Wednesday, 15 May 2013

Sorry, buzy sikit....

Assalamualaikum to all..U guys,U guys...


Miss U guys laa..dah seminggu rasanya tak update. Agak busy minggu lepas coz aturkan jadual2 Talk sana sini n persiapan untuk siapkan E-Book nanti...Ni pun baru selesai shooting ngan TV3 rancangan Nona, InsyAllah akan ke udara pada Hari Bapa nanti tanggal 2 June 2013, jam 2 petang nanti.. dan Rancangan Soal Wanita Tv Alhijrah pula pada 25 mei nanti jam 12 tengahari...

Ni masa shooting ngan Tv Alhijrah..

Yang Majalah Wanita n Mingguan Wanita pula, keluaran bulan June ni..See, agak sibuk kan last week, tu yg tak sempat nak update blog ni..By the way,..berkaitan sms, wsaap n those yg email I tu minta pandangan n pandapat,, mana2 yg belum dapat I reply tu minta sabar sabar yea...Yea la, I sorang, ..yg dok hantar soalan ramai ramai..Sabar yea..Dah la I ni menaip text tu patuk ayam, slow...tapi kalau nak reply cepat, U guys call jea...aaa senang sikit kerja I, terus boleh bagi pandangan...Then lagi satu, I ni pun tengah usahakan untuk buat Talk secara umum di KL and di Shah Alam., bila semuanya berjalan lancar I akan update tarikhnya dan juga tempatnya...3 jam talk I akan buat, masa tu pun boleh tanya apa2 soalan...asalkan jangan tanya pasal jodoh I..maluuu...hehehe...Dan juga.. bagi U guys yg dok jadi follower blog "Dear" I ni..thank you thank you, I sangat2 menghargainya dan mana2 blog u guys yg I belum follow tu tolong beritau jea, takut terlepas pandang....Nak jugak jadi follower blog u guys.

Thank You Guys coz still follower blog Warkat Buat Isteri I ni....( rasanya gambar ni nampak besar la pulak!! )...Bertambah HEN..SEM la pulak DIM ni kan kan...hehehe

aaaa..yg ni Gambar yg tertinggal nak update sebelum ni..Antara blogger kesayangan I...Eyeyou (Bloger Aku,aku dan aku)..ngan family. Dia org belanja I makan ikan bakau kat Umbai, Melaka lepas sessi Talk kat Utem Melaka...Me kacihhh..sedappp dapat makan free!!!!! ( Alamak! tukang ambil gambar tercicir pulak! ) Ekin namanya yg ambil gambar ni..later2 I update gambar ekin pulak..sorry ekinnn..love uuuu hehehe..

U guys ni semua memang I sayang betul la..U guys tak pernah tinggalkan I keseorangan bermula dari Dear I sakit hingga la sekarang. Tak tau bagaimana lagi I nak ucapkan terima kasih pada U guys semua ni. Keikhlasan U guys mendoakan Gee, beri semangat pada I, dorongan...Kadang kala bila teringatkan jasa jasa U guys pada I n arwah Gee, menitis airmata..Benar benar I hargai U guys Dunia Akhirat..Moga Allah menberikan balasan yg terbaik buat U guys nanti...N for sure Gee pun dok menunggu untuk berjumpa ngan kita semua suatu hari nanti...TERIMA KASIH sekali lagi pada semua yea....tq tq tq tq tq tq tq tq tq tq...

Dan apa yang sedang I lakukan sekarang selain dari mencari rezeki dari Talk I ni, sememangnya untuk U guys juga. Arwah isteri I and U guys la yg membuatkan I memilih untuk menjadi speaker motivasi ni..Biar I sampaikan perkara2 yg penting n perlu kita baiki bersama, terutamanya dalam Soal CINTA ( merangkumi semua aspek )...sementara I masih bernyawa ni..Bila I dah takde nanti, U guys mesti sambungkan Warkah ini tau..! I, masa tu dok sibuk Beromen............tik ngan Gee..! hahaha heheheh hohohoho..jangan jelessss na...!!! U guys mesti teruskan kisah CINTA ni sampai bila bila....( Macam wasiat bunyinya ni!! )

