Sunday, 22 April 2012

Dear..You Penghibur Hati I...

Assalammualaikum and Good Night Dear...

Actually i baru saje habis pujuk2 you sebelum you tidur tadi..happy sangat hati i tengok cara you tido tadi..manjaaaa je tido.....yang i ni sapa yang nak pujuk tidur ni???ada volunteer tak kat luar tu..?hahahaha..you guys tak bolehla..only my beloved wife yg pandai buat i berdengkur..jangan marah aaaaa..

Remember yesterday i cakap i akan usaha belajar buat porridge untuk you...you know what..!tengahari tadi ada this loving couple datang ke rumah dari Shah Alam ajar i buat porridge untuk you..sooooo glad, thanks to Allah and Kak Zarina ngan husband dia..sebelum tu i nak citer sikit pasal Kak Zarina ni..actually Kak Zarina baru kehilangan anak perempuan dia yg mengalami kes yg sama macam you last December..dia and husband dia citer dgn i tadi what happened..lepas dia balik i nangis....before i continue, mari semua kita hadiahkan Fatihah untuk Allahyarhamah anaknya.... (AL- FATIHAH)..................................................

Selain daripada dapat ilmu belajar buat porridge, Kak Zarina banyakkkk tunjuk ajar i macam mana nak generate semula your brain..by tomorrow you akan dengar i ajar you..A...for APPLE! B.....for BAG! and so on...ni jadual dah bertambah ni...anyway, thanks Kak Zarina and thanks to your beloved husband..thankkkkk youuuuu veryyyyyyyyyyyy much!

Dear....no matter what it takes..i will try all my very best to get you back..i nak tebus kegagalan i sebelum ni menjaga you supaya sihat sentiasa..i dont want to loose you again :'( ...hati i takkan tertanggung sekiranya kegagalan ini berulang....actually, hari ni i rasa terlalu rindu..lebih-lebih lagi bila i tengok you tidur tadi setelah dipujuk-pujuk....i miss you so much dear..ada kalanya, i bermimpi berjumpa dengan you..dalam mimpi tu, you hanya diam dan tersenyum je kat i..i yang duk membebel kat you tapi you tetap diam dan tersenyum...bila i tersedar dari tidur, i terasa puas sangaaattt..walaupon i berjumpe you hanya dalam mimpi sahaja...itu dalam mimpi i rasa puas..i imagine kalau you betul-betul dah sedar..i rasa bukan setakat di bumi ni tapi di seluruh galaksi bima sakti ni, i lah seorang suami yang paaaliinnggggggggggggggggggggg happy!! dan i nak you tau yang ini bukan setakat angan-angan..inilah harapan yang tidak pernah putus..dan tidak akan pudar..mudah-mudahan insyaAllah...

I belum citer kat you jadual jaga you kan??berikut adalah jadual-jadualnya...bermula 6 pagi, i bangun i akan bagi you susu dulu..biasanya you masih tidur lah..then i solat subuh dan mengaji untuk you..lepas matahari terbit, i akan tidur sebentar sehingga jam 10 pagi..celik je mata, susu you dulu..baru i start kerja-kerja pembantu rumah a.k.a amah..macam semalam la, sapu..mop lantai..basuh kain..etc etc...macam hamba dalam filem Gladiators tu...hihihihih...lepas tu you bangun..biasanya dalam pukul 1130 ke 1230..i kemaskan you pulak...kalau hari lap you, i lap je la..kalau hari mandi, mandi la..pampers mau kasik tukar..muka mau kasik facial..kuku mau kasik ketip..make up je i belum belajar lagi..nanti i dah pandai..i buat smokey eyes kat mata u k..hehe...by the time i settle smua, dah pukul 230..guess what seterusnyaaaaa??susu lagiiiiiiii...i kene bagi you susu every 3 1/2 hours..bila i dah settle kan you..i tengok you dah selesa, baru i mandi, solat and masa ni lah time yg i boleh keluar..untuk makan, beli ubat-ubatan dan barang keperluan you..dan juga urusan-urusan lain..for solat Asar, biasanya i akan ke masjid sekejap..so i kena berada di rumah sebelum pukul 6 petang..sebab....xyah cakap laaa,satu Malaysia tau dah...apa lagiiii??susu la...but dont worry, bermula besok, you akan mendapat susu dan porridge..yayyyyy! harap-harap i dapat menaikkan badan you semula..itu yang abang gerammm tgk tu! hehehe

