Saturday, 2 March 2013

Gee..Terkini.

Assalamualaikum U guys...


Hope u guys sentiasa di dalam keadaan baik baik sahaja dan sehat selalu..Firstly, I nak ucapkan jutaan terima kasih atas sokongan dan doa doa u guys untuk kami berdua di sini yang tidak pernah putus. I tak tau bagaimana nak membalas jasa ikhlas u guys selama ini buat kami berdua ni. Hanya berulang kali ucapan TERIMA KASIH yang dapat I balas dan doa yang baik untuk u guys...

Maaf sekali lagi coz tak dapat nak update blog ni seperti biasa buat masa kebelakangan ini..Sepertimana yg u guys tahu, Gee sekarang ni semakin lemah, imune badan pun mula menurun. Susu yang di beri pun tidak dapat di hadam perut sepenuhnya sebab mungkin juga fungsi perut Gee mula dah mula slow down. Kahaknya pun masih tak berhenti dan kadang2 bercampur susu yang di beri. Kesan ubat ubatan pun kurang,. Tambahan pula dengan keadaan Gee yang dah terlalu kurus, kulit di bahagian punggungnya yang selama ni I jaga elok, dah mula luka.! Kurus Gee ni boleh I katakan tinggal kulit n tulang sahaja. Jadi memang mudah bagi kulit di bahagian punggung luka. Agak mencemaskan I coz ubat yang kebiasaannya I apply for luka Gee ni dah kurang kesan nya. Walaubagaimana pun I tetap menjaga rapi lukanya agar Gee tak merasa sakit dan mendatangkan demam.

N seminggu yang lalu Gee ada membuang air besar tetapi agak lain dari kebiasaannya coz warna yang hitam, cm hitam rambut dan cair sahaja. Seminggu yang lalu juga Gee kerap berpeluh sehinggakan cadar basah!!..So mengikutkan simptom2 ini dari mata kemanusiaan dan dari segi pengalaman perubatan moden dan syifa', sekarang ni Gee sudah mula memasuki "Final Stage" kehidupan..Ini jangkaan dari mata kemanusiaan..Pastinya, semua ini hanya ALLAH saja yg lebih mengetahui. Dan I hanya mampu berdoa yang terbaik buat Gee dan juga masih meneruskan penjagaan rapi buat Gee seperti biasa..Dan sehingga hari ini juga I masih dan Tetap Cintakan Gee,.Cinta untuk seorang Isteri...


Ni Gee yang terbaru keadaannya. Mulutnya tak di tutup lagi walaupun sedang tidur, 24 jam ternganga jea. Puas dah I nak tutup tapi tak done..Namun biarpun Gee berkeadaan begitu, wajah Gee ni sentiasa berseri jea walaupun Gee tak tido 2,3 hari. Biasanya wajahnya akan pucat bila tak cukup tido atau kurang sehat...

Hope u Dear akan mendapat yang terbaik dari Allah..InsyAllah. Dan I tetap di sisi u Dear..Di sisi u, I always be........InsyAllah...InsyAllah.. 

102 comments:

  1. Assalamualaikum Abil

    Assalamualaikum Gee

    Hanya Allah Yang Maha Mengetahui apa yang terbaik buat Gee. Kakcik turut mendoakan agar segalanya dipermudahkanNya...

    ReplyDelete
  2. Alahai siannya Gee, dah ada bed sore kt punggungnya, Abil perlu tukarkan posisi Gee selalu & dressing kudis tu ntuk elak jangkitan kuman..

    Sabar ye, Dia maha mengetahui apa yang baik buat hambanya..

    ReplyDelete
  3. Semoga segalanya-galanya akan dipermudahkan ye Prof...Segala-galanya adalah perancangan Allah...

    ReplyDelete
  4. Insya Allah semoga yang terbaik buat Gee dan Abil juga.

    ReplyDelete
  5. Insya Allah semoga yang terbaik buat Gee dan Abil juga.

    ReplyDelete
  6. Semoga syurga buatmu Kak Gee. Amin & InsyaAllah..

