Friday, 24 May 2013

Ahli Ahli SYURGA..!

Assalamualaikum U guys...


Again, agak lama sikit tak dapat nak update..coz baru balik dari Trengganu ziarah MIL I yang masih belum sembuh dari serangan stroknya tu..tapi nampak secara fizikalnya gettting better sikit..Lepas sessi motivasi I di Gombak, Tman Batu Muda tu..(Seperti poster di bawah tempatnya )..Esoknya terus balik Trengganu pulak, dok sana 3 hari..Agak penat juga but....cm tu la jadual yg perlu I lalui buat sementara ni...Lepas solat Jumaat hari ni, I akan ke Kuantan untuk persiapan sessi Motivasi keusahawanan esok jam 2ptg di Hotel Sri M'sia Kuantan, Pahang..Then pada Hari Isnin 27 mei hingga 29 mei pula ( sekiranya confirm jadualnya )..I akan berada di Batu Feringgi, Pulau Pinang sessi di situ pula...Dan..jadual yg lain I update nanti nanti la..kita layan gambar2 di bawah dulu.......


 U guys, mana2 yg nak beri sumbangan pada persatuan sokongan Ibu dan anak kurang upaya ni boleh la hubungi no. fon yang tertera tu yea...Persatuan Sokongan Ibu Dan Anak Kurang Upaya ni di bawahan pemantauan JAWI..Jemputan sessi I di sana dari JAWI sendiri...
 Tengah beri ceramah,.tak tau apa nak cakap pada awalnya bila melihat anak anak yg kurang Upaya tu, terdiam sebentar...walaupun gitu, anak2 tu semua adalah ahli Syurga yg ada di muka bumi ni..
 Ibu2 ahli Syurga (segelintir bapa2 juga!!! emmm..) sedang mendengar sambil menjaga anak2 mereka yg kurang upaya...Sedihh..

 Dok borak2 ngan Ibu kepada salah seorang peserta program, yg dok shooting tu dari TV3 (NONA)..
 Dan juga di antara Ahli ahli syurga di sana..
 Walaupun kedua duanya kurang upaya tapi adik beradik ni sooooo loving...Betul2 menyentuh hati bila lihat all those Ahli Syurga ni..
Yang ni pulak...kat Trengganu tempoh hari, ziarah again MIL I tu..apa lagi, urut urutkan MIL I la tu...MIL I tu, kalau nampak I datang, hidup selera dia..yeaa laaa, Anak Menantu Kesayangan dia kan I niii..!!!! hehehehehe..Bukan setakat DIM jea I ni..ada pangkat satu lagi..MIM..( Menantu Idaman Malaya )!!!!..

Begitu la setakat ni jadual n update I today...Jangan lupa U guys, Sabtu ni (esok la) jam 12 tengahari Soal Wanita, Tv Alhijrah...Rancanagan tu kira Update blog juga la yea..!..Tengok I ni, penat2 pun I update gak blog untuk U guys tau,, bukti love I kat U guys ...so U guys ( terutama yg manis2 n ada look classic tu, hehehehe).. kena sayang2kan I selalu!!! Ingat..! tak sayang n manja2kan I..I ngadu ngan Gee!! aaaa... So Guys..balik Kuatan nanti Abg DIMa.k.a MIM, akan update lagi yea sayangggg.....See U guys later later then...Bye Darlinggg....hahahaha  hehehehe  dan....????????....


94 comments:

  1. Tahniah DIM / MIM ...proud of u.... teringat anak2 istimewa kat sekolah I...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minta dia org doa2kan..mustajab doa dia org tu..

      Delete
    2. yup...betul tu...insyaallah...salah sorang masuk kelas yang I ajar...tp dia ok sikit...

