Monday, 26 May 2014

Jgn Marah..tapi Merajuk lah.

Assalammualaikum U guys.
Assalammualaiki Ya Fauziah,,pengarang jantung saya.



"Dear, Isteri sayaaa" Terus arwah Gee pandang saya suatu ketika dulu.."Ada satu pesan saya, satu perkara yg cukup saya takut..Dear sekiranya awak rasa/nak marah saya, suami awak ni, JANGAN sesekali marah, tapi ubah lah marah tu pada rasa MERAJUK."

"Saya takut kiranya awak marah saya, para Malaikat yg menghantar 'kasih ALLAH' buat awak akan marah/laknat awak pulak nanti. Risau pula kasih saya kat awak berkurangan. Ingat! jgn marah tapi merajuk lah pada saya yea Dear."..."Jaga lah taat awak pada saya" sambung saya.

Pasti seorg Suami akan memujuk sekiranya Isterinya merajuk TANPA ada perasaan marah. (Kalau tak reti, praktis buat gitu!!). Untuk yg belum kawen atau nak kawen, praktiskan tips ini. InsyALLAH..

Today sampai rabu I di Penang Batu Feringgi..

35 comments:

  1. ye..betul kan bang abil, kadang kadang saje saje merajuk..hih

    ReplyDelete
  2. woah...best jadi bini abil ni..boleh merajuk ahaha :) Semoga dipertemukan jodoh yang baik2...huhhuu

    ReplyDelete
  3. mr dim,

    mcm mne nk buat en.hubs perasan y kita ni tgh merajuk? kdg kita senyap pun dia xperasan..nk merajuk lama2 lg bertambah geram sbb dia mmg xtau y kita ni tgh merajuk..ish..lagi satu, asyik la dok pegang hp..ngadap fb, watsap..dgn kwn2 dia la..yakni lelaki..hehehhehe..mcm mne tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaah..wssup la en suami tu katakan puan merajuk,,dan suruh dia pujuk..kan senanggg,,,aiyaaa

      Delete
  4. Jgn pulak sikit-sikit nak merajuk kesian suami pun boring juga nanti:)

    ReplyDelete
  5. Assalammualaikum...

    merajuk2 sayang tu... merajuk minta perhatian... nice2..

    mselim3

    ReplyDelete
  6. hubby xreti pujuk.. penat je kalau merajuk.. waaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senang jeaa nak ajar dia...kan sekarang trend pakai wssup, wssup jea suami tu beritau..

      Delete
  7. ...whatsapp...."cek merajuk ni, buleh mai balik pujuk dak...." boleh gitu???

    hahaha encik abil stay kat mana ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha gitu lerr..saya dok kat Bayview ni McK oiiii,,,,

      Delete
  8. Merajuk pada yang halal insyaAllah lebih mengeratkan hubungan jiwa..

    ReplyDelete
  9. untungnya jika mr.hubby nk pujuk..ader mr.hubby yg kata itu pun nk merajuk..
    jadi pujuk la hati sendiri..terima seadanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Then jaga lah marah kita pada suami..

      Delete
  10. merajuk isteri minta dipujuk

    ReplyDelete
  11. Mmg sweet klu merajuk kena pujuk....teringat plk arwah dulu jarang x pujuk.......tp jgn merajuk selalu....nnti boring plk cik somi...

    ReplyDelete
  12. wah..sweetnya merajuk² ni kan?

    ReplyDelete
  13. Salam.. Abg Abil pe khabarr. Hehe tadi masa dalam flight ada sorang steward i tgk mcm muka abg abil. I duk perati je. Haha takkan la dah jd pramugara?

    ReplyDelete
  14. kes saya lain sikit...kalau saya merajuk ..dia pulak merajuk lagi lebih...inallilahhhh...hehe cam mana nak buat tu....pendek kata saya tak ada peluang nak merajuk..kadang terfikir..saya yg perempuan ke dia. last last sekali give up malas saya nak.merajuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Strategi suami tu berkesan nampaknya..hahahaha

      Delete
  15. kes saya lain sikit...kalau saya merajuk ..dia pulak merajuk lagi lebih...inallilahhhh...hehe cam mana nak buat tu....pendek kata saya tak ada peluang nak merajuk..kadang terfikir..saya yg perempuan ke dia. last last sekali give up malas saya nak.merajuk.

    ReplyDelete
  16. amboi sokong nampakkkk!! hikhikhik kahkah kah...(gelak sampai nangis nie) strategi ya..kadang terfikir jugak tu tektik kotor dia hehehe

    ReplyDelete
  17. salam, semoga sihat & success selalu
    marah kepada merajuk. tapi selalunya pujuk diri sendiri.
    en suami jenis rock metal. huhuhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walau tak memujuk, suami sentiasa ada di samping kann..

      Delete
    2. ada .......
      sesekali tu kan nk gak di pujuk ..... :-)
      tapi xpe, itu kita terima dgn hati yg terbuka, nak buat macam mana dia bukan jenis jiwang karat :-)

      Delete

Followers