Wednesday, 9 July 2014

Tiada pengantinya oiii...

Assalammualaikum U guys...sedang mengantuk ke??
Assalammualaiki Ya Fauziah..my pengarang jantung.

"Bila nak cari penganti.?" tanya wartawan, semasa rakaman wawancara untuk SinarTV baru baru ni..(nanti saya update bila siarannya eh.)
"Pada saya, Gee tiada pengantinya. Sekiranya ada jodoh saya, maka itu jodoh yg 'baru' dan ianya bukan 'penganti' Gee...Baru la tepat bahasanya buat saya." explain saya tu hari..

My arwah Gee will always be my Gee..!



Nobody can ganti ganti my Bidadari ni oiii...klau ada jodoh lagi, itu baru namanya BUKAN penganti.!

Lepas sessi rakaman ngan Sinar TV tu hari...wartawan mesti pompuan, cameraman mesti lelaki.!! mana mana pun sama.

23 comments:

  1. Memanglah... sebab yang baru tak sama kan.
    Kalau macam tu cepat2lah dapat jodoh baru ehhh...

    Selamat berpuasa.

    ReplyDelete
  2. Jawapan yg sgt mengharukan.Arwah Gee mmg bertuah sgt...

    ReplyDelete
  3. yes terbaik jawapan tu, sebab memang no one could replace the one that we married...dia adalah di tempat dia, dan yang baru adalah di tempat yang baru... *_^...jawapan yang bernas dari seorang lelaki dan iolss is faham.... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. iolss tu apa?..hehehe saya dah tua2 ni agak slow sikit..

      Delete
  4. baik nyee . selalu doa dapat suami macm abil 1 hari nanti .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teruskan berdoa. InsyAllah yg lebih baik nanti.

      Delete
  5. yang patah tak tumbuh, hilang tak berganti........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Di mana kan ku cari ganti....
      Mungkinkah di Syurga...

      Delete
  6. semoga encik abil segera dapat jodoh yang baru dan baik amin :) mesti arwah kak gee tak nak tengok encik abil membujang lame2 :)

    ReplyDelete
  7. Insyaallah, akan ada jodoh baru nanti. Aamiin.
    Selamat berpuasa ya..

    ReplyDelete
  8. Yang hilang mana mungkin sama yang menganti.. Apapun semoga abang Abil sentiasa tenang & bahagia bersama kenangan dengan arwah kak Gee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Very happy rasa bila terkenangkan Gee.

      Delete
  9. jawapan yg sangat bagus.. btw td baru balik dari hukm melawat ibu saya yg sakit dan bila drive masuk ke kawasan rumah di AU5 terlihat abil sedang beli juadah berbuka puasa.. selamat berbuka ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moga sembuh hendaknya Ibu MD. Saya puasa ni akan selalu berada di Melawati MD oii...anyway, selamat menjalani Ramadhan ni yea.

      Delete
  10. salam ramadhan ya abil.. dah lama mia tak jenguk sini. harap abil sihat2 sentiasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Mia n Salam Ramadhan. Alhamdulillah sehat2 seperti biasa saja.

      Delete
  11. Cantik arwah Fauziah!.... Kalau ada jodoh baru mungkin nak sama muka dgn arwah kan DIM ....

    ReplyDelete

Followers