      Delete
  2. dan hohoho...!

    anak2 ni ahli syurgakan DIM..sy bsyukur sy kerja mlibatkn diorg..selalu sy 'gunakn' diorg..gunakan mcm mana tau..'anak2 semua tadah tangan!! ckgu nak doa ni...semua aminkan tau..! hehe >.<

    ReplyDelete
  3. ..dan hohohoho...amboi3 abg DIM aka MIM ni suka yg manis2 n look classic ek..terbaik :) pa2 pn smga urusan abg abil d p'mudahkn...amin.. syg abg abil n arwah kak gee jg (smbl kenyit mata..hehehe) eja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abg memang minat tgk yg look clasic n vintage gitu..aaaa...Kalau ada kenal2kan ler...hehehe

      Delete
    2. amboi hebat slera abg DIM kita ni kn..ptt la glaran MIM tu pn abg dpt..hehehe, pada kwn2 yg rsa look clasic n ala2 vintage tu ada peluang k..chayok2..haha..hehe..hoho (gurau tau), eja :)

      Delete
    3. hahaha..cm tu ler seleranya...

      Delete
  4. untungkan MILO opsssssssss MIL (asik tersasul jer...) dpt MIM spt DIM..

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah..semoga pasni wat kt area selangor lak eh hehe

    ReplyDelete
  6. terbaik la abg abil! alhamdulillah..

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Saya ada kongsi your story kat my FB notes and my blog http://mazura0110.blogspot.com
      harap u x keberatan yea...

      Delete
    2. Tqq Mazura, saya dah ke sana dah..tqq

      Delete
  8. padat jadual abang Abil.. memang kagum dengan ibu bapa yang ada anak2 istimewa ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la keistimewaan ibubapa yg punya anak2 gitu..bertuah.

      Delete
  9. Amboi terkenalnya ..rasa2 nya 5 thn lagi blh jadi calon wakil rakyat ni..

    Anak2 Istimewa ni mmg dah Ahli Syurga dah,,tapi nak memupuk kesabaran yg tinggi dikalangan mak ayah mrk yg payahnya..

    Abil singgah2lah di Facebook Autisme Malaysia..ye..

    ReplyDelete
  10. sbgaimna kita ank2 istimewa pn prlukan ksih syg yg istimewa juga.. disini sya ingin brkongsi crita pd Abil dn admin2 di Blog ini ya..pernah melawat rumah anak2 yatim di Gombak smasa shooting Baru Aku tahu brsama Adrea Abdullah dn pihak Bank Islam...melihat mereka hati trsntuh wlau tiada ibubpa mereka ttap gmbira dn syg menyayangi antra satu sma lain ibarat 1 kuarga,dari yg bsar hinga lah berusia 3 tahun,sedihnya melihat anak skecil itu berada di situ,terasa ingin di ambil untuk di bwa pulang.ttapi mreka msih brnsib baik brkeadaan fizikal yg smpurna tdak spt ank2 istimewa yg prlukan ksihsyg,pngorbanan,ksabaran,dn prhatian yg lebih..sya juga pnyai seorng ank buah istimewa wlau fizikal nya bgitu tp mentalnya ckup istimewa,seorng yg crdik dn pintar rupa2nya. Brtuah ibu angkatnya dpt mnjaga dn membelanya dari kcil hingga skg brusia 9 thun tp syg ibu kndungnya tdak mau mnjaganya dn mnyerahkn kpd kkak ipar...Allah telah brikn ank ini rezeki yg melimpah ruah,Alhamdulillah ank buah sya ini bleh brdikari mnjaga diri sndiri,dn skg tinggal di asrama ank2 istimewa di Seremban..maaf jika trlalu pnjang lebar celoteh sya kali ini....Nk ikut jejak langkah Abil jgak,bleh ker?? bleh laaaa....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jejak langkah saya ni pun biasa biasa jea haa..Anak2 istimewa sebegitu memang patut kita semua berikan tumpuan n sokongan..

      Delete
  11. follower 2432..
    salam ukhuwah..tersentuh dengan cerita abil dalam MW..moga arwah di tempatkan di kalangan insan beriman
    http://coretanhatikathy.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq Kathy sudi berkawan di di sini..nanti nak terjah kat sana pulak..

