Thursday, 12 April 2012

you are my everything...

Ok .. dear I sambung balik k? … after a week u kat ICU, u di pindah kan ke wad 6 GH Ampang, disana u berada hampir dua bulan. Memandangkan setiap hari dari pagi hingga malam I bersama u, pihak hospital menyediakan bilik perseorangan untuk u, so senang la I nak teman u.. tapi I tak leh tido kat sana.. coz itu kan wad wanita..dalam tempoh itu lah I mula berlajar cara2 penjagaan u….. u tau tak? Misi2 yang ajar I tu, boleh tahan gak org nya.. hhehehehe.. tapi walau macammana pun dear, u are my princess.. u ajer kat mata ni…. Amacam jiwang tak?
Dalam process pembelajaran I tu ada juga doctor menyarankan I hantar u kat nursing home ajer. Kata dia susah nanti I nak jaga dear, sebab u hanya minum susu melalui tiub yang dimasuk kan dalam hidung terus ke perut and leher u di tebuk.. diorg panggil treky.. doctor tu tak berapa yakin yg I boleh uruskan itu semua. Maksud nya setiap 2 minggu I kena tukar tiub susu u sendiri and setiap bulan, tukar treky yg ditebuk di leher tu. I kata ngan doctor, “susah, bukan ertinya tak boleh.. u ajar I macamana nak tukar and I akan bukti kan I boleh buat.” Dia senyum ajer tapi hati ni kalau I teringat balik doctor tu I pulak yg senyum…. Hurrm coz semua tu I dah boleh buat… ha  jab2 ada wakil dari Datin Seri ( Isteri MB Negeri Sembilan) datang. Sambung kemudian yea…

10 comments:

  1. semoga abg abil tabah ye..yat doakan akak g sihat semula spt biasa

    ReplyDelete
  2. Terima Kasih Yat. Teruskan layari my blog. Hanya sehari dua ni I have to upgrade a few things on my laptop, then insyaallah I akan sambung lagi the series. N'way, terima kasih byk2, really appreciate your comment...tunggu sambungannya.

    ReplyDelete
  3. moga Allah mmbals kebaikan abg abil,,tiada pnyakit yg xboleh smbuh..smuanya dgn kuasa Allah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah, sama2 kita berdoa ya. TQ.

      Delete
  4. salam, en abil. tukar ryles tube & trachae sendiri? kuat semangat betul en abil ni. kami panggil nurse dari demc (kak rohani yg sgt lah prihatin & dedicated) datang utk tukar ryles tube (feeding tube) every 2 weeks. trachea azwa pula jenis yg permanent, trach tube boleh dibuka & cuci then gantikan dgn penduanya yang bersih & kering... every 6 months azwa akan ader appointment dgn ENT utk review keaadaan trachea dia. last tukar bulan feb lepas.. next appointment on august ni...

    ReplyDelete
  5. u are the best nurse of ur homie bro abil.. i as stdent nurse pn sometimes rse letih bt kje2 ni tp as to help restless people, we do sacrifice. go bro abil :)

    ReplyDelete
  6. u are the best nurse of ur homie bro abil.. i as stdent nurse pn sometimes rse letih bt kje2 ni tp as to help restless people, we do sacrifice. go bro abil :)

    ReplyDelete
  7. sweet sgt en abilljga k.gee baik2 ya..

    ReplyDelete
  8. Assalam mr abil. Semua yang ada di keliling kita datangnya dr Allah....jiwa kita akan tenang jika kita redha....amin.

    ReplyDelete
  9. Assalam mr abil. Semua yang ada di keliling kita datangnya dr Allah....jiwa kita akan tenang jika kita redha....amin.

    ReplyDelete

Followers