Saturday, 4 May 2013

Motivator Yg Hen..sem..!!

Assalamualaikum U guys...

Just nak share few gambar sekitar my TALK.. ( I talk, u shut up!!  haha hehe hoho ) di Ipoh n di Universiti Teknikal Malaysia at Melaka sebelum ni...Selepas ni banyak lagi jadual n Negeri yang akan I terjah..nanti I beritau date nya dan di Negeri mana akan I berada....




Motivator @ DIM yang paling Hen..semm di bumi Malaya sekarang ni..!!

Yang ni Di Ipoh last week..
Yang ni bergambar dengan dayang2 Putri Hang Li Poh semasa Talk di Melaka 

Yang ni ....jap yea apa pulak jawatan bro sorang ni..alaa lupa lak..!! hahaha mentang2 la jantan boleh lupa siapa ni..!! hehehehe hohoho...Sorry bro..!!

Masih bersama dayang2 Melaka....Actually banyak lagi gambar ngan peserta Segmen I..Hanya dapat upload mana gambar yg ada jea.

Di Ipoh..tengah membebell...

Yang ni bukan peserta Segmen I,, Peminat DIM terserempak masa DIM di Pavilion KL..

Maaf tak dapat nak post banyak gambar..I sangat sangat menghargai U guys n I always , will always U guys...Remember, u guyspart of me..Dan terima kasih pada pihak2 yang menganjur n menjemput I untuk Talk ni..tq tq tq.....

Later later Abang DIM akan up date lagi yea sayanggggg......Do U guyss still Love Me..??

88 comments:

  1. wahhhh ramainya peminat DIM... btw all the best utk talk talk dan event event yg seterusnya ya

    ReplyDelete
  2. Salam....abang yang hen..... hen hahahaha(abang ckp hen...sem).....amboi tu la kalo laki lupe ye name...iskh..iksh...terase hati kawang tu...dia tgok tu bang...hahahaha...abang biasenye spekar di jemput utk satu2 progrem...mcm dkt universti...kalo utk open pnye x de ker...dijemput utk satu prgrem utk org ramai...abang look lain mase motivasi dgn dkt pavilion...huhuhu yg ni nampak ....nampak ape eh...jap lagi ckp smart prasan plak hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe masa Talk kena la kemas sikit penampilan kan...InsyAllah akan cuba buat Talk untuk umum nanti..InsyAllah.

      Delete
    2. Kalo buat utk umum area sel...sye nk mengajak my hubby..mesti seronok dgr....dh dpt byang abang talk tu memg gamat la suasana kn....apa pun smoga abg terus berjaya....

      Delete
  3. fuyoooooo DIM makin femes seMALAYA, chaiyokkkkkkkkkkk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu atas doa doa u guys juga yg jadi cm ni...tq tq tq

      Delete
  4. Assalamualaikom En Abil... saya salah sorang dalam dunia ni peminat pada blog En Abil dan pembawa pengaruh ke tempat kerja sehingga semua orang khatam blog ni. hi hi hi hi.. Bila En Abail replied wassap kawan saya last week, meloncat dia. hahaha btw thnks due to be urself as well :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minta maaf ler kalau2 balasan sms or wssap tu lewat selalu kalau di balas...Kim salam pada semua disana yea..LOVE u guys..!

      Delete
    2. hehehe eh kalau en abil balas malam raya taon depan pun tak pe gak rasenyer. janji balas..



      P/s: kawan saya tersebut Masih Single anak 3. Manalah tahu en abil boleh bantu dia buat pilihan. Dipersimpangan dilema tu.

      Delete
    3. Kawannya tu dah pandai buat pilihan sendiri..Pengalaman dia buatkan dia lebih matang dah tu...

      Ada org kata saya ni sombong bila saya lambat atau tak balas sms or wassap dia org..ciann saya.

      Delete
    4. Ellleh pandai aje. uolls tu tatau tiap minit sms, wassap, email, comment, call, apatah lagi nak campur ngan makcik makcik yang datang bertandang nak nyembang ngan retis sorang ini !

      Delete

  5. tahniah DIM yg hennnn....semmmm...hebat u...klu da smpi ke selatan insyaallah I akan gi kiranya de kelapangan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bulan enam ni memang ada segmen di belah2 sana..nanti akan update jadual tu..

