah2an takde aral. Kalau takdpt gak takde rezeki la tu. But still bleh follow kt blog awak ni kan. InsyAllah ada rezeki nk tgk coz yg lakonan semula tu mcm best je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah, harap2 ada la masa terluang tu..

      Delete
  26. Assalamualaikum Abil..
    Tak sabar nak tengok..Saya doakan Abil berjaya dalam apa yang Abil buat. Doa-doakan akak jugak ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setiap hari saya doakan, setiap hari. InsyAllah.

      Delete
  27. InsyaAllah pasti akan tgk rancangan ni nti abg DIM..
    tak sabar plak nak puasa & menyambut Aidil Fitri..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minggu depan puasa, bulandepan Raya..kejap jea kan rasanya..

      Delete
  28. insyaallah, nak tgk rancangan tu nanti =)

    ReplyDelete
  29. nak kene set dekat kalender ni.. nak tengok rancangan DIM.. moge usehe abang abil ni buat kak gee bahagie di sana. inshaAllah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Segala yg di lakukan memang untuk Gee, Hadiah buat Gee..

      Delete
  30. wah2..jadik aktor pulak..kalah aaron aziz nee..

    ReplyDelete
  31. tak nak cerita tu tertulis kat novel ke??kalau di novelkan cnfrm meletop debabommmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedang dkm proses Membuku kan n3 n3 blog ni untuk jualan dan ada n3 yg di tambah dlm buku tetapi tiada dlm blog...ok tak gitu?

      Delete
  32. wah semakin laris la abang abil sekarang ni, alhamdulilah.rezeki allah. moga abg abil sentiasa ceria tau.aminn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak berkongsi cerita n pengalaman saja...

      Delete
  33. Insyaallah, moga berkesempatan menonton nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah sama sama la kita tonton..

      Delete
  34. Syabas abg abil ....tapi sayang tak berapa nk setuju la klu abg jadi pelakun..elok la abg sebagai motivator saje..baru ada kelazzzz...nanti abg remind tarikh n waktu rancangan abg tu ye....huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sapa yg nak jadi pelakon. Langsung tiada niat atau hajat sampai ke tahap pelakon tu..n tak suka pun..

      Delete
    2. Bkn kita atas dunia ni da mcm pelakon ke?...

      Delete
    3. Maaf mencelah kat komen kat sini ye

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
    5. macam jea ler tapi tak sama sebenarnya..

      Delete
  35. wah... best tu bro..hehehe. lepas ni muka bro akan keluar tb tu.hehehe

    ReplyDelete
  36. wah, nak kena set dalam kalendar ni..hihi

    ReplyDelete
  37. En. Abil, saya follow this blog for quite a while, selalu doakan kesejahteraan En Abil n family. kalau dpt luangkan sedikit masa utk visit blog debumelukut.blogspot.com, maybe dpt beri semangat pada seorang ibu dan suami kepada seorang doktor muda yg belum sedar slps komplikasi melahirkan anak sebulan lebih yg lalu. thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maafkan saya kerana lewat membaca komen ini..Setelah saya membacanya terus saja saya ke blog puan dan ada saya tinggalkan jejak di situ..

      Delete
  38. hebat abg abil sekarang noh....

    mmg duda idaman malaya laaa.... hihihi...

    dah jadi retiis pulak skrg yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa pun hebat gak..blogger kesayangan ramai!!

      Delete
  39. Salam En Abil,
    Okeh InsyaAllah sambil keje raya nanti saya tengok..
    Dah tau ke tarikh siarannya?

    ReplyDelete
  40. Ada rezeki bolehlah tgk nanti :) tak lama lg jd pelakon pula..

    ReplyDelete

Followers