Maghrib, solat seperti biasa dan mengaji lagi..you kalau dengar i mengaji memang u suka lah..maklumlah, suara ala-ala imam kat Mekah (hello pembaca,ape ketawa??)heheheh.. dan juga amalan syifa' yang lain sehingga Isyak..then at 9 to 930, tukar pampers..pampers yg i pakai ni is a long lasting pampers di mana i cuma perlu tukar 2 kali sehari..kulit you takkan basah..tajuk pampers tu TENA..SUPER LONG LASTING..size L..suami ni suka kalau isteri dia punggung size L..(apa masalah pembaca duk gelak ni..ni kisah suami isteri..jgn campur..baca je diam2..hahahahaha) hanya bila i samada lap, mandi and tukar pampers..masa ni you akan buat bising sikit cuz you tak suka diganggu apabila you dalam keadaan selesa..selalunya time-time ni time kita bergaduh la..sedangkan lidah lagi tergigit, apa pulak bila tukar pampers..tapi i takla marah you..kan i kata segala bunyi-bunyian you sekarang ni dah jadik penghibur hati i..selepas that pampers time, masa ni lah i boleh tengok tv sekejap..membalas sms yg orang ramai hantar..so di sini, sy ingin memohon maaf pada semua yang menghantar sms sekiranya lambat balas..harap you all semua faham lepas baca jadual sy ni..tp janganlah berhenti sms, you all tak mengganggu pun, cuma sy yang lambat balas..maafkan saya ye...and i love you all..you all love me tak?heheh..ooo by the way, this is my number, kalau ada yang nak bertanyakan anything ke kan.. 016-2634258..tp harap faham kalau sy lambat membalas ye..ok..ok..ok..okkk.....berbalik pada cerita wife i ni..your last susu is around 1130 to 12..masa tu you pon dah tidur and biasanya sebelum tidur, i akan pujuk-pujuk you..inilah jadual harian i sebelum ni..esok jadual akan bertambah sebab nak masak porridge dan nak ajar you A..B..C tadi...ada part yg tertinggal nak bgtau you..kadang-kadang di waktu pagi dalam pukul 8, i akan dukung you n bawak ke luar rumah sebentar untuk mendapatkan cahaya matahari..masa ni pon you akan mengamuk tp i buat xtau aje...kan i ni suami you yang sabar..i pon xsangka la yang blh sesabar sekarang ni..tp wht ever it is, apa yang i buat ni, hanya untukmu dear..seriously i want to get you back..i nak you rasa nikmat dunia semula....

sayang...mata i pun dh agak mengantuk, i rasa i stop kat sini..nanti bila senang i sambung citer lagi ye...tata titi tutu...bod..bod...kentut sikit..











17 comments:

  1. alhamdulillah,abil dh pndai buat bubur utk isteri tercinta............ banyak2 bersabar abil...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah. Terima kasih Asmah. Teruskan membaca coretan abil kat blog ni. Abil baru update photo terbaru.

      Delete
  2. Doakan Isteri Abil cepat sembuh.. Amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin, insyaallah. Terima kasih Nurul Akmal.

      Delete
  3. Abil, doakan yang terbaek untk kalian berdua

    ReplyDelete
  4. WAHH SWEET NYEE

    ReplyDelete
  5. En Abil , saya doakan yg terbaik utk kowang berdua . Sekarang saya tahu ...suami yg baik baik masih ada di dunia nih .

    My adik ipar pun wife dia dah setahun bedridden . Wife dia di dahkan brain cancer stage 4 slepas lahir kan anak sulong nya selepas setahun berkahwin .

    Spt en Abil dia sangat sayang kan isteri nya ...dan saya bangga sebab kowang sangat kuat n tabah .

    ReplyDelete
    Replies
    1. miss moon, terima kasih di atas sokongan n doa. sampaikan salam sy pada adik ipar awk.adik doakan moga Allah merahmatinya n to ur family too..btw my wife pun asal trengganu gak.

      Delete
  6. Ya Allah.. permudahkan urusan En Abil dan sembuhkanlah isteri tercintanya. amin..amin ya robb

    ReplyDelete
  7. encik abil, tambahkan rutin encik abil dengan solat dhuha... semoga dengan amalan solat ni boleh menambah rezeki encik abil sekeluarga

    ReplyDelete
  8. encik abil...saya akan selalu doakan Mdm. Fauziah sihat seperti sedia kala.. semoga Allah akan selalu bersama encik dan Mdm. Fauziah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan mirazma pun selalu la bersama kita berdua ni yea..

      Delete
  9. Saya rasa situasi Abil ini juga rezeki..maaf jika tak setuju...nikmatnya. .Rutin harian semuanya perkara yg baik. ..Ditambah berjemaah di masjid dan membaca Al quran di kebanyakkan masa...Alhamdulillah..saya ingin menyampaikan satu pesanan seorang pendakwah banyakkan bersyukur selain bersabar bila diuji krn Allah janji akan tambah kebaikan bila kita bersyukur...kita merancang tapi Allah maha hebat dlm rancanganNYA.

    ReplyDelete
  10. Saya mahu contohi abang abil, yang Setia dan Bertanggungjawab. saya doakan kak Fauziah sihat dan dapat membaca coretan abang..Aminn

    ReplyDelete
  11. sweet ja dgr en abil cerita..nti k.gee baca pn msti tersenyum punyai hubby macam en abil...;-)

    ReplyDelete

Followers