Tuesday, 22 April 2014

DEGIL yea!!!!




Assalammualikum U guysss
Assalammualaika Ya Fauziah...u guys know who la kan..

Baru balik dari kubur buah hati pengarang jantung...teringat suatu kisah saya n arwah Gee dolu dolu......Pada suatu hariiii......

"Awak ni degil yea, taknak dengar cakap saya.!" kata Gee dulu kat saya ni. Ada la perkara yg saya suka nyakat Gee ni, sampai naik marah dia kat saya hehehehe (suka sakat Gee sampai dia marah!)

"Saya KING di rumah ini, saya tak perlu dengar cakap awak atau sesiapa tau!!". sakat saya lagi..Apa lagi merajuk lah arwah ni..Puas hati saya dapat sakat gitu. Merajuk Gee sampai ke malam!! hahaha hehehe hohoho.

Malam tu sambil baring sebelah dia bermula la sessi memujukkk.."Dear syg punggung cantik, merajuk lagi ke kat suami hen...sem awak ni.?" pujuk saya. Gee buat tak tau jea. " Dear, dgr baik baik amalan dan kaedah ni Dear. InsyAllah saya akan selalu mendengar cakap n nasihat awak, bahkan saya akan rindukan suara awak nanti sampai bila2. Jika org sekeliling mendengar awak bercakap, InsyAllah mereka akan senang/terbuka hati untuk menerimanya/mengikuti dengan mudah, InsyALLAH. Gini, setiap malam Jumaat, ambil sekeping roti dan tulis lah nama ALLAH yg ke 29 "AL 'ADL" dengar jari (JGN tulis ngan pen ceret beret lak nanti!!) dan refer pada kitab Asma Ulhusna untuk sebutan yg tepat. Kemudian makan la roti tu. InsyALLAH.

Setelah mendengar amalan yg saya ajarkan tu terus Gee hilang merajuknya dan %$#(*&@^%&*$%^ (ehem ehem, mlm Jumaat!!)


InsyALLAH sehingga ke hari ini saya senantiasa teringatkan kata2/nasihat Gee dan sehingga kini saya rindukan suara Gee yg amat saya sayangi..InsyALLAH.



33 comments:

  1. abang tabahkan hati yer, adikmu ini tau macam mana rasanya... dalam senyum kita cuba menabahkan hati dan menguatkan hati... al-fatihah untuk kak gee....

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah klau tak tabahkan hati rasanya lama dah tak update blog n Fb tu..InsyAllah.

      Delete
  2. alahaiiii

    nanti ley la cuba ...tulis kat roti yer ..

    kuat nyakat ya en abil nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miss Moon....lama tak jumpa, apa khabarnya??

      Delete
  3. terharu sekejap... sayu pun ada juga.

    ReplyDelete
  4. alololo sweetnya..sharing yg berguna dan bermanfaat..
    TQ ^__^

    ReplyDelete
  5. Imbas memori.. bila sunyi dan teringat. Mmg sedihkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terus terang, saya tak rasa sedih tapi rasa terhibur tiap kali mengenangkan Gee..

      Delete
  6. Bang, kalau orang dah meninggal ni, bila kita rindu, kita playback rakaman video masa dia ada tu, boleh ke? Kadang2 bila tengok balik, terubat sikit rindu di hati...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolehh asalkan jgn mendatangkan kemudaratan pada kita.

      Delete
  7. semoga en abil sentiasa berbahagia, sila sharing lagi info berguna, seronok baca gaya penulisan santai mcm ni..cpt masuk, cpt fhm
    mudah diamalkan
    Alhamdulillah

    ReplyDelete
  8. semalam ternampak abg kat alamanda..sy rasa betul la kot abg abil...nk tegur segan. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Satu hari suntuk saya di sana semalam.

      Delete
  9. tadaaaaaa........ petua dan amalan yg berguna.... toceyyy....

    ReplyDelete
  10. Petua yg sgt berguna buat sy........tq bang

    ReplyDelete
  11. Thank you for sharing.

    Kebetulan malam ni malam Jumaat ….. hehe

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum DIM... thanks untuk tips berguna tu. in shaa Allah, nak amalkan. jaga diri selalu ya ~~~

    ReplyDelete
  13. Saya dah baca dah buku warkah buat isteri tu.... last part tu memang sedih bergenang airmata saya baca.... tp keseluruhan best bnyk nasihat dr Abil....its like inspiration for me on how to treat my partner well.. and saya la pulak sikit sikit kasi ilmu dan petua yg abil ajar kat suami saya heheheeh.. thk u...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq coz luangkan masa membaca buku WBI kami..tqq

      Delete
  14. sy baca prolog buku Warkah Buat Isteri pn dah mencurah curah air mata. dapat sy rasakan bertapa dalam cinta & sayang En. Abil kepada arwah isteri. she's so lucky to have you as husband. thank you coz sharing this true love story.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak sayang isteri oii!!!...

      Delete
    2. Alamak salah taip..bukan saya..sapa, sapa
      tak sayang isteri oii..!!

      Delete

Followers