Update akan datang, I nak buat sharing sikit pasal SEX.!!..eh eh..silap silap..keyboard ni rosak la..lain I taip lain dia keluar..bukan, bukan pasal tu...nii berkaitan...kawin, kawin lebih ni, Lelaki yg bagi madu asli kat bini no 1 dia..!..apa nak buat, bagaimana nak atasi permasalahan tu..best tak subjek ni...Ni la Dia Subjek KEGEMARAN pada wanita2 Malaysia!! hahahahahahahaahhahahaha..........Ok, ok, sebelum I kena perambat dengan cangkul,, lebih baik I solat Dulu...see u guys laterrrrrrr......bye...french kiss sikit!!! hahahaha hehehehe hohohohoh.....








95 comments:

  1. amboi..encem gitu..dah macam artis ni...wakakaka...tahniahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Tieeee...saya nak komen kat blog akak tak bolehh..bila tekan post komen, dia tak keluar..cmana tu?..

      Delete
  2. Assalamualaikum Abil..saya follow tp malu nak expose..heheh
    jemput ke blog saya yg tak seberapa.. http://ummuamar.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita pun maluu..tapi dah follow blog di sana...eee maluuu...

      Delete
  3. Hennn..semmm sgt jejaka b'baju merah itu..mcm ku kenal tp siapakah??haha..hehe..hoho
    Abg Abil jadual talk dkt sabah dah ada k?lau ada jgn lpa g tau k..siaran tv jejaka ter hot malaya (abg DIM la tu) akn d tunggu2..syg abg abil n arwah kak gee s'lalu, Eja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Di sabah (KK) bulan depan dalam 7,8 n 9 haribulan di sana..nanti abg update tempatnya kemudian...

      Delete
    2. alahhhhh...jauh nye dim..asal tak direct g sandakan jea...
      btwwwww kimsalam berguni2 kat jejaka berbaju merahhhhhhhhhhhhhhhhhh tuuuuuuuuuu....
      peweeeettttttttttttt (angkat2 kening) hahahohohhohihih

      Delete
    3. Dah ke sana jadualnya...nanti DIM sampaikan salam tu yea..nak bagi french kiss sekali tak..!!? hahahaha

      Delete
    4. jgn jeles cik azlyzah..kita org kk bakal2 jmpa si jejaka b'baju merah..Ehem3..suka suki i d btnya..haha..hehe..hoho..abg abil bg no pengajur s'kali k..insya Allah sy dtg,
      ^______^ (happy la ni), Eja

      Delete
    5. DIM french kiss???tak payah lah...kasi hug2 je ketat2 tak nak lepaskan...huahuahuaaaaaaaaa :P :P :P

      4 encik anonymous: Kejam!jangan curik DIM sayaaaaaa :D :D

      Delete
  4. lorrrrrrrrrrrrrrrrr keyboardpn leh rosak, DIM gatai erkkkk?? opsssss...

    rasa2nya pasni DIM bakal jadi sorg retis glemer gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betull keyboard tu yg salah..jahat punya keyboard, bikin malu jea!!

      Delete
  5. Ohh tidakkkk!!! APTB...dari utara membawak ke selatan...x cukup lg tak tau la...btw...im one of ur readers yg x sabar nk bca pasal topik tu...ahaksss...
    +__+

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laa..berapa kali nak komen yg sama ni..Taip dalam gua eh?

      Delete
  6. Ohh tidakkkk!!! APTB...dari utara membawak ke selatan...x cukup lg tak tau la...btw...im one of ur readers yg x sabar nk bca pasal topik tu...ahaksss...
    +__+

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooooo si Aida ni @cumiciki..topic tu Hanya untuk org kawin dan kawin jea..kalau belum...emm, emm,..abg ada hehehehehe...

      Delete
    2. haha...aku ada kerna kau ada....
      xpe...sharing is caring kan...
      saya budak baru belajar....kihkihkih..

      Delete
    3. Ni bukan baru belajar..tak pernah belajar lagi kut!!

      Delete
    4. hahah...diam2 saje sudah erkk...
      owh aku hanyalah kayu di tepian sungai...
      kihkih..