      Delete
    2. ok..hope I dpt le attend...klu xbz...klu exam da abes...
      anyway selamat mengundi...

      Delete
  6. seb beik fiza dah nikah...kalau x...mmg pi minang dah...ha ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha..sesiapa nak masuk meminang tu bolehhh..hantarannya agak mahal laa!! hehehe

      Delete
    2. hahaha berebut2 nnt yg masuk minang DIM...aiyokkk..! ;)

      Delete
    3. Oit bang salah taippp..huwahaha...!

      Delete
    4. Aduhhhhhh..cmana tak perasan pulak tuu..sorry sorry sorry sorry...aduhhhhh..sila sila sebenarnya..sorry sorry sorry...

      Delete
    5. AHAHAHAHAHAHA..... nak gelak guling2.... ahahahahaha...

      Delete
    6. ada jeaaa si keyla ni menyelit..

      Delete
    7. bese la si keyla... memg suke menyelit.... hehehe....

      Delete
  7. haha,, wah di apit dyang2 ye, :) suka la tuh hehe gurau btw good job abg abil :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Antara perkara yg menghiburkan saya..bila di apit oleh dayang2 ler..hehehehe

      Delete
  8. tahniah DIM..sy doakn DIM brjaya dunia akhirat..still n always luv u DIM..hug2..kiss2..! ~hennn...semmmm..bangga arwah gee tgk DIM skrg.!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq tq tq...Yeahhhhh.. suka bila u guys still love love me!!!!

      Delete
  9. Selamat berkarya dan all the best.
    Ramai dayang di dunia tak boleh lawan bidadari di syurga :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dayang di dunia ni la akan menjadi WALI pada bidadari syurga tu nanti..InsyAllah..

      Delete
  10. Wahh...DIM dah makin glamer....moga DIM tak jemu menabur bakti sambil mencari rezeki :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg penting DIM dapat sampaikan apa yg patut pada semua...

      Delete
  11. eceh2 ceh...DIM... enthem nyer...hihihihi...wah kemain yor dgn dayang2 belaka....dgn panglima satu jer pic nyer...hehehehe...olang enthem ni ...hihihi...all the bes bro!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak buat cmana, DIM cm tu ler bergambar nyaaa...hahaha

      Delete
  12. Hensem ngat...like mcm fesbuk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai, menaip dalam gua ke, sampai ada 2 komennya..

      Delete
  13. Hensem ngat...like mcm fesbuk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ellooo Aida...tak balik Dungun keee..?

      Delete
    2. X blk..minggu lepas dh blk ngn bos!!huhuhu

      Delete
    3. Asyikkk balik ngan boss jea ni..ehem ehem..

      Delete
  14. Pewiitt ;) amboi3 mmg hen...semm la abg DIM kita ni..smga di murahkn rezeki n d permudahkn sgala urusan abg abil..Aamiin,
    Chayok2 abg abil yg hen...semm :))
    (eja)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kasih mu sntiasa d trima abg DIM..haha..hehe..hoho

      Delete
  15. Tahniah abil.......bangga dgn kegigihan abil to transform yrslf fr stayathomehubby-mourningwife to someone who look so ceria.
    Hen..sem tetap hen..sem..jgn eksyen dah okay

    ReplyDelete
    Replies
    1. Motivator yg Hen..sem tapi humble..amacam ok tak cm McK..hehehe

      Delete
    2. abg abil mmg humble..ikhlas from bottom of my heart..hohoho..~

      Delete
  16. Wah... Dh jd motivator ek... Tahniah. Abg abil boleh lah bg talk pd ckgu2 sbb ckgu2 slalu nye mmg cpt hilang kesabaran diri bile brdepan dgn student.. Bru je 5 minit msuk kelas ckgu dh transform jd HULK....huhuhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolehh..ada jemputan pasti saya sampai...

      Delete
  17. comel tak kak ton??tak!!!abg abil a.k.a DIM comel lgi!!hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..syyhhh jgn cakap ngan kak ton..!!

      Delete
  18. Kalo bce blog abang abil ni memg x bleh cover senyum....kalo fkirn x tenang boleh ilang serabut...(bukn hilang fkirn yee harap maklom) hehhe..bicara terapi diri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan seronok cm tu, membaca sambil ceria2kan minda..kan kan..

