Friday, 7 June 2013

Segmen..Bandung..Sabah here I come!!

Assalamualaikum U guysss kesayangan I....

Dah selesai cuti I ke Bandung baru2 ni..dan rasa lum puas cuti lagi ni..! Lepas ni nak bercuti lagi la, n nak g bercuti bersama2 U guys, lepas raya kita g cuti sama sama nak?!..Lepas raya kita plan yea...Esok I akan ke Sabah (Rujuk gambar di bawah alamatnya)..sehingga ahad. So kalau kalau ada yg nak attend segmen I untuk u guys yg di Sabah tu, just call me nanti...Cmana nak rehat, baru jea balik dari Bandung, dah kena ke Sabah pulak..Selesai di Sabah nanti, segmen I bersama NST di bangsar pada 11 june ni...

Nak buat some sharing pun lum sempat lagi ni ngan U guys melalui Warkah Kekasih I ni..But I will, bila I balik dari Sabah nanti yea..Sharing maring di blog I ni tetap akan I teruskan seperti biasa, hanya buat sementara ni, U guys berikan I masa sedikit untuk update yea..And U guys know why, I keep on sharing di blog ni?..Tau?.. Tau kenapa??................................. Coz I LOVE u guys..U guys have to LOVE me too..!!

Jom kita layan sedikit sebanyak gambar2 di bawah...


 Ni la orang orang tua yang culik I ke Bandung tempoh hari!!..hehehehe..My mom n my Dad..
 Yang ni tukang rancang penculikkan I...My sis n adik ipar I...Kita makan kat Sapu Lidi di Bandung tu, makan tepi sawah n ada sungai  mengalir di bawahnya..emmm..
Dan yang ni, anak2 buah yang yang turut terlibat..!! Kat Rumah Mode, baru nak g shoping2!



 Yang ni sehari sebelum ke Bandung, ada Talk bersama peserta dari AIM (Amanah Ikhtiar Msia) juga dari Persatuan Ibu Tunggal di Kepong dan Gombak.


Ketiga2 gambar diatas adalah bersama peserta2 Segmen I di Kepong tu..emmm montok montok belaka!!!!

So Guys buat masa ni tu jea update yg dapat di loadkan..Nak tido dulu, esok ke Sabah..U guys kat Semenanjung ni jgn nangis tau..DIM g Sabah 3 hari jea..nanti Abg balik semula ke pangkuan U guys di Semenanjung ni yea...Ala bucuk bucuk...Nanti I update lagiiii......Doakan I selalu..

72 comments:

  1. 1st, banner sgt gojes....tp muka jgn siyes sgt...i is takut....huhu....
    2nd, selamat pegi n selamat pulang....
    3rd...jgn lupa update input2 yg trbaru untuk weolls...
    Tq....daaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooooooooo...PA saya ni pun nak komen gak!!..Hepp! buat kerja tu!!

      Delete
    2. Uitt...PA cuti 3 hari la...kahkah....

      Delete
  2. Haha muka abg abil kt banner tu seyes giler. Cam dah ghuper penganalisis ekonomi plak ekekeke. Have fun in Sabah ye abg abil... Senyum sokmo!(^_^)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, Adik kakcik dah makin glamour dan masanya kian terisi dengan aktiviti2 kemasyarakatan.

    Jaga kesihatan sama, ya Dik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cm tu la Kakcik jadual saya ni buat masa sekarang..Nak ziarah Kakcik n family pun belum sempat lagi..

      Delete
  4. Seronok jalan2 ke Bandung yer. sabah pun tak pernah jejak lagi ni.wah ramai tu peserta AIM yang single :p x der berkenan? hehehe. gurau2 pagi jumaat ni abg abil ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang berkenan tu belum ada lagi laa..yg pekenan kat DIM ni ada laa..hehehhe

      Delete
    2. Uishh pasan btol! Saja arr tak nak ngaku. Da ada kan! Nak rahsia konon! Hahaha tau takot!