    ReplyDelete
  7. Assalam en Abil dan Gee...semoga apa yang diusahakan mendapat keberkatan di akhirat....Tawakkal dan berdoa..

    ReplyDelete
  8. ya Allah lama sungguh tak baca crite kak gee,dah lama tk ikut perkembangan ='( saya doakan semuanya terbaik.

    ReplyDelete
  9. Semoga Allah berikan yang terbaik untuk Kak Gee...

    ReplyDelete
  10. Oh my...been a week x online blog. Bila baca entry ni.....am speechless. Semoga allah permudahkan segalanya

    ReplyDelete
  11. sy mendoakan yg terbaik untuk abg abil n kak gee..bergenang air mata baca catatan ni..harap abg abil sentiasa tabah

    ReplyDelete
  12. Ya allah permudahkanlah segala urusan hambamu ini.abg abil,hanya allah yg maha mengetahui segala2nya.abg abil dah lakukan yg terbaik utk kak gee.mudah2an allah memperkenankan segala usaha dan doa abg abil

    ReplyDelete
  13. Hanya Allah yang mengetahui....Moga segalanya dipermudahkan....

    ReplyDelete
  14. Semoga Allah berikan yg terbaik buat Abil n Gee...semoga Gee dipermudahkan segala urusan olehNYA....kagum fiza ngan Abil....semoga Allah kurniakan ganjaran yg tinggi untuk Abil...YA ALLAH...ENGKAU PERMUDAHKAN SEGALA URUSAN HAMBAMU INI....AMIN....AMIN...YA RABBAL'ALAMIN....

    ReplyDelete
  15. abg abil, terus cekal dan tabah menjaga kak gee. insyallah, Allah akan membantu abg abil sekeluarga. insyallah. terus kuat dan berdoa :)

    ReplyDelete
  16. A abil, i follow your blog cuma tak tinggal komen. Apapun semoga terus tabah dan semoga Allah permudahkan semua urusan...in syaa Allah.

    ReplyDelete
  17. doa yang terbaik buat Gee...berserah hanya padamu Ya Allah...permudahkan segala urusan...terima seadanya...semoga Abil terus tabah..

    ReplyDelete
  18. Assalammualaikum saudara abil..saya doakan yg terbaik untuk saudara dan kak gee..Moga Allah menurunkan, memberi kelebihan dan kesenangan kepada saudara abil dan kak gee...moga saudara abil tabah menghadapi dugaan, cabaran ini...apa2 yg akn berlaku semuanya kehendak Allah..Hanya Allah Yang Maha Mengetahui..berat mata saya melihat..berat lg bahu saudara abil memikul..sayu hati saya melihat..lebih sayu lagi hati saudara abil yg menjaga kak gee..Saya berharap..saudara abil teruskan berdoa..berserah segalanya pada yang Esa..dan redha dlm apa jua keadaan sekali pun...doa kami semua sentiasa berdoa utk saudara abil dan kak gee

    ReplyDelete
  19. Ya Allah kau permudahkanlah semua urusan... moga Allah memberikan yg sebaiknya buat gee... moga Allah jua terus memberi kekuatan dan ketabahan yg kental buat en Abil

    ReplyDelete
  20. Encik Abil..sayu membaca n melihat gambar gee..kepada en abil, moga terus menjaga gee dgn sebaiknya. Hanya Allah jualah yang mengetahui perkara2 yg tidak kita ketahui..terus jua la membaca ayat2 suci al quran..kami semua doakan en abil n gee moga segalanya akan dipermudahkan. Jgn putus asa..doa n terus berdoa..selagi nyawa masih ada.

    ReplyDelete
  21. Salam Abg abil, doakan yang terbaik buat kalian berdua..Allah maha Mengetahui...

    ReplyDelete
  22. :( sedeynya...Allah tahu apa yg terbaik..kami semua hanya mampu mendoakan dari kejauhan...

    ReplyDelete
  23. Assalamuálaikum abil, Gee..

