Thursday, 7 February 2013

sometime sometime.....Lonely gak.

Assalamualaikum Isteri sayaaa..
Assalamualaikum U guyss sayaa.


Ni baru sat tadi balik dari menerima BR1M tu..RM500..! Aku kayaaaaa..! hehehehe Alhamdilillah. Rezeki Allah beri..Dear, nanti I g belikan barangan keperluan u lagi yea..Ni nak citer kat u Dear masa ambil BR1M tu di sekolah menengah yg dekat jea ngan rumah ni..Jogging jea, dah sampai..dekat.

Jam 9 tadi baru I sampai di sana,, mak oii! ramainya penerima bantuan kerajaan ni. Majoriti org2 dah berumur la..Org muda cm I ni kurang ler, yang Han..sem cm I ni langsung tak de, I sorang jea!! hehehehe lagi. Sampai jea daftar diri dulu then duduk jap dengar ceramah ringkas dari Dun sini..apa dia cakap pun I tak faham n tak dengar coz org tua2 ni suka sangat berborak2 sesama dia org...Macam2 bahasa ada, Melayu, cina, India dan lain2nya..kadang2 tersenyum hampir nak gelak pun ada dok dengar cerita dia org ni.."Den ni ado koncing manis, kaki dah habis potong..lamo lamo kolope (kemaluan) den pun doctor tu potong gak!!" citer lelaki tua sebelah I..hahahaha..Yg India kat depan I pulak cakap ngan kwn Cina dia " Apaa ini org ckp (Dun tu la)..tarak faham la. Tak payah lama2 cakap la, dia punya mulut bukan ada keluar itu wang 500!!"...I senyum lagi...Senyum I tadi sampai keluar air mata dok geli sangat hati ni dengar cakap2 org tua2 ni..Seronok I..! Yang dok borak pasal politik dan PRU akan datang niii jangan cakap la..Info2 dia org ni canggih2 macam dia org ada dalam Kabinet tu sendiri..!..

Tiba tiba ada seorang wanita yang agak cantik menyapa I.."En. Abil ke ni?"..Sebelum I jawap I tgk dia dulu dari atas sampai ke bawah..hehehe biasa la Dear, suami u ni pun gatal gak orgnya..Agak lawa n sexy..terus I jawab "Yea saya"..Kalau tak lawa tadi tentu tentu I kata " Makcik salah org ni!" hahahahaha dan dan tu jea panggil makcik walaupun muda!! hahahahahahahaha.....Then entah dari mana, tau tau saya di kelilingi oleh wanita2 dan Makcik2..aduhhhh penat menjawab soalan2 dia org pasal U dear...Dalam soalan2 tu terselit gak pertanyaan.."En Abil tak rasa nak kahwin lagi ke?..At least ada teman dan boleh membantu menjaga Isterinya."..I just senyum jea then I jawab.."Buat masa sekarang ni CINTA saya hanya ada pada Gee sahaja.".." Dan buat masa sekarg saya belum mampu nak membahagikan kasih sayang saya ni.".." "Sekiranya Allah lebih sayangkan Gee nanti,,InsyAllah saya fikir fikirkan yea."..Jawapan I tadi membuatkan airmata dia org ni nampak macam bertakung..aduhhhhh sekali lagi..Dalam hati I, jangan la korang nangis pulak, takut org keliling ingat lain kang..Sambung borak lagi.." Tuan2/Puan2..sekarang sila duduk sebab kami nak serahkan vouher." kata penganjur..So tamat la borak2 kami tu tadii....Ada yg minta no tel I, I berikan alamat blog!..

Selesai ambil vouher dan tukar pada tunai I pun gerak cepat2 tinggalkan dewan sekolah tu..Dalam jalan nak ke kereta tu pun ada yg tegur.."En Abil!!"..I just angkat tangan dan kata.." Nak balik ni coz time beri susu kat wife saya ni., bye bye jumpa lagiii.."..Cepat2 naik keta dan terus g bfast dulu,,makan 2 capati..Rupanya kat kedai makan tu pun ada kawan2 lama..makan sambil borak jap then terus balikkk...Cepat2 jenguk u, rupanya u tido lagii....

