Monday, 24 June 2013

From Bandung with HUG..


 Assalamualaikum U guysss..n Salam Nisfu Syaaban..

Moga apa yang kita mohon sepanjang malam tadi di perkenankan Allah..InsyAllah..

Today I lepak kat umah jea ni, kemas rumah la cm biasa,dah dok sorang2 kembali, cm tu la jadualnya..pas tu I dok belek2 gambar I n Gee dulu2,, terjumpa gambar di atas..senyummm I mengenangkan peristiwa I peluk Gee tu...Sewaktu hidup Gee ni, dia sukaaa shoping macam u guys gak..Biasanya apa kemahuan shoping Gee ni I tak pernah membantah atau tak bagi..apa dia nak I akan kata,,ookkk Dearrr...

So, Once upon a time..I n Gee ke Bandung. dari Jakarta both of us sampai di bandung dah malam. Tapi sempat la I bawa Gee ke "Rumah Mode" sebuah butik di sana, memandangkan masa tu tak sesuai nak shoping so I kata ngan Gee.." Dear, malam ni u tgk2 jea baju2 ni esok baru kita balun shoping sebab kejap lagi butik ni nak tutup dah, survey2 la dulu yea" tu sebelum dia masuk Rumah Mode tu...Bila Gee masuk jea, emmm tu diaaa..lupa dia nama lakinya ni,,semua yg di tgk, semuanya dia nak!! Senyummm panjang dia. I perhatikan saja reaksi Gee masa tu, memang Gee excited giler..Gee pegang baju tu, dia pegang baju ni, belum habis dia belek baju tu dia dah tgk kain sebelah pulak..cm tu la gelagat Gee bila di butik tu..( sapa2 yg dah ke Bandung tu faham la kegilaan shoping di sana.)..

Then bila waktu dah hampir butik tu nak close, I panggil Gee.." Dear, dah, jom kita balik hotel dulu, esok la u beli."..Tiba2 Gee merajuk!!! aaa sudahhh..Dia tak puas hati kalau tak dapat beli malam tu jugak!!..I terangkan sekali lagi sebabnya,,Gee masih tak puas hati gak..aduhhhh bini aku ni, degil!! kedai dah nak tutup cmana nak shoping,..so I peluk Gee erat erat n I pujuk dia,,then baru la dia reda merajuk...Tu la gambar I tengah peluk n pujuk Gee dalam Butik Rumah Mode tu..Muka kita berdua pun nampak letih coz perjalanan jauh kan dari Jakarta ke Bandung tu..Dan yg tu juga la Muka Merajuk Gee!!..Tiap kali Gee merajuk jea I akan peluk dia..Antara ubat kasih sayang yang paling Mujarab.....PELUK...! HUG..!.. 



Sampai la Gee sakit dulu, tiap hari I peluk Gee,..TIAP HARI a HUG for Gee..!! Tiap kali peluk tu la kejang kejang Gee tu akan reda..Otot dia akan jadi relaxx, mulutnya yg ternganga tu akan rapat tutupnya then baru senang sekiranya Arwah Gee ni nak tido....Dan tiap kali pelukan tu la I dah rasakan CINTA Gee tu kat I..Syok rasanya kalau Kita sentiasa memeluk pasangan kita dengan ikhlas dan di gaulkan dengan rasa CINTA..U guys akan rasa aura kasih tu..Cuba buat tiap hari, for sure U guys akan rasa,,benar benar rasa Aura atau tekanan Cinta tu pada tubuh U guys...I nak terangkan cara detail melalui blog ni tak dapat, Kalau ada depan I, I boleh terangkan (Bukan Nak Peluk U guys!! aiyaaa!!)...Best, syok, naik semangat hidup la kata orang sekiranya Kita HUG pasangan tiap hari...Ikhlas N gaulkan dgn Cinta..ayooooo,,syok!! ooooo...

But sekarang ni Gee dah takde, tiap malam I peluk la bantal Gee ni bila nak tido dan memang lena I tido,, Bantal Pelepas Rindu..Bantal Cinta Gee..pun syok gak peluk bantalnya..