    Semoga Allah swt merahmani kalian berdua, selama mengikuti kisah gee yg tidak putus2 dikarang abil, sy tahu bahawa kalian adalah Insan terpilih... doa sy, moga jodoh kalian hingga kesyurga..

    abil suami contoh yg mungkin satu dlm sejuta, dan gee adalah wanita dan isteri yg paling bertuah,

    Allah sayangkan kalian...sayangnya DIA dgn memberi 'cerita' ini utk dikongsikan sebagai renungan dan panduan insan lain...

    AlFatihah untuk Abil dan Gee...

    Ummi Yahaya

    ReplyDelete
  24. Sayu rasanya baca entry abg Abil kali ni..

    Saya doakan supaya abg Abil akan terus kuat & tabah, dan semoga Allah memberi yg terbaik buat abg Abil & Kak Gee.

    ReplyDelete
  25. Sayu rasanya baca entry abg Abil kali ni..

    Saya doakan supaya abg Abil akan terus kuat & tabah, dan semoga Allah memberi yg terbaik buat abg Abil & Kak Gee.

    ReplyDelete
  26. Smoga Abil tabah mnghadapi ujian Allah SWT..

    ReplyDelete
  27. Semoga cepat sembuh..sama2 kita doakan utk kak gee

    ReplyDelete
  28. Buat abg abil...sentiasa lah memohon doa kepada Allah buat k.gee...mohon lah agar d beri kesembuhan jika usianya masih panjang...dan sekiranya usia dia x panjang...mohon lah diberi keampunan dan dan dipermudahkan penghabisan usianya...arwah ayah sy juga buat begitu dahulu..kala ibu bertahun2 sakitnya...dia x sanggup tgk ibu menderita...dimohonnya pd Allah supaya di ambilnya nyawanya dn diberi keampunan jika itu yg terbaik buat ibu dan diminta juga..andai usianya masih panjng...sembuhkan la ibu spt sdiakala...subhanallah...Allah memakbulkan doa ayah...keesokan hrnya ibu pergi mengadap Ilahi dlm kdaan yg tenang...sy rindukan ibu dan ayah sy....

    ReplyDelete
  29. Buat Abil.....semoga terus diberikan kekuatan menghadapi ujian ini. Redhakan Gee seandainya Allah lebih menyayanginya kerana syurga isteri ada pada suaminya. Seandainya masih diberikan kesempatan untuk menunaikan amanah menjaga dan membelainya....kuatkanlah semangatmu saudara kerana doa insan-insan di sekelilingmu sentiasa bersama.....

    ReplyDelete
  30. Semoga Allah memberi apa yang terbaik buat kak Gee & abg Abil.. sesungguhnya Kak Gee amat bertuah memiliki suami semulia Abg Abil. Abang dah buat yang terbaik buat kak Gee.. walau apapun yang berlaku untuk hari esok, itu adalah yang terbaik buat abg & akak. Semoga terus tabah, sabar & menyanyangi Kak Gee. Kami doakan yang terpaling baik buat abg & akak di sana..

    ReplyDelete
  31. Sebak sy baca entri abg abil kali ni. Ya Allah, cekalkanlah hati abg abil dlm menghadapi dugaanMU....

    Abg abil, sy doakan semoga abg tabah n kesihatan kak gee semakin baik... Kuasa Tuhan, apa saja boleh berlaku, kan?

    ReplyDelete
  32. walau kak Gee pada pandangan manusia sudah di final stage tp di pandangan saya kasih sayang & cinta abg pada kak Gee sentiasa bermula & terus bermula..

    ReplyDelete
  33. semoga Allah permudahkan, Ya Allah... Ya Allah.. Ya Allahhhhhhh...

    ReplyDelete
  34. Moga Allah permudahkan segalanya utk gee...Allah lebih mengetahui yg terbaik...didoakan jugak moga abil tabah dan redha mnghadapi saat begini...ameeeenn

    ReplyDelete
  35. Di saat saat genting begini, pohon restu dan keampunan kedua ibubapa. Mudah mudahan kurang derita Gee dan beroleh rahmat Ilahi....wallahua'lam....