Kadang2 dapat bergaul dalam himpunan org ramai ni seronok jugak..Yea la, I ni dah lama dok rumah jea. Sometimes rasa sunyi terutama week days..Just u n me Dear..Kalau u tido,  lagi la sunyi I ni..tak de siapa I nak borak, tiada siapa I nak layan..Sesekali memang ada I rasa very2 lonely..I ni manusia biasa jea so patut ada la perasaan cm tu kan..Tak pe la, buat masa sekarang I perlu bersabar dan tenang tenangkan diri..InsyAllah, I pasti Allah akan memberikan ganjaran yg lebih baik pada kita Dear suatu hari nanti..One fine day...InsyAllah..Anyway,, today memang I rasa terhibur hati semasa di dewan sekolah tadi...Tqq Allah coz menghiburkan hati sayaa...tq tq..

Rasanya Gee pun dah bangun tu..oo ya, Gee masih kurang sehat, banyak kahak pulak minggu ni, demam tu dah ok..ciannn isteri saya ni..Jap Dear, I am coming...ok guyss see you soon ya...tata  titi  tutu.......Yes Dear..I'm comingggg...!!!

72 comments:

  1. em hehe , bertuah akk dapat suami sebaik abg . insyaAllah , Allah sentiasa membantu hamba2nya abg . nanti kalau sy kawin pon, insyaAllah nak carik lelaki sesetia abg . :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setia pasangan yg di cari tu tak nampak tetapi setia tu boleh di cipta dek hati pasangan masing2 kelak..

      Delete
  2. hahaha...ada yg minat abg tp respek dgn abg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tgh hen..sem ni minat ler..dah tua nanti semua lari! hahahaha

      Delete
  3. Alhamdulillah rezeki Allah nak bagikan tak mengira bangsa,agama dan budaya..kita sebagai orang Islam lebih2 lg kena bersyukur sgt2..kadang2 kesunyian itu indah kerana mengajar kita untuk lebih menghargai dan mensyukuri segala apa kurniaanNYA yg ada sekeliling kita..semoga kak gee sihat seperti sediakala..ameen..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Abil

    Assalamualaikum Gee

    Hanya Allah Yang Maha Tahu apa yang baik buat kalian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Kakcik..Lepas update blog ni tadi, dapat tau berita Adam Shukri tu..hilang mood saya kejap..

      Delete
  5. asalamualaikum abg abil asalamualaikum kak gee...sujud syukur pd Allah dengan rezeki yang di berinya...alhamdulillah kan dgn 500 tu mcm2 leh tampung keperluan kak gee...banyak yang Allah permudahkan dari segi rezki,sihat tubuh badan,kekuatan luaran dan dalaman,kekuatan fizikal dan mental,sokongan keluarga dan juga kawan2...semuanya Allah beri kemudahan tuk abg abil cuma Allah beri kak gee untuk diduganya atas kekuatan iman abg abil...benar..sebagai manusia biasa siapalah kita untuk maksum,sesekali bergoyang juga dahan beringin kan..namun atas adanya iman, kita pantas twist dan kembalikan nawaitu pada sasaran yg awal...abg abil jgn sedih....suma ini adalah kurniaan ALLAH yg amat istimewa yg tiada pd org lain...ALLAH menguji kita atas kemampuannya..cuma apa yg perlu adalah tingkatkan kesabaran dan pandang kurniaan ini sebagai hadiah terindah dari YA RABB...saya juga diuji dengan pelbagai ujian yg maha hebat...namun janji ALLAH tetap benar...di sebalik tiap doa org2 yg mendoakan kesihatan kak gee dan tuk abg abil,serta doa kudus dan tulus dr abg abil sendiri mana mungkin ALLAH tak angkat dan audit untuk di perkenankan...

    masanya akan tiba untuk abg abil tersenyum panjang selepas ini..ya pasti..masanya akan tiba...ALLAH menyimpan rahsia itu kerana iman abg abil kuat dan istiqamah yg berterusan...amalan2 harian dan solat malam abg abil sangat2 dinantikan oleh YA RABB...rindu untuk DIA mendengar bicara dari hambanya dan teruskanlah berbicara dan meluahkan apa yag ada didalam hati kerana doa org yg solat malam akan terus di angkat ALLAH...sama2 kita muhasabah ye...surah alimran ayat 200 adalah kunci kesabaran yg tinggi..amalkanlah in sha allah....sekadar berkongsi...jazakallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq atas sharing di atas, InsyAllah di permudahkan Allah..