      Delete
    2. Bukan seronok lagi dh ni..beronok-ronok ni hahhaha se tu skit sgt...

      Delete
  19. Mmg han sem pun.. Ruginyer x dpt pi dgr motivasi DIM. Semoga terus maju dgn rahmat Allah s.w.t.

    ReplyDelete
  20. Tahniah..semoga menjadi pakar motivasi yg berjaya...bila nak dtg sabah? nak juga tumpang dengar ceramah yg disampaikan...nak tambah ilmu semoga bermanafaat...

    ReplyDelete
  21. glam seantero malaya gitu :)
    moga terus sukses..amiin

    ReplyDelete
  22. Makin glems + hen...sem lalink Ai ni..
    hehehe hohoho huhuhu

    ReplyDelete
  23. Abang, saya tumpang tanya. Yang di Ipoh tu, bebel pasal apa? Di Melaka tu cerita apa pula? Audience dan peserta lain2 kategori kan..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ipoh tu motivasi keusahawanan, yang kat Melaka tu berkaitan Cinta Ke Syurga..

      Delete
  24. baru perasan..DIM masa bg talk nmpk bkarisma,matang..ble kt pavillion nmpk 'nakal' ..
    haha..!

    ReplyDelete
  25. baru perasan..DIM masa bg talk nmpk bkarisma,matang..ble kt pavillion nmpk 'nakal' ..
    haha..!

    ReplyDelete
  26. pheeeewwwwiiiittttt.... bile nak dtg kuala selangor nih..... jauh2 xdpt nak follow... hen......sem..... uhuk uhuk uhuk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keyla jemput abg, abg datang ler...

      Delete
    2. nak jemput abg 25/05 ni tapi abg ke tempat lain... kalo abg dtg boleh gak kot menyampaikan sepatah 2 kate mase majlis kila 2.... +___________+

      Delete
    3. Sepatah dua kata yea..emmm Taniah Pengantin..ok boleh?

      Delete
    4. alaaa.... tu 3 patah je.... kesian si keyla ni... teringin nak jumpe abg... tapi kan...rase nye lepas kawen nnti nk ajak bkl suami g port dickson... haaaa... boleh kot jumpe kan... g mkn nasi lemak APOLLO... HEHEHE

      Delete
    5. InsyAllah, pasti kita berjumpa nanti..InsyAllah..

      Delete
  27. pehhh!datang utem?bile ek?xde tahu pon!baru nak jumpeeee pakcik abil!hahaa.ke lecturer jee?aihh!melepass.HAHA

    ReplyDelete
  28. pakcik abil.jejaka yg baju hitam pakai spek tu.lect math sayaa :)

    ReplyDelete
  29. hemmm semmm nya DIM huhuhuhuhu
    x lama lagi dpt calon lah tuh dah tak der titlle DIM lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Calon2nya ialah....Gee, Gee,Gee,Gee anddd GEEE...hahahha

      Delete
  30. lamanya sy x baca blog ni..last sy baca hari2 terakhir kak Gee...sedih...pastu x baca hinggala malam ni baca..rupanya dah satu malaya en abil berceramah..ketinggalan saya DIM tu apa ye..selama ni blog en abil shj yg saya baca..malas nak baca blog..kadang jadi goblok..
    .En Abil x ada FB ke..sy lebih suka pages FB..mudah sikit..kalau ada sy nk add fren...hehe..ok...tahniah...muka en abil tetap nampak bahagia mula mnjaga kak gee hingga sekarang...moga bertemu kak Gee di sana..amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq halida coz still with me here..Fb saya, 'dana sinar fuziah' namanya..leh la ke sana nanti..

      Delete
    2. tq en abil...saya dah like pages tu...moga hidup en abil terus bersinar..aminnnn

      Delete
  31. gembira tgk en abil terus bersemangat dan tidak jatuh even dilanda berbagai2 cerita kesedihan. Tak mudah utk jadi setabah ini !

    ReplyDelete
  32. salam...banyak sgguh pengisian di dalam blog ini..ramai yg dtg utk dgr talk... x sangka dah road show 1 malaya utk bg talk...neway..gud luck to en abil...

    ReplyDelete

Followers