    ReplyDelete
  36. fazilah rahim3 March 2013 00:36

    En abil... semoga dipermudahkan urusan untuk segalanya. saya doakan yang terbaik untuk encik dan isteri.. semoga kekal tabah dan kuat..

    ReplyDelete
  37. Encik abil.najis hitam bole jd symptom ade luka berdarahdi salur makanan or perut..hrp encik kuat semangat ye...dlm kesusahan ade kesenangan dr allah taala..

    ReplyDelete
  38. Salam abil, dugaan yg amat hebat. Semoga Allah beri kemudahan dalam urusan, doa makcik buat gee, aaminn

    ReplyDelete
  39. Ya Allah. permudahkan urusan abg abil dan kak gee. Amin...

    ReplyDelete
  40. semoga Allah permudahkan, Ya Allah... Ya Allah.. Ya Allahhhhhhh...

    ReplyDelete
  41. Assalamualaikum Abg Abil,
    Semoga abg abil kuat dan semakin tabah..Mudahan Allah mempermudahkan segalanye...

    ReplyDelete
  42. Sangat sedih membaca entri ini. Semoga saudara Abil tabah dan kuat semangat untuk menempuh ujian dariNya.. Moga Allah kurniakan ganjaran yg setimpal di atas pengorbanan saudara menjaga isteri yang sedang sakit. Kami doakan moga semua urusan saudara akan dipermudahkan. Amin.

    ReplyDelete
  43. SEMOGA SEMUANYA DIPERMUDAHKAN ALLAH YER ABG ABIL..

    ReplyDelete
  44. Assalamulaikum,

    Semoga K.gee dilindungi Allah S.W.T.. A.abil kuatkan semangat ye..

    ReplyDelete
  45. tabahlah en.abil walau apa kemungkinan pun terjadi..redha dgn segala ujian..

    ReplyDelete
  46. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  47. Salam, semoga terus tabah..itu sahaja yg mampu diucapkan . ..pengorbanan encik abil menjaga isteri yg sakit sepenuh masa amatlah tinggi nilainya..satu dlm sejuta...

    ReplyDelete
  48. Biar apa yang berlaku, saya doa yang terbaik untuk Kak Gee.

    ReplyDelete
  49. Assalammualaikum abg abil dan lovely kak gee..sebagaimana segalanya bermula..dan berakhir..adalah dengan kehendak ILAHI..setelah berusaha bersungguh2 dengan istiqhomah..Allah pandang segalanya..semuanya ada ganjarannya..moga segalanya berlalu dan berakhir dengan baik sebaiknya..always doakan kalian berdua..

    ReplyDelete
  50. Ya Allah, moga en abil tabah menghadapi situasi sekarang ni...moga dimudahkanlah segala urusan...insha Allah

    ReplyDelete
  51. Ya Allah, Tuhan sekalian alam, semoga dipermudahkan segala urusan hamba-hambamu ini, janganlah disukarkan laluan kami, Ya Allah...

    ReplyDelete
  52. cahaya_cinta3 March 2013 21:04

    ya Allah, berikan lah kekuatan kepada suami yg berhati mulia ini...dan kau berikan lah ketenangan dan kesenangan kepada kak gee..amin ya rabbal alamin..

    ReplyDelete
  53. salam Abil.

    Pakngah tersentuh membaca catatan ini dan juga melihat gambar Gee yang terbaru itu .. memang sudah jauh bezanya.

    kita serahkan sahaja apa yang terbaik kepada perancangan Allah yang menjadikan dia dan kita semua.

    ReplyDelete
  54. Slm,b strong as u need to be prepare ahead. Allah knows the best for her. Never gv up, keeps on doa InsyaAllah♡.♡

    ReplyDelete
  55. Assalamualaikum kepada Abg Abil dan Kak Gee..