      Delete
  6. wah abang abil dah famous satu Malaysia la..x mustahil nanti abang leh jadi pakar motivasi cam Dr Fazley..peminat dah ramai..emmm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa faizah, sementara jea ni..lama kelamaan org akan lupa..

      Delete
  7. waww sedey plak bila saya baca jwpn abil bila org tanya bab kawin lain tu...abil pun manusia biasa...u deserve to have a happy, normal life..zuriat...mungkin suatu hari nanti..hanya Allah jua yg tahu apa yg terbaik utk perjlnn hidup kita kat dunia yg fana ni

    apa2 pun saya doakan yg baik2 ajer utk abil and gee..amiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawin tu malas nak fikir2 dulu..Nak jaga Gee dahulu.

      Delete
  8. saya tujukan lagu mojo - andaiku bercinta lagi utk abg abil & kak gee.
    lagu ni memang sesuwei sangat utk abg abil & kak gee.
    tiap kali saya dengar lagu ni memang terbayang korang berdua je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagu apa tu..jarang dengar lagu2 ni,,but nanti terjah la lagu tu..tqq

      Delete
  9. Betul-betul-betul... suka sgt lagu tu, mmg remind kat tuan/puan gee..

    don worry, sometime-sometime, malah almost everytime, ramai juga yg lonely, tuan... at least tuan ada ramai kawan di sini hu hu...

    ops, back to work!



    ReplyDelete
    Replies
    1. HEP!! tgh kerja baca blog yea!! HEP!!

      Delete
    2. Adoi, kena rotan dah hu hu.. ala.. sistem 'hang' masa tu, take a 'nap' kat 'rumah' tuan sekejap hu hu...

      Delete
  10. Just stop by tgkkeadaan Gee & Abil hari ni. :)

    ReplyDelete
  11. terharunya tiap kali ija bc blog abg abil....moga incik suami ija juga sentiasa menjadivyg terbaik...kakgee tu lh pelengkap hidup abg abil

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sejak jadi suami Ija tu, maka memang terbaik la en suami tu buat Ija dah...

      Delete
  12. As salam Abil & Gee..

    Hehehe suka awak ye dikerumuni aweks2 & makciks2 tu yea En Abil... Hahaha..Anyway, bagus gak Abil keluar2 gitu...Cuma akak doakan Gee cepat sembuh. InsyaAllah semua akan ok nanti..hanya cepat atau lambat ja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Di kerumuni aweks2 tu suka la..but makcik2 tu..aduhhhh...

      Delete
  13. Choc Eyes termenangis lagi...........Kirim cium pada Gee.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setiap kali teringat Singapura mesti teringat Choc Eyes n pembaca2 di sana..Tqq u guys di singapura for all t support given..Tq tq tq..

      Delete
  14. bertuah k.gee dpt en abil.untungkan k.gee..yumpang happy untknya.moga k.gee cpt smbuh ya..

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah rezeki buat jejaka hen.....chem idaman malaya. Hahaha.
    Abil, very true tak boleh deny, kadang tu mesti abil rasa sunyiiii sgt kan sebab yr movement is limited, sahabat nak sembang2 pun tak ada (weekdays kan org keja).....perasaan tu abil ja tahu..Allah lebih mengetahui.
    (Apa makcik dok bebel ni eh?...to keep u company la...)
    Takpa bila boring, meh kita borak..:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yg MK kata tu memang betul..Tapi nasib baik gak yg lonely ni Jejaka Malaya yg terhen..sem !!hahaha..