Ni la dia satu satunya peninggalan Gee I simpan untuk I..Bantal CINTA kami..belakang tu bantal peluk I la..takde bantal peluk, memang susah I nak tido. Dari bujang sampai kawen dan sampai la Jadi Duda Idaman Malaya ni...Mesti ada bantal peluk dan di gaul pula dengan "Bantal Cinta" ...emmm berdengkur la Tido nya...!!!

Eh, U guys jangan pulak fikir I ni dok dah tak betul pulak lepas Gee takde..Saja jea I nak cerita sedikit prihal Arwah ni dulu, mana la tau ada info info yg boleh di ambil sebagai contoh hidup rumahtangga..tu jea..I ok, U guys dont worry..
Ok la U guys..I ni dah lapar..emmm asyikkk la makan luar I ni.! naik bosan dah!! Takpe la, makan jea la sambil cuci mata kalau2 ada yg macam Gee tu haha hehe hoho..Klau ada laaa....!! Ok guys nanti I upload gambar2 sepanjang Talk I sebelum ni yea..so, see u guys later...Byee...

117 comments:

  1. so nice entri kali ni Abil...ups...DIM!!hahaha..boleh jadi resepi kebahagiaan suami isteri nih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak tgk U gys semua happy happy selalu bersama pasangan masing2..

      Delete
  2. So sweet DIM ...mengenang kenangan terindah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenangan sehingga bertemu Gee nanti...InsyAllah.

      Delete
  3. Al-Fatihah buat arwah kak Gee...
    Ameen...


    apa lagi, mekdi drive thru pehlissss +__+...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq cumi dan ciki...doa2kan kak Gee selalu yea..

      coklat sundae n coke!! emmm sedappp...

      Delete
    2. Coklat sundae with fries..sape la yg gemor sgt tuh...tak paham saya...lepas ni nak lancar kempen...
      "Say NO to mekdi + mekdi drive thru "....-noktah

      Delete
    3. Ok..say no to mekdi..but McD anytime!!

      Delete
  4. so sweet... memang pandai memotivasikan org lain la bro.. nice entry

    ReplyDelete
  5. al-fatihah buat arwah...sangat tabah abg abil..yes pelukan tue penguat cinta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena la tabah kan,,Gee suka kalau suaminya tabah,,

      Delete
  6. Moga abil dpt bertemu sesorg yg boleh dipeluk2 lg ya...life goes on...memories stayon...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn..sekiranya ada nanti saya beritau..

      Delete
  7. I silent reader je before this.
    Tapi, I harap encik abil tabah dan dalam lindungan kasih-Nya selalu.
    Tips-tips encik abil bagi ni, I balik rumah praktikkan pada suami.
    Semoga encik abil dipertemukan jodoh sekali lagi suatu hati nanti :)
    Zaman sekarang, susah nak cari lelaki berkualiti, encik abil :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, ada gak yg mengikuti tips saya ni yea..tqqq..

      Delete
  8. beruntung dapat suami macam abg abil..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas ni sapa la yg beruntung pulak kan..hehehehehe

      Delete
  9. I tiap hari practise amalan peluk my hbby 10 secons bf pergi kerja..mmg release. Senyum je dlm keta walau drve sorang2..hehe

    ReplyDelete
  10. Crying while reading this entry...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa ciannnyaaa....hingus tu jgn telan pulak,,lap.!

      Delete
    2. hik hik hik hik hik dan saya nangis pulak tergelak baca reply ni hik hik hik

      Delete
  11. resepi kebahagiaan lagi..
    thanks abg abil..

    Al-Fatihah utk arwah kak Gee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada banyak lagi nak share..tunggu tau..

      Delete
  12. Assalamualaikum Abil...

    kakcik singgah untuk baca bebelan Abil. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adik kakcik ni memang suka membebel sejak kebelakangan ni..hehehehe

      Delete
  13. dalam pada memujuk hati sendiri, sempat jugak abang Bil bagi motivasi.... kami sekeluarga rindu pada kak Gee jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lizan n famili rindukan kak Gee, bayangkan bagaimana I miss her right now..