      Delete
    5. alaaa ciannnnyaaa...kayu pulak..

      Delete
  7. waa..mkin femes erk..kje ngn tv sekg ..=)

    ReplyDelete
  8. Amboi DIM keyboard rosak kononnya.. Hehhee. Packnyer jadual dia.. Thanks for the info bout ur program bro.. X sabar nk tgk ni. In sya Allah klau brksempatan nk pegi live talk abg abil.. Moga sukses usaha murni abg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq again n again meera for all the support given..

      Delete
    2. U r most welcum my dear DIM... Takecare

      Delete
  9. salam en abil..bila baca blog en abil...hilang masalah ..sy cikgu..byk koje..24 jam x bis...
    so..nk hilangkan boring saya lawat blog ni..lucu,kelakar,santai...sy suka sebab sentiasa ada
    respon antara en abil n follower..yg mana ramai flower..hehe...

    satu je permintaan sy..kalau boleh en abil masukkan mana2 interview dgn tv atau mana2 slot yg telah di siarkan dlm TV di masukkan kedalam FB..kadang2 ketinggalan..boleh ke...hhhmmm..itu pun kalau en abil byk mase..org sibuk sekarang..satu malaya kejar en abil....tahniah....selamat maju jaya..amiinnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok cikgu akan saya usahakan nanti upload slot2 gitu..Nak buat cmana cikgu, DIM cm ni memang ler banyak flower flower nyaaa..tu yg DIM ni asyik tersilap taip jea..! hohoho hehehe hahaha...

      Delete
    2. kata keyboard rosak..aduiihhh...kalau jadi ank murid sy memang kena tarik telinga..hehe

      Delete
  10. Ha ha ha...betul ke typing error...or keyboard rosak...kah kah...biar betul...hmmm...wahhhh...bz betol la...hrp2 I tak terlepas nak tgk program2 tu...tahniah DIM...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betulll keyboard ni silap..saya taip betul, dia keluar lak cm tuuu..hehehehe

      Delete
  11. Erm... Tajuk pns lps ni ek.... Jgn lupe belajar silat kat pendekar mustar ye abg abil..... Hahaha....hehehehe....hohohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan kata belajar silat, siap pakai perisai dah ni sebelum nak update topic tu...

      Delete
  12. Seriously...lucahhh, oopss typing error i mean lucu..ahah XD datang sini jalan2 & tertarik. Followww itu adalah pasti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai, keyboard dia pun rosak!! hahaha

      Delete
    2. keyboard mengantuk. XD ahaha

      Delete
  13. Amboi padat aih schedule DIM ni...u look sikit "gumuks" la bro....take care...insyallah kalau berkesempatan boleh tgk rancangan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la, rasanya badan ni agak berat sikit dah..gu,,gu,,gumuk!!

      Delete
  14. Salam en Abil...wah dah tip top gitu...saya orang yang selalu tersenyum sorang2 duk baca blog En Abil nih...tapi masih waras lagi...don't worry...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senyum sorang2! nasib baik ada kewarasan lagi..Tunggu n3 lepas ni, senyum ke marah..!

      Delete
  15. hahhahaa... HEN..SEM yerppp? ermmm iyo lah sgt! hahahaa.... nama anak jaa mmg sama ngn abg abil, thats why le anak jaa HEN..SEM cam abg abil kot...muahahahaa....

    p/s : rezeki semakin mencurah yer abg abil, tahniah2x...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak jaa tu nanti mesti pandai berfikir n sedap bila dia bercakap..Hen..sem tu sudah semestinya ngan uncle abil dia ni..

      Delete
  16. Salam..

    Jemputle follow blog saya yg tak seberapa nih..

    http://makbedthejournal.blogspot.com


    Selalu-selalu la hapdet. Best baca belog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm baru jea menjenguk di sana..

      Delete
  17. Happy teacher's day bang..tq 4 sharing2 ilmu dunia n akhirat..french kiss..??Ouch..mmg keyboard abg dh rosak..haha..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..keyboard ni dah lama kut, tu yg rosak tuu..