      Delete
  16. jangan kata abg abil. mamalove ni selalu feel lonely
    tapi apo kan dayo den, den pun manusio biaso yooooo
    life must goes on kan....
    take care abg abil... byeeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la tu, selalu baca n3 mamalove tu cm selalu lonely jea..

      Delete
  17. Alhamdulillah...dapat dah det BRIM yer...kaya la en.Abil...he he he...kadang2 bila baca kisah en.Abil n pn.Gee ni terpikiaq fiza...kalau la fiza jd cam Gee boleh ker asben aku ni jaga aku...huhuhu..bila pikir2 balik takut pun ada...tapi bila ingat ujian dr Allah tu tanda kasih sayang Allah kat kita buat fiza lapang sikit dada...moga Allah limpahkan rahmatNya buat Abil n Gee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allah Hu Akhbar! Fiza, jangan minta n jgn terfikir selalu cm tu,,jangann!!..Saya selalu doa U guys ni sehat sepanjang hidup..InsyAllah..

      Delete
  18. percaya tak....I x prnah rasa sunyi & sepi....kerana kesepian itu telah menjadi darah daging sy, telah terbiasa dr kecil...kerana...sy ank tunggal...hehe...sepi itu indah for me....

    ReplyDelete
  19. relax bro abil =).inilah kehidupan..semua org ada masalah.. kdg2..kita nmpk satu masalah besar sgt sehingga lupa nikmat lain Allah yg Allah bagi.. syukur atas nikmat, sabar atas musibah.. hidup bro abil kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berat mata memandang, berat lagi bahu ni memikul..

      Delete
  20. semoga gee sembuh and boleh baca entri ni... hehehe.

    ReplyDelete
  21. NAK MINTAK BELANJA BOLEH?HIHIHI

    ReplyDelete
  22. Sebagai manusia mmg dah jadi lumrah mempunyai perasaan sedemikian.....Lonely....Allah beri ujian yang berat pada orang yang terpilih - Banyaklah bangun waktu malam dan munajat pada Allah bila di timpa ujian...Abil tidak boleh beri apa abil tidak ada... Cuma abil yang mampu hanya kasih sayang dalam jiwa pada isterimu abil. Dengan kasih sayang akan hilang segala tekanan.Insyaallah...bukan senang dapat insan seperti abil...satu dalam sejuta....

    ReplyDelete
  23. Salam en abil n sis gee, semoga sihat dan dilimpahi rahmat oleh Allah sentiasa. Rezeki Allah nak bg ;) pergi mana2 pun org kenal ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea ramai kenalll...semua makcik makcik jea..!! hehehehe

      Delete
  24. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  25. Assalamualaikum En Abil,
    Bahgia betul istri En Abil dpt hubby mcm ni..susah skrg nka dpt suami yg terbaik mcm nie..Dn Semoga Allah selalu memberi rahmat dan kebahgian kepada En Abil sekeluarga dan d limpahkan rezki yg berlipat ganda..Aamiin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn...Suami yag lebih baik lagiii ramai sebenarnya..

      Delete
  26. Apaaa..?? Tengok atas bawah dulu? Hooo...kalau saya datang dah tentu dapat gelaran nenek terus. Tidaaakkk...!!!

    P/S : Saya faham perasaan tu sebab weekdays saya pun lonely juga, walaupun malam saja. Meaning, abang punya loneliness tu lebih berat. Nanti, bila dah jadi rutin macam saya yang dah 10 tahun nie, Insya Allah ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa laa..lelaki kann, kena check atas bwh dulu hahahaha...n sesekali jea rasa lonely..

      Delete
  27. apa yg buat abg abil sgt setia pd kak gee..dulu masa kak gee sihat ada janji akan setia hingga hujung nyawa ke mcmana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiada apa2 janji yg di buat..sebabnya, amanah/tanggungjawab dan kerana Gee adalah ISTERI abg..Juga setia tu abg balutkan dgn kasih sayang yg ikhlas....