      Delete
  14. soo sweeeeett...dan sangat touching baca kisah merajuk di rumah mode tu...arwah sangat beruntung dapat suami macam En. Abil..
    ya betul sangat pelukan tu dapat meleraikan segala kegelisahan, kestresssan dan rasa tenang..
    kuatkan semangat En. Abil okey...and may Allah SWT bless you..aminn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn...tqq syalinda..kuasa memeluk ni memang tinggi kesan baiknya..

      Delete
  15. sweetnya abg abil n kak gee..stuju2 ubt sgala rajuk adalah pelukn :)
    Al-Fatihah utk arwah kak gee (eja)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea laaa kita berdua ni dulu honey sweet oooo...

      Delete
  16. Good info, mmg patut dipraktikkan pada yg dah berkahwin...

    ReplyDelete
  17. senyum tgk gamabr en abil ngn arwah k Gee, oooh kuat merajuk rupenyer arwah tu yek, nsb lah laki nyer pandai mujuk kalu tak pyh la... tp mmg betul lah en abil, kuasa pelukan tuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merajuk arwah Gee tu la penghibur hati saya.!

      Delete
  18. SO sweet. Ingatkan abg AF polok sapa lah tadi...hehehe...

    Thanks for the tips. Kena selalu peluk2 lah macam ni. Al-fatihah buat arwah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Fiza selalu doakan arwah Gee...

      Delete
  19. nice... ok2.... nak peluk kuat2 lps ni...

    ReplyDelete
  20. assalamualaikum saudara Abil
    sayunya baca entry ni
    rasa eratnya cinta di antara kalian berdua
    picture akak gee cute..
    al fatihah buat kak gee

    ReplyDelete
  21. memang suka dipeluk jugak. awwww :p hehehe. semua orang suka kan, hilang stress!

    ReplyDelete
    Replies
    1. So mari lah kita semua mulakan pelukan tu...

      Delete
  22. wau, sweetnye abg abil dgn arwah kak Gee .. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti la sweet muit!! arwah Gee was the best for me!!

      Delete
  23. cantik dn manis arwah kak Gee...sayu hati. Kebahagiaan jelas trpncar di masa hayatnya..wlau bgimana pun sudah kehendak dan ketentuan Allah...andai dpt cari pengganti takkn mungkin sama dan serupa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekiranya ada yg ganti of course ler tak kan sama tetapi mungkin ada kelebihan yang lain kan..InsyAllah..As long boleh jadi penghibur hati saya..

      Delete
  24. Nak bgi kita jeles je kan...

    ReplyDelete
  25. abg abil sangat beruntung.. mudah-mudahan dapat pengganti yang akan buat abg abil bahagia.. amin.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penganti yg boleh menjadi penghibur hati..

      Delete
  26. Alaaahai adik ku...so suweetttt:). Kenangan terindah akan kekal dlm lipatan ingatan kan kan kan....jgn la tinggal dlm lipatan kain pulak ye.

    ReplyDelete
  27. Askm. Patutlah en abil suka peluk. Sebab mmg suka peluk bantal peluk ;) gurau je. Jgn marah ya. Mmg seronok bila dpt peluk. Terasa dekat dihati :) nice tips.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya memang kaki peluk, mana yg boleh peluk, saya peluk!!

      Delete
  28. moga kak gee tenang di sana... sedih pulak tengok bantal tinggalan kak gee tu... moga tabah ya...

    ReplyDelete
  29. nice n3 yet hurt knowing what missing :(

    apa apa pun "I VOTE FOR HUG"
    terutama bila tak terkeluar dengan kata2...hug je lah ..harap harap dia org faham yg kita ni SAYANG..kalau tak faham juga..kita hug lagi kuat macam anaconda squeeze :) kih kih kih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gitu hug nyaa..patah la tulang rusuk tu!!

