Thursday, 12 September 2013

Spend Time di......

Assalamualaikum wahai U guys sekelian...

Really hope u guys sehat sehat selalu,,mana mana yg demam tu I doakan cepat sembuh..aminn. Yang sehat, jaga kesihatan pada yg lebih mantap lagi!! InsyAllah..

Today update gambar jea dulu, jadual jadual selepas demam tu hari..Layan ganbar dulu yea sayanggg semua,,nanti nanti abg DIM update entry sharing sharing sikit....pasal Mak Mertua kita semua  ni laaa..sure entry best!! sebelum ni pun ada citer pasal Mertua ni.,kali ni nak tegur sikit jeaaa..anak anak cm saya ni tegur sikittttttttt jea, tak kan tak boleh kuttt....yea, InsyAllah...

 La ni kita layan gambar dulu.........
Lepas baik demam, baby besar ni teringin sangat nak ke Zoo, tanpa berlengah masa, call member pompuan sorang ni (bogger gak, kuyacumi.blogspot.com) ajak teman,.kalau sorang2 memang malas la nak ke sana..
Ni pun member baik I ni, nak bela tapi perlu ada lesen pulakkk..nanti abg dapatkan lesennya ehh...nanti kita leh tinggal berdua ehh...
Sampai kat part ni I jadi confius..jadi keliru akal I...I tak tau mana satu yg perlu I tengok..cm sama jeaa!!! hahahaha hhehehe hohohoho...Ni member I yg teman g Zoo tu..Nor Aida binti Gajah.eh eh eh silap silap..binti Mohamad@Ismail...sorry naa...salah taip..

oooo sebelum tu, I ke Ikea temankan my sister yg bungsu n our family Friends..dia org la yg membelinyaa, I ni suka munch munch jea kat sana...Pancake n icecream!!

Yg jelir lidah tu, cik Wan, tengah mengandung !! (doakan yg terbaik buat dia yea)..yg depan ni Wawa..I panggil dia "2 tan!" hahahaha..terlebih berat!! berdua tu adik bungsu n adik ipar  I..
Then Last weekend berkejar balik ke Seremban menghadiri kenduri kawen anak Pakngah..(blogger Komensen.blogspot) bersama sama ngan blogger lain..Ni semua Blogger "Otai", banyak pengalaman n di hormati dek semua bloggers lain...Kakcikkk!! Ibarat kakak I tu, 2 dari kiri..Rajin datang ziarah my wife dulu..
 Yang ni pulak peminat DIM!! Bukan yg muda muda tuuu..yang sebelah kanan I tuu!! Lama dah Makcik ni nak jumpa I..at last dapat la jumpaaa..dia org datang ke rumah adik I kat Melawati...I rasa Seronok kalau dapat spend time borak borak cm ni...

So tu jea la gambar yg nak di share kan ngan U guys....  N3 (entry) lepas ni kita Berbicara bersama DIM berkaitan Mertua kita kita ni yea...So see u later guysss.....muahhh!!


63 comments:

  1. yeeehhaaaa...anak gajah datangggg...
    amboi kemain ehh...xpe, as long as boleh jadik anak gajah yang paling kiut miut...okeyyy la kan...

    uittt....apa lagi..bagi la makan tebu...gajah2 dah tgu tuh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak!! cmana boleh terlepas dari sana tu!! siap dtg sini bagi komen lagi..!

      Delete
    2. Anak gajah ni cerdik...sebab dia sekolah...haha...siap boleh bg komen..kerlass kann....

      Delete
    3. U guys, ini la PA saya sebenarnya..nak booking Talk saya, call la cik Aida kita ni..

      Delete
    4. Ello bos!! Kihkihkih...kasik can PA cuti 3 ari yerkkk..
      Anyway..Selamat Hari Malaysia....

      Delete
  2. teringin juga nak pergi zoo.....hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah! mari kita buat rombongan..

      Delete
    2. Citer pasal rombongan, memang ada plan nak buat rombongan bersama DIM ni, lepas buku siap nanti..

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. oooooo cantik cantik,,cm Tasmanian Devil..!!

      Delete
    2. Mcm badger laaa...! Hahahhaa makan2 pastu mulut buih..hahaha

      Delete
    3. Aduhhhh..badger tu lawa n osem..! tak sesuai nak padan kan...

      Delete
  5. Replies
    1. cmana nak berkenalan ni, awak asyik tidooo jea tu..!!

      Delete
  6. heheh..i pon minat u bro abil..melawak je la...sonok tgk bro abil happy.mcm doremon la ^_^

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah...nampak seronok DIM kan. Eh..tak baik tau samakan orang dengan gajah.. Eh..bukan ek? Salah taip ker? Ha, sorry..sorry...hehehehehehhe

    Topik dengan mentua yer..I likeeeeee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak la samakan ngan gajah tuu..hanya hampir serupa jea!! hahahaha

      Delete
  8. macam best ja p zoo..jenuh pusing..