      Delete
  28. semua suami ckp sayang pd isteri mereka...tp napa perbuatan mereka seringkali x seiring dgn kata syg ug diucapkan...abg abil...sy dahla tgh sedih..baca blog abgabil buat sy lg sedih je....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setiap manusia memang ada sifat sebegitu, cakap tak serupa bikin..nak buat cmana kan..nanti la abg terangkan dalam n3 akan datang yea...

      Delete
  29. As salam Abil,

    Rasa nak nangesss... maklumlah skrg ni emosi mmg semacam cikit...huhuhu...

    Pernah juga terfikir, what if 'this' kind of thing happen to me? Maksudnya jika saya menjadi seperti Gee... Bagaimanalah nasib saya ye... Tapi, tak baik kan fikir2 gitu... Percaya & yakin dgn Allah! Kerana Dia takkan menguji yg tak terdaya dek kita... Persoalan gitu selalunya kerana bisik-bisikan syaitan... lemahnya saya :(

    Kalau kita jumpa dgn pandang atas bawah ek, I cocok mata u nnt! hakhakhak :p (Kita pun kengkadang ala2 makcik) ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betul Tuhan uji ikut kemampuan kita, kita yg tak tau setakat mana yg kita mampu sebenarnya...

      Hahahaha..kena la tgk atas bawah, kita kan lelaki!!

      Delete
  30. slm abg abil n k.gee...

    smoge k.gee cepat sembuh..
    sy selalu doakn k.gee..
    sedih ble bace blog ni..
    entry kali ni pun sedih la pulak..(nsib x nangis..haha...)

    hmmm...tringat soalan abg abil 1 masa dl..
    tny diri sendiri JIKALAU u sakit satu mase nnt,PICK UP one name org yg boleh jage u..hmm...sy tga jenuh brfikir ap kah jwpn utk soalan ni (utk diri sy la...)hahaha...smoge 1 hari nnt sy dpt jwpn ni...

    buat k.gee..., cpt2 sembuh tau..kesian abg abil.abg abil lonely.... :(

    ok la abg abil...takecare.kirim slm syg k.gee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti dah dapat jawapan tu, beritau yea..

      Delete
  31. selamat pagi..awal Abil on9 pagi ni..akak lak ingat nak tgk acara pengebumian adik Adam Syuki,tapi terlepas..

    Moga hari baru,pagi baru..adalah hari yg lebih baik buat Abil & Gee...salam buat Gee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali online pepagi..Nanti Gee dah bgn saya sampaikan salamnya yea...

      Delete
  32. abg abil, kagum dgn setiap apa yg abg abil catatkan. sekarang nanie sedang diduga dengan ujian suami ada syg dgn pompuan lain. tapi bila baca semua entry abg, buat nanie rasa ada juga lelaki setia dan syg isteri. Insyaallah, nanie kena sabar dan tawakal dgn ujian Allah. setiap yg berlaku pasti ade hikmah.

    doakan nanie kuat ye abg abil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lelaki cm tu la nanie, gatal sampai ke sudah! hehehe..Nanie perlu bersabar n kuat untuk dapatkan kemenangan..InsyAllah kita doa bersama..

      Delete
  33. alhamdulillah.. benyak rezeki kak gee.. :)

    ReplyDelete
  34. Dah nama pun manusiakn Prof... manalah tak rasa lonely.... Tak pe kalau u rasa cam tu... ikutlah gerak hati tu...
    Tak salah pun, benda baik akan dibalas baik...insyaallah...
    Kang bila dah kawen lain tak tentu u boleh jaga gee macam mana u jaga sekarang.... bis tu kalau dah kena pegang dgn bini baru je...

    ReplyDelete
  35. ada jugak yg tanya soalan tentang kwen lain tu. kalau sy takkan tanya kot. tapi rilex jea abg jawab kan.

    ReplyDelete
  36. ~~~sweet ye..~~~
    sy doakan moga akk gee cpt sembuh..then die blh r bce blog abg ni..mst die trharu..sy respect abg..salute r..hehehe... ^_^

    ReplyDelete

Followers