    Kami berharap dan berdoa agar Kak Gee dapat sembuh semula seperti sediakala dengan izin-Nya.. Tiada yang mustahil kerana Allah itu Maha Kuasa. InsyaAllah. Namun, Allah juga Maha Mengetahui. Kami doakan agar Abg Abil diberikan kekuatan dan ketabahan yang berpanjangan dalam menghadapi dugaan ini.

    ReplyDelete
  56. doakan yang terbaik buat kak gee, Allah sayangkan anda berdua dan ada perancangan terbaik buat kalian

    ReplyDelete
  57. Semoga Allah SWT mempermudahkan urusanNya. Sabar byk2x yea abg abil.

    ReplyDelete
  58. Semoga ALLAH mempermudahkan segalaNya buat Kak Gee....harap Bro Abil bersabar ye...sha doakan yg terbaik utk kak gee & bro abil.

    ReplyDelete
  59. Semoga Allah permudahkan apa yang dilalui.

    ReplyDelete
  60. ..Moga tabah dlm apa jua keadaan..Allah Maha Mengetahui.
    :(

    ReplyDelete
  61. semoga tabah... dan dipermudahkan olehNYA..

    ReplyDelete
  62. -______-'
    semoga semua yg terbaek utk Gee. Lalink pun kene kuat ye, kuatkan semangat..semoga semuanya dipermudahkan, amin...

    ReplyDelete
  63. smoga Allah permudahkan segala urusan untuk kak Gee.Abg Abil, teruskan semangat dan lebih tabah ye!Ape2 pon kite kene redha dengan ketentuan Allah.

    ReplyDelete
  64. Bertabah yer sahabat..kamu sesungguhnya insan terpilih oleh ALLAH..diberikan ujian ini..kamu tabah...sabar..dan paling berbangga segalanya telah kamu lakukan yg TERBAIK buat Gee...kamu icon contoh seorg suami yg sentiasa disisi Gee dlm suka dan duka ...Kita merancang Allah juga begitu...namun perancanganNYA adalah yg terbaik....Semoga dipermudahkan segalanya buat kamu khususnya buat Gee..InsyaAllah...

    ReplyDelete
  65. Semoga tabah dan dipermudahkan segalanya...

    ReplyDelete
  66. Ingatkan dia pada Allah, tabah ya. Allah menentukan

    ReplyDelete
  67. Semoga tabah dan sabar menerima apa jua takdir Allah

    ReplyDelete
  68. tersentak.. terkedu bace entry ni.. semoge a. abil tabah.. semoge penderitaan kak gee berakhir.. tak kire dengan ape care sekali pon.. Allah tetap beri yang terbaik untuk kalian berdua..

    ReplyDelete
  69. Segala perancangan Allah itu adalah ujian untuk kita, bukan sahaja untuk Gee yang sakit, bukan sahaja untuk Abil yang menjaganya, tapi juga untuk kita semua sebagai sesama saudara Islam untuk menginsafi diri tentang tujuan kita dilahirkan ke dunia ini. Tabah ye Abil.

    ReplyDelete
  70. semoga abg abil kuat yer! sy doakan yg terbaik untuk abg abil ngan kak gee...

    ReplyDelete
  71. semoga abg abil terus tabah dengan dugaan dariNYA ini
    mamalove dah speechless tak tahu nak kata apa bila tgk keadaan kak Gee
    hanya doa dititipkan.....amin

    ReplyDelete

  72. saya doakan semoga isteri anda sihat dan tahu betapa bertuahnya dia punya suami seperti anda...!!!!

    ReplyDelete
  73. As salam Abil,

    Allahuakbar! Mengigil lutut rasanya baca entry ni... Beberapa hari ni tak buka internet jd terlewat sikit baca coretan ni... Allah know best... Marya rasa you pun dah usaha sebaik yg mungkin... sgt kagum dgn ketabahan you... 2-3 hari lepas ada juga borak2 dgn hubby ttg Gee & you... Moga tabah & terus kuat ye abil... take care...