    ReplyDelete
  9. seronokkan pegi zoo..dekat je dengan rumah kami..suka tengok haiwan dan suka juga tengok gelagat orang.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dok pun dekat jea ngan zoo bila di Melawati..

      Delete
  10. Masallah tuan,
    saya baru difwd kan kat youtube cerita pasal tuan tahun lepas..
    saya tak pernah tahu. saya spend time baca blog ni.

    semoga Allah merahmati tuan.

    ReplyDelete
  11. nampak besh ..good to see u are happy now :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq,, happy now, before n then...InsyAllah.

      Delete
  12. Bila tengok Abil happy cam nie,makUsu pun tumpang sekaki happy........tak sabar nk tunggu entry bab mak mertua pulak.Comel kak Wawa iras arwah kak Gee.Al fatihah buat arwah ......aminn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wawa tu memang rapat ngan arwah Gee dulu..Rajin wawa tu jenguk Gee masa sakit.

      Delete
  13. makin berseri2 lalink ai ni.. ^____^

    ReplyDelete
  14. Salam DIM.

    Tak sangka dapat berjumpa dgn DIM di majlis Pak Ngah tu. Saya dan emak Adam teruja kerana dapat juga akhirnya berjumpa dgn blogger otai mcm DIM.

    Saya ni blogger pingitan aje ..... hu hu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam YB, ehh jgn gitu, umur blog saya belum akhir baligh pun, sebenarnya saya sangat rasa segan bila berdepan ngan bloggers yg lain tu hari...Terima kasih pada Yb n bloggers lain yg sudi borak2 n layan saya di majlis tu..tqqq

      Delete
  15. en abil... nanti nak g zoo leh la g sesama.... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehhh, tapi kena isi borang penyertaan dulu..

      Delete
  16. wahhh2..... makin gebu dinda tgk kanda nih.... muke tu membolatt je.... N3 yg akan dtg ni dinda nak tgu.... pasal MERTUA.... cepat2 update... x sabar...

    ReplyDelete
  17. iee tak baik k panggil org gajah.... sian tau...

    ReplyDelete
  18. Salam...gambar yg last tu makcik beria2 nk jupe nk kenen ngan anak kat sebelah tu ke? (kih3x...serkap jarang je tu anak makcik tu..jgn mara nooo) =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak makcik tu dah kawen lerr, siap beratur lagi anak anak dia..

      Delete
  19. Hello bro abil! Soalan cepu emas ni. Ada apa2 ke dgn 'anak gajah' tu? Mcm perasan da pernah ada anak gajah tu dlm N3 sebelum2 ni kan? Hahaha hehehe hohoho...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalkan keluar ngan pompuan jea, terus ada soalan cepumas yea..cm tu ramai la gfen saya ni nampaknya coz seminggu atleast kuar ngan 3 org pompuan..

      Delete
    2. Pehhh! Dasat la bro! Seminggu 3 org. Tambah lg sorang la cukup kan 4 ngam2 dah tu. Bro nk mintk tlg promote kn sorang jek awek kat Gua boleh ke. Nak lawan bro. Seminggu kuar dgn 7 awek! Tukar ganti ari2. Syokk giler!

      Delete
  20. I tabik very2 spring kat U before, but then, makin lama makin kendur sbb tuuut U tak tuuut tuuut. ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maafkan saya, satunya saya tak faham..dan duanya, saya tak pernah pun minta di hormati atau di sanjung..

      Delete
    2. kalo komen tolong jga adab dan bicara. jgn biadap sgt. belajar hormati org.mr or miss Anonymous. kalau tak tahu jaga bahasa sila belajar. kenapa perlu tanya dengan en abil soalan yg sebegitu?

      Delete
    3. ok ok..tak mau la gaduh gaduh sesama kita..takpe la diaa nak bertanya gitu..dari jutaan yg membaca mesti ada soalan yg begini kann..tak mau la gaduh gaduh..

      Delete
  21. wahhh padatnya aktiviti dan jadual.. terbaek... all the best in everything you do

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hope Makdara pun happy with ur shooting..

      Delete
  22. Salam en.abil. Lama sgt rasa tk dpt jenguk blog encik ni. Wah g zoo ye best nya. Bagus la g kluar jalan2. Dulu lama encik dok umah jaga arwah kan. Ni la masa nk ronda2 kt tmpt2 yg mungkin ada memori ngan arwah gak kan. All the best to u. O ya mcm best je plan nk g rombongan ramai2 tu. Nk join bleh ke? Hehe nyibuk je kan..

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  25. oooohhh aida lama sungguh x ketemu kwn gan DIM rupanyaa
    kirim salam rindu kat aida tu yer

    ReplyDelete

Followers