Monday, 12 May 2014

Tak percaya ke??

Assalammualaikum U guys.

"En. Abil, dari mana datangnya imiginasi or dari mana u dapatkan cerita (copy) 'Warkah Buat Isteri' ni sampaikan boleh hasilkan buku?? Sehingga masyarakat gelarkan u DIM ni.?" 
Msg yg saya terima dari seorg pembaca buku "WBI" saya n Gee tu.

" Awak dah kawen ke belum?" tanya saya. "Belum." jawabnya.
"Nak tak awak kawen ngan saya?" tanya saya lagi. " Apa hal pulak I perlu kawen ngan u!!?" jawapan jual mahalnya.

"Sekiranya intipati buku tu awak tak yakin kesahihan nya, cmana saya nak buktikan betul atau tidak dari persoalan awak yg di atas tu? Boleh la awak nilaikan sendiri nanti." kata saya.

'...............' tiada balasan lagi dari pembaca tadi.
Rasanya si pembaca ni tidak pernah tahu kisah me n Gee sebelum ni kut..Nasib baik dia tolak pinangan saya tadi!! hahaha hehehe hohoho.


U guys u guys boleh dapatkan buku 'Warkah Buat Isteri' kesayangan I tu di mana2 kedai buku MPH dan POPULAR (Semenanjung Msia). Sabah n Sarawak I tak tau sampai ke belum lagi.
Sokongan U guys amat I hargai..tqqqqqq..


Di Melaka last weekend..sapa pulak anak dara ni??







42 comments:

  1. Alhamdulillah. Itu maknanya buku abang tu telah mendapat perhatiannya. Semoga terus maju jaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan bertujuan agar sentiasa Gee mendapat 'Al Fatihah' dari u guys..

      Delete
  2. wewitt glemer anak dara sorang tuu..kihkihkihkih...

    tahniah DIM..buku tu memang best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. jom kak linda, gossip kat dlm toilet...

      Delete
    3. Takde tempat lain u guys nak bergossip!!

      Delete
  3. Alhamdulillah..tahniah abang Abil..pelbagai carakan Allah itu memberi inspirasi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la, antara hikmah/hadiah Tuhan berikan..Alhamdulliah.

      Delete
  4. kelassss ngn jawapan tuh heheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa ambil upsr dulu dah berlajar menjawab..hahahaha

      Delete
  5. Replies
    1. Dia cm tak caya..InsyAllah, nanti dia tahu ler citer sebenar..

      Delete
  6. encik DIM...

    :) budak2..belum matang lg tu..hehhehehe..msti dia igt WBI tu mcm lambakan novel2 cinta y kat pasaran..ape komen DIM pasal lambakan novel2 cinta y kebanyakkan nye tak mencerminkan real life..pastu lak diadaptasi jadi drama kat tv & jd fenomena 1 malaysia..huhuhuhuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana mana yg baik dan sesuai untuk kita yg hidup secara realiti ni, kita praktikkan. InsyALLAH. Jgn la kita pandang pada real life atau fantasy, kita pandang lah pada kebaikkan atau contoh yg sesuai di dalamnya..

      Delete
    2. I observe the principle n believe...not the story

      Delete
  7. Salam En Abil,

    Saya tak pernah baca buku En Abil tapi saya ada baca sikit2 entri En Abil. Saya kadang2 skeptik, ada ke lelaki yang layan bini dengan kasih sayang & gurau senda (mcm En Abil)? Atau rekaan semata2. Saya belum pernah berkahwin & umur saya menghampiri 40. Sudikah En Abil buktikan yang entri2 blog En Abil ini benar belaka? Hahahihihohohuhu.

    Andalusia Optimistik,
    Cik Odah.

    ReplyDelete
  8. Nanti bila tiba masanya, tanya lah Gee sendiri..haha hehe hoho..

    ReplyDelete
  9. Abg abil nie suka mnyakat! Hahaha... Lawak jek..
    Haru biru owg tuu dibuat nyer.. KiKiKi.. :p

    ReplyDelete
  10. Salam abg abil. Kalau x keberatan share la tips utk bt kaum llk bhenti merokok :-p haha hehe hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Part ni payah sikit..coz saya pun merokok!! hehehe..syyhhh jgn ckp ngan org tau..!

      Delete
    2. Hehehe abg abil lwk la.. 😁😁

      Delete
  11. ops..sy ketinggalan
    x tahu pun wujudnya buku tu'
    nnt nak cari utk koleksi

    ReplyDelete
  12. g melaka x habaqqq nooo..

    ReplyDelete
  13. Wah dah ada buku..lama tak masuk blog ni :)

    ReplyDelete
  14. Dua hari kot rasa sedih je tak lalu nak buat pape lepas baca WBI huhu :( sebaek dah ok ni. Haha

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah, akhirnya ku miliki buku WBI ni d pesta buku pwtc hari tu...tp xde autograph abg abil.....huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo yea..tqq. InsyAllah sekiranya jumpa mana2 nanti saya sign kan yea.

      Delete
    2. Hope so.... aamiin... alfatihah buat arwah kak gee dan semoga abg abil juga sentiasa dlm redhaNya...aamiin

      Delete
  16. abang abil..saya dapat free di kucing dakwah wakaf buku alhamdullilah..sedihnya wbi...suami saya baca berkaca mata dia sedih

    ReplyDelete
  17. abang abil..saya dapat free di kucing dakwah wakaf buku alhamdullilah..sedihnya wbi...suami saya baca berkaca mata dia sedih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana2 intipati yg sesuai tu jadikan pengajaran. InsyAllah.

      Delete
  18. kalau lah awek tu kata "wokehhh" pd proposal abil tu...apa nak buat agaknya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya buat bodoh jea! hahahahahahahahaha

      Delete
  19. smlam u ker kat jusco w.maju ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea betul..baru balik dari Trenganu terus ke jusco.

      Delete
    2. hihiihihi dpt juga tgk u in person..

      Delete
    3. Tegur la, boleh borak borak kejap..aiyaaa..

      Delete

Followers