      Delete
  12. Moga abg Abil kuat dan sihat dengan apa yang abg abil buat sekarang dan akan datang..

    ReplyDelete
  13. Semoga Allah sentiasa merahmati hidup saudara Abil dan keluarga...memang Allah menguji hamba-hambanya yang layak...

    Dan semoga Allah sembuhkan your MIL. Terengganu kat ane tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq doakan kami..Trengganu di kertih..

      Delete
  14. ooouh...

    baru tengok kanak-kanak yang masuk Nona tu kat WHI.

    semoga dipermudahkan segala urusan dia...

    amin...

    ReplyDelete
  15. sedey & terharu tgk anak2 istimewa tu..

    ReplyDelete
  16. Apepun dugaan hadapi la dengan tenang...suami sy kemalangan spinal cord injured..dah stahun 4 bulan xbleh makan sendiri..duduk sendiri..berdiri...terbaring sepanjang masa...nasib masih boleh bercakap lagi...da dikategorikan OKU jugak....berat mata memandang berat lgi bahu memikul.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allah Hu Akhbar..Sara tabah n sabar yea..InsyAllah..

      Delete
  17. Moga ibu bapa yang punya anak2 begini tabah menghadapi mereka2 ini.

    ReplyDelete
  18. Sy jmp abg abil pg td. Bfast kt seri malaysia kuantan. Tp segan nk tegur pdhal abg abil 2 3kali lalu meja sy. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaaa kenapa la tak tegur, bolehh sembang2 tadi..aduhhh...

      Delete
    2. Segan sgt...DIM fofular. hehehe...tp jgn marah..sy candid gambar abg abil. hehehehehe

      Delete
    3. Kan u guys part of me..tak adil ambil gambar saya, patut saya pun nak bergambar sama gak..uhuk uhuk uhuk..

      Delete
  19. Tahniah abg Abil..... semoga dapat teruskan memberi motivasi kpd insan2 yg kurang bernasib baik dan memerlukan kasih sayang....jgn lupa klau ada programe tv abg Abil update la awal2....sayangla tadi 'termiss' nk tguk....nnti next programme tv bape ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Next pada 2 june nanti, hari bapa..TV3 Nona jam 2ptg kut..

      Delete
  20. Abil..sape name MIL u? Coz my MIL pon org kmpg t..mne tau kot2 kenal ke

    ReplyDelete
  21. Abil..sape name MIL u? Coz my MIL pon org kmpg t..mne tau kot2 kenal ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siti Esah, dok kat Kg Labohan, belakang Masjid Labohan tu..

      Delete
  22. Murni sungguh kerja2 amal bro Abil ni...bertuahnya mereka ahli2 syurga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada peluang buat amal, kita buat jea ler..

      Delete
  23. Congratulation Abil and good luck to u too. By the way happy hunting for the vintage n classic look. Hopefully someone can break the spell. Amin.

    ReplyDelete
  24. bz betul lah en abil ni tau, ke sana sini

    zmn skrg nih mak bpk dh lebih open ngn anak2 yg istimewa nih kan en abil, dulu2 masa zmn saya kecik2, kt kg yg ada anak istimewa nih kadang di kurung bwh umah, di rantai tgn nyer, takmo tnjuk kt org... malu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaman sekarang pun masih ada ibubapa yg malu cm tu..Jaga elok, elok la ganjaran Tuhan siapkan. Tak elok jaganya, sendiri mau ingat la..!

      Delete
    2. zmn skrg dah ade pendidikan khas d sek..harap2 parents yg ada anak istimewa tidak malu utk hntar ank ke sek..kami, warga pendidikan khas sedia bkhidmat..hahahehehoho..

      Delete
    3. Bagi la alamat sek tu, boleh promote nanti...

      Delete
  25. Bertuahnya MIL DIM dpt menantu mcm DIM.. yalah ada setengah menantu manalah nak amk tau hal PIL dorang.. Semoga MIL DIM cepat sembuh ya.. Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. MIL kita kena jaga la..lagipun saya menyambung jea tanggungjawab Gee dulu..