      Delete
  30. Assalammualaikum....

    kalau kita sayang isteri, suami kena peluk.. dan kalau isteri marah pun kena peluk gak kan...hehehehe...petua yang baik dan bagus utk diamalkan dalam melayari bahtera perkahwinan...orang bujang kena belajar nie....orang dah kahwin lagi2 kena belajar...cara mengeratkan hubungan suami isteri....Terbaik.

    mselim3

    pls: Sama2 kita doakan arwah di sana agar ditempatkan dikalangan orang2 yang bertakwa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih tuan coz senantiasa doakan arwah isteri saya..tqq

      Delete
  31. sedihhh la pulokk...kekadang cam malas nk baca kisah2 abg abil yg ada unsur2 kenangan ni...msti nk nangis.
    mase birthday sy april lepas hubby bwk g bandung gak.pun same..kitorg smpai rumah mode malam.then hubby ckp bnda yg same.."u survey dlu,sok kte soping k" tp sy x degil..hihihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn la sedih gitu, saya hanya bercerita saja saja jea..

      Delete
  32. Salam Saudara Abil,memang seronok kalau suami slalu peluk kita..tp yg slalunya kita yg slalu peluk suami..hehehehe..semoga arwah Gee tenang disana..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sapa peluk sapa dulu tak kira, yg penting kita dapat berpeluk!! tak gitu..

      Delete
  33. lelaki syurga dunia.. Allah ambil kak gee sebab Allah lebih sayangkan dia.. Insyaallah abang abil jumpa kak gee kat satu tempat paling indah nanti.. Syurga.. InsyaAllah.. ameen ya rab... (T.T)

    ReplyDelete
  34. abg abil capo yg ekau polok beriyo bona tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan arwah Gee tuu..tak kan tak kona...

      Delete
  35. Assalammualaikum Abg Abil..

    Peluk memeluk memang syok kan..kena amalkan tiap2 hari gitu..kuikuikui..anyway al-fatihah untuk arwah kak gee..dan untuk abang abil,kalo da bosan makan kat luar,ape lagi masak r sendiri..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malas masak ler..arwah jea yg rajin masak kan..

      Delete
  36. salam abang abil..
    sedih pulak baca n3 ni..saya doakan moga bertemu jodoh yang sebaik kakgee untuk abang abil suatu hari nanti..

    ReplyDelete
  37. sweet sungguh abg abil ni. skrg mmg duda idaman malaya la kan. mesti ramai yg ushar abg abil ni...hihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasal tu bila takde talk abg dok rumah jea..kang keluar kang.emmm faham2 sendiri ler...

      Delete
  38. p/s : abg abil CPUV ni iklan nuffnang. kalo dpt cpuv mmg best la sbb org xklik iklan pun duit akan masuk jgk. sbb cuv dibayar mengikut trafik/pgunjung yg dtg ke blog kita ketika cpuv duk menari diblog kita.... abg abil penah check earning nuffnang x? earning tu bila cukup rm50 kita dah boleh cash out...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo gituuu..tak pernah check pun berapa yg ada...nanti nak tgk la.

      Delete
    2. check jg x check..hihi...jaa hari2 check muahaha..... nati kalo dah cash out sila belanja jaa mkn cendol okeh....

      p/s: earning nuffnang akan ditotal setiap hari isnin. so tetiap isnin jgn lupa check tau......

      Delete
    3. Ok jaa will do..Cendol jea? cendol mesti makan bersama rojak la sekali.

      Delete
  39. Kuasa dan aura pelukan kasih sayang nie memang mujarab. Tak kiralah untuk pasangan, untuk anak, ibu bapa, mahupun rakan2. Tapi tak ramai yang praktikkan. Bagus bila abang highlightkan issue nie.

    P/S : Saya sukaaa kena peluk celah ketiak hubby...hahahahhahaha. Peluk gak kaaaannnn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan lupa sambil peluk hubby tu ambil bau ketiak sekali, ubat suppliment tu!!

