Wednesday, 3 June 2015

Bukan nenek ipar kita yg bagi!!!


Assalammualaikum U guys.
Assalammualaiki Ya Fauziah..Tak semena mena pagi2 ni terlalu rindukan awak Dear..dah hampir tempoh saya kut.!

"Ai, penceramah pun masak ayam crispy gak yea kat pasar malam.?".. " DIM, dah famous, jangan la sombong tak balas wsaap/pm fb saya.".. " Wahh en Abil dah cm artis dah sekarg niii.."..Saya hanya diam jea n senyum bilamana ada dialog2 gitu dari u guys..

Demi yg MAHA ESA bukan saya ingin jadi famous, demi yg MAHA AGUNG bukan saya ingin jadi sombong tak jawab wssap/ pm fb dari U guys..saya sorang, yg wsaap/pm ramai so tunggu ler saya jawab satu satu, yg pasti saya akan jawab.  but let me tell U guys a story..come rapat rapat, jgn peluk saya sudah.nanti Gee marah!! haha.

Bila Gee jatuh sakit dulu, saya menjaganya seorang, tiada org yg menemani saya. My family akan balik di rumah seremban tu tiap weekend, keluarga Gee akan ziarah tiap 2 bulan coz dia org dari Trengganu. Dalam tempoh setahun menjaga Gee, hanya beberapa org saja yg datang menjenguk Isteri kesayangan saya tu.  And ada so call sahabat, saudara mara saya n Gee yg langsung tak datang ziarah, call pun tidak. Sedangkan tahun pertama tu la kami berdua ni sgt2 memerlukan sokongan..Do u guys know how does it feel??

"Dear, awak jgn terasa tau kalau takde org yg datang ziarah awak ni tiap hari tau. Jangan sesekali awak terasa sedih ke, hiba ke coz saya sentiasa ada ngan awak, sentiasa!. Saya tidak akan tinggalkan awak. Saya akan jaga awak sebaik2nya dengan semua, SEMUA KASIH saya only for u Dear. U know why..coz nobody, NOBODY can love u like I do.!".." InsyaALLAH, saya janji, saya kan buatkan awak di kenali dek semua org, ni janji saya pada awak." kata saya pada Gee yg dok terlantar sakit dulu. Dia pun bukan faham apa saya ckp coz Gee mengalami               "brain damage" kan..Gee hanya hidup ngan perasaan saja.

Satu subuh saya berdoa, doa dlm rasa sgt2 sedih.." YA ALLAH, kami berdua tiada tempat untuk mengadu selain padaMU. Kami kehilangan suasana Suami Isteri seperti org lain, kami sedang menghadapi Ujian dariMU, "Kerja" yg ENGKAU berikan pada saya ni akan saya laksanakan sebaik2nya semampu saya, maka itu YA ALLAH jangan ENGKAU tingggalkan kami ini, jangan ENGKAU tidak memandang pada kami ini terutamanya Isteri kesayangan saya itu. Berikan la saya kekuatan hati menjalani UjianMU, berikan la Isteri saya ketenangan hati. Ampuni la kami, sayangi la kami YA ALLAH...." 

InsyaALLAH, habis jea berdoa tiba2 hati saya rasa sgt2 tenang, rasa sgt2 mudah menjaga Gee, Gee pulak nampak jelas tenangnya berbanding hari2 sebelum tu..ALHAMDULILLAH. Seminggu selepas tu tiba2 ada wartawan yg dtg nak buat liputan..dan selepas tu tak berhenti2 wartawan dari akhbar2, majalah2, dari siaran2 tv dan radio buat liputan masing2..dan tiap2 hari org datang menziarah dari seluruh negeri, persatuan, NGo, pemimpin..dan dari so call sahabat kami tadi tu..emmm.

Sehingga hari ni masih ramai yg menghadiahkan AL FATIHAH / Tahlil buat Isteri kerinduan saya tu..Terima kasih U guys. 
"Dear, janji saya rasanya telah saya usahakan semampu saya, kiranya ada yg kurang maafkan la saya" itu kata2 saya pada Gee sebelum Gee meninggal dulu..

InsyaALLAH, sehingga "tempoh" saya sampai nanti, sehingga itu la saya akan cuba mendapatkan seberapa banyak "HADIAH" Al fatihah untuk Isteri saya di "sana"..

Tu la tanggungjawab yg TUHAN bagi pada seorg Suami, Isteri (bukan nenek ipar kita yg beri.!!)..WAJIB menjaga pasangan kita sebaik baiknya semampu kita dalam apa jua bentuk situasinya. Cintakan pasangan kita, kasihkankan pasangan kita, manjakan pasangan kita..kerana pasangan kita tu adalah HADIAH ISTIMEWA dari ALLAH sendiri...!! Sapa yg berani nak buang, nak rosakkan, nak abaikan HADIAH ALLAH ni..?? ada berani??!!

Dan siapa yg tak kenal Fauziah bt Mohamad a.k.a. Gee..?? angkat tangan..InsyaALLAH.

- hubungi 0179395172 untuk mendapatkan buku gee tu.."Warkah Buat Isteri"..tqqqqq.




6 comments:

  1. terbaik lah abg abil.. al-fatihah utk arwah isteri abg abil..mesti dia tenang di sana dpt suami mcm abg abil...=D

    ReplyDelete
  2. Abg Abil minggu depan kite dekat KL untuk event sekolah. Rasanya boleh ke beli buku dengan tandatangan sekali tu on the spot :P

    ReplyDelete
  3. ALLAH ALLAH ALLAH. kasih nya suami pada insteri luar biasa. terima kasih buat kami para wanita dihormati.

    ReplyDelete
  4. ALLAH ALLAH ALLAH. kasih nya suami pada insteri luar biasa. terima kasih buat kami para wanita dihormati.

    ReplyDelete
  5. ALLAH ALLAH ALLAH. kasih nya suami pada insteri luar biasa. terima kasih buat kami para wanita dihormati.

    ReplyDelete

Followers