      Delete
  18. keyboard rosak abg tu buat org tsenyum..jaga baik tau keyboard tu..hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pas ni kena hati2 ngan keyboard ni, suka main2kan abg keyboard ni..!

      Delete
  19. salam abang abil...wah next tajuk pasal madu asli yer...bagus2...x sbr nk bce..n jugak pasal talk dkt s.alam...nak.pegi2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Madu asli tualang..Original..!! mari beli, mari beli, lelong, lelong..!!

      Delete
  20. ho ho ho,,,,macam pisang goreng panas,bgus3. show ni msti menarik dn tk mgkin akn trlepas pndang...tjuk yg akn dtg lg paannaass.......trbaekkk tp jgn keyboard rosak cukup,,wakakaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap2 gitu la keyboard ni..hehehehe..

      Delete
  21. assalam,

    salam ukhuwah dan selamat hari guru..

    ReplyDelete
  22. apa la keyboard tu. saje je nak kenakan abang abil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea betul tu..jahat sungguh keyboard ni, pandai nak aniaya abg!

      Delete
  23. tak apa buzy banyak pun tak apa hehehee, bestnya kalau dapat makan freekan? hiihh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pas ni KY pulak kena belanja ikan bakar!! hahaha

      Delete
  24. Salam...

    Ok Bro D.I.M heheheh la sgt.. hehehehe
    jgn lpe follow saye ek... http/mizzerzil.blogspot.com

    ReplyDelete
  25. Wah dah hensem la saudara Abil ni, dan dah nampak berisi sikit ek....ke Abil buat super impose...heheheh anyway sronok akak tgk adik Abil ni dah ceria skrg. Yang dah pergi tu hanya kerana Allah lebih sayangkan dia, dan kita yang tinggal ni hendaklah selalu doakan akan kesejahteraan dia di sana....Tenanglah Gee di sana ya...Amin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gee dah pergi..kita ni pun akan pergi..tu yg nampak ceria tu..!! There's someone is waiting for me...

      Delete
  26. hellooo milllooo kanda..... wahhh busy sgt dh tu.... hehehehe... tertarik dengan next n3 kanda tu.... sbb kebanyakan wanita sekarang nih bile ckp pasal suami kawin lagi 1 drh die mendidih sampai 360'c.... hehehe... cepat2 update... dinda excited dengan next n3 tu... hehehe..... mcm kila sendiri pun kalo bakal suami 2 nak kawen lain cukup dengan syarat kemampuan kila sendri akan pinang kan wanita yg die berkenan LILLAHHITAALA... sebab 3 bulan lepas kila penah tnye kan soalan ni pada die... dan jawapan nye die bg dengan senyuman... hahah... heheh... hohoh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasal talk kat s.alam 2 info ye... boleh pegi... jgn bertembung dengan majlis kila minggu depan udah la... melepas lagi....

      Delete
    2. ooo dinda keyla, bakal pengantin dan sambal taon..Apa lauk masak kenduri nanti?..

      Delete
    3. Wahh dinda leh bagi green light kawen lagi satu!! Hebat hebat..Isteri satu dalam sejuta ni...

      InsyAllah, dia setia ngan dinda jea...

      Delete
    4. hehehe.... lauk kendri seperti biase... nasi minyak... sambal taon xde la... daging palembang... ayam masak merah... hehehe.... poligami 2 kan halal lgi berpahala di sisi ALLAH... x gitu kanda????

      Delete
    5. Sedappp nya lauk..Kalau ada fikiran gitu bab poligami, bagus la dinda ni..But abg doakan moga dinda jea la isteri yg satu buat en suami tu...aminn.