      -kiah propa-

      Delete
  5. abg....org nak itooottt!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas raya nanti abg akan plan g cuti bersama2 U guys ok..

      Delete
    2. Yea blh cuti2 dgn abg..!

      Delete
    3. Woi Anon hang jangan sebok la. Kacau daun je! Biar la dia da ada bodyguard arr yang slalu dia hangkut ke sana sini tu! Apraa!

      -kiah propa-

      Delete
  6. Amboi dikelilingi wanita2 montok ye..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak lagi berganbar ngan gadis2 Bandung..malu jea nak upload..

      Delete
    2. Ala abang malu ke tak nak tunjuk! Takot arr tu. Nanti follower jeles la, ke takot dorang takcaya abang lagi.

      -kiah propa-

      Delete
  7. waaah bestnya p Bandung..good luck and take care k...teruskan bersemangat...semoga semuanya diberkatiNYA..amin...

    ReplyDelete
  8. COMEL je abg abil jgn ala bucuk2. hahaha

    keep it up, and semoga terus sukses.

    sharing is caring..

    salam ukhuwah dr nanie ^_^

    ReplyDelete
  9. go go Abil!!! Mama Haziq kat sini yakin Abil akan terus berjuang dan terus ceria....Macam tulah baru D.I.M....ngeeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. YEaa Betullll...!!! Ceria n berjuang!

      Delete
  10. Assalammualaikum..wah thumbsup la..moga success selalu ye..yang baik itu kita sebarkan moga memberi manfaat kepada semua.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selagi sehat dan ada jemputan, pasti kita sebar2kan...InsyAllah.

      Delete
  11. Hihi muka kat banner tu, serious sungguh riak mukanya :D
    **smoga selamat pergi dan balik ye**

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena berlakon muka serious masa bergambar tu..

      Delete
  12. woww gebusssss.....

    ReplyDelete
  13. amboi2, bergaya sakan nooo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gaya..Mutu..Keunggulan..itu la DIM..!! cm iklan noo

      Delete
  14. Alhamdulillah. Dah semakin padat nampaknya jadual abang. That is a good sign. Syukur, Ya Allah. Sibuk rupanya. Ingatkan kenapalahhh tak reply comment kitorang. Kot2 merajuk peluk bantal bawah selimut ker... hehehehhehe.

    Err...abang memang suka montok2 nie kan..hahahahhahaha.... Habislah...pening kepala nak pilih dah nie...hahahahahha..

    Gurau2 jer yer bang... Jangan marah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Clasic n montok2 gebu gitu adalah pilihan sayaaa!!! hahahaha

      Delete
    2. Oooo...patut la. Tgk cara abang jawap komen pun dapat tangkap saper yang abang nampak layan messsraa gitu! Sorang yang classic tu dan sorang lagi yang montok gedebuss tu. Hahaha kami tau la abang! Tak payah nyorok kami da pasang spy!

      Delete
    3. La lupa lak nk letak nama tadi.

      -kiah propa-

      Delete
  15. Assalamualaikum,

    Bestnye g bandung.. teringin gak nak g sana.. Bali dh pegi dh tp dgn staff opis.. A.Abil dh nampk berisi dh.. muka tu kasi senyum manis ye..Aini tgk mcm nak mkn org..hehe gurau je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tu belum muka marah lagi tu!!..

      Delete
  16. tengok pic Abil di Bandung pn dah tau,,,,mesti hpy nyer kat sana....bagus,bagus,bagus tu maknanya ketenagan ttap dtg dlm diri Abil.....betoi tak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapat la berehat sekejap di sana bersama family..tapi masih rasa letih gak lagi..

      Delete
  17. abil sgt bz tu ;) all the best yer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awal2 jea buzy ni..lama2 nanti tak kut..

