Monday, 28 May 2012

I'm coming dear..

Assalamualaikum dear.


Seperti biasa u masih tidur n I baru beri ur susu. Rasanya dah seminggu I tak up date warkah ni buat u. Sorry ler dear, I sibuk jaga u n seminggu badan I pun tak berapa sihat, rasa sakit2 otot ni. Kena g urut badan ni ngan Abg Mus kat Sri Gombak..tapi bila dapat I g? Tak pe la buat sementara ni I leh tahan lg..


Dok terfikir juga kalau I jatuh sakit siapa yg boleh jaga u ni, maksud I jaga sepertimana I jaga u. Tu kalau sakit,,kalau I pergi dulu! I really hope org yg menjaga u  sekiranya I dah tak de  dapat menjaga u lebih baik dari I. Sure u akan tercari2 mana suara yg selalu u dgr tu, suara yg tidak pernah penat melayan u..mana perginya sentuhan yg selalu membelai dgn penuh kasih sayang,,mana perginya org itu..,mungkin itu yg u akan rasa kut, mungkin sahaja OR u  masih tak tau n faham apa2...Last weekend ur mom n adik beradik datang melawat dari paka Trengganu. So I pun dok ajar Dila ( adik Gee) cmana nak uruskan u waktu mandi, nak mula dari mana, nak syampu n facial cmana, lepas selesai mandi pakai tukar alas baru n pampers u cmana. Then I tanya dia boleh buat, dia senyum jea...I kata ngan dia, mu kena tau cepat coz kalau aku mati, kak yah( panggilan adik beradik untuk Gee) akan di hantar ke trengganu, mu yg akan jaga dia n jaga kak yah elok2. Kalau mu kasar ngan dia, aku keluar dari kubur n cekik mu!! Dan kali ni dia tak senyum tapi dia terus menangis..I nasihat dia, kena tau cmana nak jaga org sakit cm u, bukan I  minta nak mati tapi kita ni tak tau ajal kita bila datang mengundang. Dan I nak ur family nanti dapat memberi penjagaan u yg terbaik, lebih baik dari I jaga.I just nak prepare sekiranya perkara cm ni berlaku n jangan u risau sebab i dah aturkan semuanya sekiranya I pergi dulu..Dont u worry dear, hubby u ni will make sure everything in order sebelum I pergi..


Tu semua plan sekiranya I pergi dulu, minta2 Allah tu panjangkan umur I dlm keadaaan yg sihat n sembuhkan u dalam masa terdekat ni...aminn..


Ni nak cita about u last week. Minggu lepas tak tau apa yg membuat u menangis jea 3, 4 hari. asalkankan dengar suara I jea u nangis, asal dgr jea meleleh airmata u. Kenapa dear? lagi I pujuk, lagi la u menangis. Confuse I. Bila I tak de dlm bilik u, u akan keluarkan suara seolah memanggil I. Cepat2 I jenguk u then u nangis..Tu di antara sebab kenapa seminggu I tak dapat nak up date blog untuk u ni. Dok jea la mengadap u. Makin manja u sejak kebelakangan ni. Yg i ni dok laaa memujuk u. Kadang2 tu tgh I mop lantai u panggil, tengah i jemur baju u panggil,,aiyaa amoi, ini macam bila wa punya kerja lumah mau siapp. Tengah buat kerja cm tu boleh la I terus jenguk u, ni I tengah mandi, menyabun badan u panggil!! tak ke kelam kabut di buatnya. Bila I dgr jea I kata,, jap dear, jap dear I tengah mandi ni tapi u terus memanggil..Aiyaa. U akan reda sedih bila i pujuk sambil usap2 kepala u n sehari 2 ni kena nyanyi lagi..Cm2 lagu I nyanyi. Lagu twinkle2 litter star, ba ba black ship, rockka bye baby...semua tu u tak suka! tapi bila nyanyi lagu Tunggu sekejap( lagu P Ramli ) u diam pulak. Lagu terukir di bintang n lagu Lelaki ini..Tu u suka la, nampak diam jea. Bila berhenti nyanyi mula la u nak nangis blik.. Oii dear! menyanyi ni pun penat tau..Bila i rasa dah cukup menyanyi, I ngaji pulak sure u nak tidur lena..kalau terus mengaji tak nyanyi dulu u tak tido. Macam2 la u ni. U buli I cukup2 yea. Walau cmana pun, I tak pernah nak marah atau bosan ngan u ni...nak tau kenapa.. Coz awak ISTERI saya. Seorang suami tak kan rasa bosan dengan isterinya. Suami isteri mesti tunjukkan perasaan syg setiap hari..setiap hari. Jangan di simpan dlm hati nanti ianya akan tenggelam, susah nak di timbulkan..Ini bukan nak mengajar tapi kita mengulang kaji sama2..


Lupa nak beritau u, esok bilik u akan di cat, so I akan alihkan u kat ruang tv sehari suntuk yea. Leh la kita tengok tv sama. kita tgk cita Star Wars nak? Best giler cita dia, ada Darth Vader, Luke the skywalker, Yoda, Jaja bing dan ramai lagi...tak kira la u suka ke tak, kita tengok jugak! hahahahaha......aaaaa tu u dah memangil I. Baru bangun la tu. Nak g hug2 u n pujuk2..tu la cara good morning u. Dah panggil lagi!..I datangggg sekarangggg....malam nanti kita sambung......yea dear I am comingggggg......

6 comments:

  1. Sori tanya.

    Ada datang bulan tak? Kalau datang ke tak datang bulan, ada PMS tak?

    Sekadar ingin tahu. Terima kasih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. semenjak sakit tahun lepas tak de dtg bulan lg..

      Delete
    2. Ooo... Terima kasih reply.

      Delete
  2. Abil and yr lovely dear wife, Semoga Allah sw melimpah ruahkan rejeki, ketabahan dan kebahagiaan haqiqi buat kamu di sini dan di sana nanti. Mama bahagia dan sgt kagum membaca update kamu yg memberi motivasi dan kekuatan hati . Salam Eid Adha.

    ReplyDelete
  3. ayu tersenyum baca nukilan en abil..tp xdpt tpu prsaan ni kdg2 mntis jgk airmata...berat mata memandag berat lg bahu memikul..moga en abil terus tabah ya..

    ReplyDelete

Followers