      Delete
    6. aminn aminn ya robbal allaminn... dinda juga doa kan kanda smoga ade insan yg boleh " break the spell "... tapi cinta pertama susah untuk di lupakan... al-fatihah untuk arwah kak gee... mase birthday kila bulan depan genap arwah kak gee 2 bulan meninggalkan kite... ( sambil angkat2 kening mintak DIM hen...sem ni belikan kek )

      Delete
  27. E'eh...nampak makin glems & berseri lah lalink. semoga dimurahkan lagi rezeki.. ^_______^

    ReplyDelete
  28. wahahaha topik akan datang kedengaran amat panassss sekali.. Nak kena stay tune ni.. Tp kalau boleh masukkan juga mcm mana nak tahu atau nak hidu bila somi dah berbini baru.. pasti ada klue klue nya kan.. Haaa then baru sedap masuk bab madu dan racun ni.. Ehh banyak pulak permintaannya kan haha..

    p/s: keyboard pun minta ditukar baru tu nampak gayanya hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tungguuuu topic tu...walaupun keyboard ni rosak ianya mudah pakai pulak!! haahaha

      Delete
  29. Bertambah hensemlah DIM kita nie..hihihi.. Padat betul jadual DIM kan mengalahkan artis gtu.. :D Anyway, semoga terus berjaya dlm apa jua yg DIM lakukan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mula2 jea la padat, lama2 esok kureng la nanti..

      Delete
  30. as salam abg abil....semoga abg abil diberi kesihatan yg baik...jaga kesihatan....linniey doakan abg abil sentiasa gembira dan bahagia hendaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm tentang kita berdua..maaf ler belum blog walking di blog sana..nanti abg jenguk2 yea..

      Delete
  31. makin sibuk dengan sekarang..
    jaga diri dan kesihatan ye abg Abil.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang2 tu agak letih..kena ambil vitamin la nampaknya..

      Delete
    2. rehat2 bang..g bcuti ke..

      Delete
  32. salam.. wahh, busy yekk... apa2 pun jangan lupa jaga diri yang hanya ada satu nyawa.. ^_^

    http://kupukupupurple.blogspot.com/
    jemputlah jenguk.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daaah singgah di sana tapi bila tekan follow, ada an error..nanti saya cuba lagi..

      Delete
  33. Alhamdulillah...makin bz Bro Abil skrg...salah satu cara utk divert mind & dlm masa yg sama menambah bekalan akhirat dengan memberikan ilmu..sha doakan moga Bro Abil kekal ceria & bahagia sentiasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betul cara tu untuk divert my mind but..actually letih gak, coz belum dapat betul2 rehat lepas Gee takde..

      Delete
  34. malu I bila abam cakap abam sayangkan I.hahahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaahh si jantan kacak ni..bro apa video keluaran terbaru?

      Delete
  35. Salam en.abil..rasanya "ada" yg nk "gurau2" ngan en.abil tu..bila en.abil tekan2 keyboard tu "dia" pun sama2 nk tekan jugak...hehehe..hati2 tau..

    Yg pasal topik next n3 tu...mm buat saya teringat pd kwn saya. Memang nk tunggu topik tu. Tp en.abil kena jaga btul2 tiap huruf yg nk ditaip then nk djadikn ayat2..jaga segala tatabahasa, tanda bacaan dn "intonasi" ayat2 n3 tu terutama isi kandungannya agar nampak tak memihak pd satu pihak ataupun menyalahkn satu pihak je (hehehe..keyboard tu vakum dulu la..kot2 habuk sangkut tu yg jd kluar ayat "semacam" jek! Yg sbenarnya tgn tuan keyboard tu yg da "berpenyakit gatal2" sbb kebanyakan yg jd "follower" en.abil ni kn "flower2"..hehehe

    -p/s: en.abil ni blog sosial (sosial la sgt) saya yg br ek..yg MMC (itupun tak terfollow nya en.abil yg bz je ni) tu utk bisnes (mcm nk tutup kodai dah)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya apa yg di catatkan pada next topic tu secara asas saja n berpatutan kut..kalau isinya kureng, tolong tegur yea..n dah siap pun n3 tu..nak publish jea kejap lagi...!

      Keyboard ni masih rosak la nampaknya..!!

      Delete
  36. salam abg abil....
    jom kluar weekend nh..
    nk ajak abg abil g Low Yat g tkar keyboard bru..
    hahaha hehehe hohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emmm byk kali tukar dah, cm tu gak! hahaha

      Delete

  37. menangis baca n3 ni ... bukan sedih tapi funny ... kihkihkih..

    ReplyDelete
  38. hehehe.. xpe faham sgt tu, busy2 pun sempat g makan2 yer en abil

    ReplyDelete

Followers