      Delete
  18. alhamdulillah... terus maju dan selamat maju jaya bro.. :)
    di sabah akan ada ramai sumandak .. ;p

    ReplyDelete
  19. Oo g bcuti..patut la mcm takde org jwp salam je masa saya g blog en.abil aritu...mcm best jek tgk gambar2 pcutian tu..g pulak dgn mak ayah lg la best kan..saya tak penah g bandung, minum sirap bandung ngan mee bandung ada la..hehe.. yg gambr kt banner tu, saya tgk tgn tu udah mcm nk salam raya lak.. muka ibu en.abil nampak lembut je orgnya..ayah en.abil lak ada gaya pelakon drama melayu la..kakak en.abil lak mcm ada iras pelakon didi alias lak..hehe..jgn marah ye kakak n pakcik.. k slamat mengayat kt sabah ba...slamat g dn slamat kembali nanti..tak bw P.A ke g sana? Da ada P.A ke? Hehe..k

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuti2 n rehat2kan minda jea di sana..Bukan kakak saya la, adik tuu..

      Nak shoping2 g la ke Bandung nanti...

      Delete
  20. Replies
    1. Sekali sekala kena serius ler..

      Delete
    2. Haha..slmt bsharing2 d sabah..org smnnjung gonna miss u ^.^

      Delete
  21. Salam abg abil. .selama ni i jd silent reader u je. .Since k.gee da n smpai la u dh jd motivator. .Well done abg abil!!bz bebenor ek skang. .Alhamdulillah n i doakan kerjaya u sbgai motivator akan lebih dikenali ramai bukan sj di msia tapi all over the world. . .In shaa allah. . . .
    Anyway,i pun nak share cerita n stori mori i dgn blogger n readers disini. . .Klu sudi,meh ler kita
    jengah2 blog Bedah Gebu http://musicakustiqa.blogspot.com yer,.Huhuuuu. . . .tq. . . . ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jap lagi saya terjah blog di sana yea..

      Delete
  22. wahhhh serius bebenor banner tu hehehe.. all the best ya

    ReplyDelete
  23. pheewwwwiiiitttt... busy betul motivator nih.... ape2 pn dinda doakan smoga rejeki kanda di limpah ruah kan.... alhamdulillah.... kalo pigi sabah jgn lupa mkn ambuyat.... sedap baaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ambuyat 2 mknan orang sabah.... ada yg panggil linut.... tepung sagu di bancuh dengan air panas kemudia di mkn dengan kuah singgang... sedap... kalo kat semenanjung sedap di mkn dengan assam pedas telur ikan... kalo x mkn telur ikan assam pedas ikan ape2 pon boleh... sedappp.....

      Delete
    2. Dinda ni...makannnnnn jea kerja dia kan!! emmm

      Delete
    3. mkn tu penting wahai kanda... tapi jgn keterlaluan... lepas mkn kite BERSENAMMM!!!!... bak kate prof abil fikri... bersenam!!!!

      Delete
  24. Salam en abil... saya nor. Alhamdulillah en abil dah ada aktiviti2 yang membuatkan anda sibuk dan masa terisi dgn perkara berfaedah. Teringin pegi talk ..... masa di ipoh saya tk dpt dtg. Kalau dtg ipohh lg nanti... maklumkn dulu di blog ye...seronok tgk percutian dgn family ke bandung. Anda bertuah masih ada ibubapa.... so last but not least... semoga terus sukses...dan ingat jaga kesihatan...wassalam


    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Nor, .apa kata Nor arrange kan satu segmen for me to talk, pasti saya akan ke sana..

      Delete
  25. makan kat Sapu Lidi..errmmm..mesti la ingat kannn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo dia pun g tempat yg sama yea...

      Delete
    2. x laa..abang kan penah makn kat sana ngan kak gee dulu..

      Delete
    3. Memang betul tu..Dalam kenangan bersama my beloved Gee dulu di sana...nangis dah I ni sekarg...

      Delete
  26. alhamdulillah.. terisi mase DIM kite.. hihi.. atleast boleh alihkan tumpuankan.. bahagie selalu DIM!~~~ hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena la kita ceriakan diri, kalau tak cmana kita nak nasihat org lain kan kan..

      Delete

Followers