      Delete
  40. so sweet, KA baca n3 ni sampai menitis air mata ni en abil, btp besarnyer kuasa pelukan itu untk orng2 yang kita sayang dan org2 yang menyayangi kitakan !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Antara ubat paling mujarab peluk ni kan...

      Delete
  41. moga satu hari nanti abg abil akan jumpa seseorang yg dpt menggantikan arwah Gee. tq kongsi tips kebahagiaan rumahtangga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduhhh, tertinggal pulak komen ni..sorry yea lewat balas..

      Delete
  42. btl tu abg abil.kuasa pelukan seseorang dalam hidup kita.takkan dilupa kan..he3...blh metenteramkan kita,menyenyakkan tdo kita..he3..i miss this moment..hu3..3mgu tnpa berjumpa si buah hati...in sha Allah mgu nie akn ketemu buah hati,akn dipraktikkn.he3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak oi! 3mgu tak jumpa, lama tu..yea la nanti peluk puas2 yea..hahaha

      Delete
    2. bkn smgu ...tiga smgu abg abil ..ha3..tu la...nk byk banyak stok rindu2 nie..ha2...take care bro k..smile always..

      Delete
  43. romantik...aaaaaaaaaa...
    kan akak nanges kang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak malu..dah dewasa gitu pun nak nangis..eee tak malu!! hehehehe

      Delete
  44. sweetnyela... moga arwah tng kat sane.

    ReplyDelete
  45. gambar paling atas sangat romantik.. betul abg abil.. bile peluk pasangan rase release sangat.. macam terlepas beban.. tetambah kalau bau masam.. hahahaha.. tipu je tu.. moge abg abil bahagie selalu!~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suami isteri kan ada keberkatannya, sebab tu la kalau hug rasa lega n sehat rohani...gitu kan..

      Delete
  46. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  47. Abil, setiap kali kakpb sedih, kakpb baca blog Abil ni. Seolah lepas baca tu, beban yg ditanggung berkurangan.
    Kdg2 org kata, ckp senang tapi nak praktikkan tu bukan mudah kalau sebelah pihak saja yang beriye2. Pihak satu lagi, hemm...muka boring. Sekali dua ok takpe, seminggu sebulan? Mulalah rasa sia2. Manusia ni mcm2 kerenahnya. Kena suami yg romantik, tadah tgn ler....kena yg keras kejong ego tinggi? Sobar yo laaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la pahala yg besar untuk kita kita yg bersabar..

      Delete
  48. Replies
    1. Tak reti saya nak buat gitu, tanda senyum tu..

      Delete
    2. shift 6 ... shift tanda - (2 kali)... shift 6... dpt la mcm ni ^__^....

      Delete
  49. comel nye arwah kak gee.... muke nye putih suci.... cantikk.... ya kanda.... mesti kene peluk.... sebab peluk antara suami isteri ni ade kelebihan... salah satu nye.....

    Menurut penelitian University of North Carolina AS, memeluk pacar meski hanya semenit akan meningkatkan hormon oksitosin yang akan membuat pikiran lebih tenang dan mengurangi cemas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak! Prof. Dinda memberikan penjelasan sainstifik la!! terror...

      Delete
    2. hehehehe..... ni pon dinda bace dr blog2 org lain.... 2 sebb setiap pagi sebelum dinda pergi kerja dinda akan peluk suami dinda dlu.... bru ade semangat... kanda peluk bntal munge2 tu.... mesti ade semangat....

      Delete
  50. arwah k.gee cntik.ptt en abil syg.hehe..brtuah keduanya ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti laaa cantik..husband Gee kan hen..sem! hahaha

      Delete
  51. Salam, Al-Fatihah buat arwah Gee.
    Awak bdua memang bagai pinang dibelah dua..jodoh yg serasi dan saling melengkapi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagai pinang di belah dua kan...tapi sekarg hanya ada saya jea..pinang yg tak berbelah..uhuk uhuk uhuk..

      Delete
  52. Semoga Allah mencucuri rahmat ke ats roh arwah.. And u are one amazing person..

    ReplyDelete

Followers