      Delete
  26. wah... sebok betul DIM sekarang yer...
    jangan lupa jaga diri sudah la ... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mula2 jea sibuk ler, lama2 nanti tak lagi..

      Delete

  27. sekali pandang ..tak mungkin sanggup nak tengok anak anak ni...remok rasa hati..tapi bila pandang mereka sebagai ahli2 syurga ..sejuk rasa mata ...hemmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. masakan tuanhamba kenal jika tak pernah bersua dengan beta :)

      Delete
    2. Tak pe la kalau tak bersua..kenal kat sini dah ok la tu..

      Delete
  28. Alhamdulillah... terbaik abg abil....

    http://fairuznorazizi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  29. hohohohohoho dpt gak tgk DIM en Abil kat TV Alhijrah soal wanita ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok bersahaja jer semua nya dari hati bukan mengikut dialog yg dirancang ....tp nmpk cam DIM malu2 hahaha hohoho huhuhu maklum ler dim sorng jer kumbang masa tu

      Delete
    2. Memang segan la..semuanya pompuan, cameramen jea lelaki..

      Delete
    3. 2 june tgk kat TV3 Nona pukul 2 ptg kut...sempena hari bapa.

      Delete
    4. Okeh bang..harap2 tak tlepas kali ni..kene set alarm..!

      Delete
    5. This comment has been removed by the author.

      Delete
    6. kat nona ahad hrtu pun tgk gak en abil
      lagi lah ok sebab kat umah sendiri ..cantik bantal kak gee tuh

      Delete
  30. salam..
    saya rasa mcm nampak en.abil dekat teluk chempedak kuantan hari sabtu baru-baru ni...huhuhuhuhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. DEngan saya pakai seluar tido kan..? Kalau tegur saya boleh kita borak2 hari tu...

      Delete
    2. aah..huhu..baru nak amik gambar...tp maluuu..kui3

      Delete
    3. Malu punya pasal kita tak bergambar sama!

      Delete
    4. takut tersalah orang je..hehe

      Delete
    5. malu bertanya tak bergambar ler jawabnyaaa...

      Delete
    6. bkn apa bang..kdng2 kami org biasa ni mcm x prcaya..ntah ye ke tidak ni..bkn kottt tp ehhh rse mcm btl..dlm pd dok bkira2 btl ke tidak tu, org yg dsangka tu dah jauh dah hahaha...

      Delete
    7. Lain kali jumpa tegur jea ler..

      Delete
  31. bestnya baca..dah naik pangkat dr DIM ke MIM...tahniah..mesti ramai ibu2 kat luar sana berebut2 nk jadikan en abil menantu...jenuh la nk pilih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Last last pilih punya pilih sampai ke sudah..hahahaha..amacam, boleh?

      Delete
  32. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Satu kehidupan, hanya satu keinginan....ALLAH.

      Delete
  33. dah dapat pangkat MIM pulok..hehe..habis lah kena kejar dgn anak2 dara lepas ni..haha..
    baik nya bang..sempat singgah jenguk MIL.. mesti arwah Kak Gee happy tgk abg still baik dgn parent dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu Gee ambil berat keluarga dia, sekarang Abg pula yg ambil alih...

      Delete
  34. Alhamdulillah..terima kasih atas update ini en.Abil & terima kasih banyak atas komitmen superb anda tempoh hari!
    Mungkin niat yang baik dari awal hingga akhir, sepanjang urusan prog itu sentiasa Allah mudahkan & berjaya capai tujuan yang ditetapkan..ada pula team Nona cik Abil tanpa disangka..
    menambah syukur walhamdulillah..
    Ganjaran yang diberi memang sedikit..hanya Allah yang dapat memberi ganjaran lebih besar pada en. Abil.TQVM!

    ReplyDelete
  35. alhamdulillah tq share n3 sebegini yer en abil

    ReplyDelete

Followers