    ReplyDelete
  74. Saya tak tahu mana Abang Abil dapat kekuatan selama ini, sehingga ke hari ini. Tabah menghadapi segala dugaan dan cabaran Allah. Kami sentiasa di sisi kalian berdua, Insya Allah

    ReplyDelete
  75. Allah dah menjanjikan yang terbaik utk semua umatnya. Tabah n redha dgn setiap dugaan yg diberikan. Kelak kita akn bersyukur dgn nikmat yg dikurniakan. Semoga kak Gee n abg Abil sentiasa dlm lindunganNya. Ameen.. -Dira-

    ReplyDelete
  76. Ya Allah, berkatilah pasangan ini.. kurniakan mereka berdua kebahagiaan di dunia & di akhirat..

    Abg Abil, semoga segala urusan Abg Abil dan Kak Gee dipermudahkan Allah hendaknya..

    ReplyDelete
  77. en abil, kuatkan semangat ye. Allah telah merancanakan yang terbaik buat kita semua.

    take a good care of urself jugak ye en abil. eda sekeluarga doakan kesejahteraan en abil & kak gee

    ReplyDelete
  78. salam untuk abang abil.ija doakan abang abil lebih tabah dan ija tahu, abang abil tetap tabah mengharungi kehidupan dengan menjaga kakgee selama ini, ija doakan moga semua baik baik. insyallah.

    ReplyDelete
  79. Subhanallah... sesungguhnya ganjaran yang amat besar bagi orang2 yg sabar, orang yang sabar akan mendapat pahala yang tidak terbatas dan mendapat kebaikan di akhirat kelak..insyaallah

    ReplyDelete
  80. Allahuakhbar...Semoga abil terus kuat,tabah dan redha dengan ujian Allah yang amat berat nie..Sesungguhnya hanya Allah yang tahu apa yang terbaik untuk hambaNya..saya doakan segala urusan abil dan gee di permudahkan Allah...sesungguhnya janji Allah itu pasti.

    Jangan sesekali putus semangat yer Abil,ingat Allah selalu..dan jaga diri awak jugak...

    ReplyDelete
  81. Apa yang mampu Choc Eyes lakukan ...hanya terus berdoa utk Gee dari jauh........lama juga Choc Eyes tak melewati blog En Abil....kerana Choc Eyes juga sedang menjaya suami tersayang yang sedang sakit. Sama2lah kita berdoa dan terus berdoa utk pasangan hidup kita.......Allah maha mengetahui.........Tabah lah En. Abil....

    ReplyDelete
  82. tabah la wahai en abil.. kami sekeluarga doakan ALLAH beri yg terbaik utk en abil sekeluarga..Aameen

    ReplyDelete
  83. banyakkan sabar dan berselawat serta berzikir abang abil...semoga diampunkan dosa abang abil & kak gee dengan dugaan ini..moga dipermudahkan urusan dunia akhirat for both of u..

    ReplyDelete
  84. Assalamualaikum..

    Lynn tak terkata apa untuk kesekian kalinya...Doa lynn moga abg kuat dan tabah..Biarlah apa2 ketentuan dariNya menguatkan lagi rasa cinta abg pada DIA...Semoga abg sekeluarga diberkati Allah..Amin Ya Allah..

    ReplyDelete
  85. assalamualaikum saudara Abil....
    sayunya membaca coretan ini...
    hidup ini adalah suatu perjuangan...
    biar pahit di sini semoga manis di sana
    Allah.. Kau Maha Tahu ujian yang menimpa pasangan suami isteri ini.
    membaca catatan saudara juga mengingatkan pengalaman saya
    ketika menjaga allahyarhamah nenek....
    semoga Allah berikan kekuatan buat saudara suami isteri....

    ReplyDelete
  86. semoga terus tabah menghadapi dugaan dariNya... saya sentiasa doakan kesihatan k.gee... abg abil bykkn bersabar ye... Allah mengetahui segala2nya....

    ReplyDelete
  87. Tinggikan sikit bantal di bawah kepala Gee

    ReplyDelete
  88. Sabar dan terus berdoa ye Prof

    ReplyDelete
  89. Semoga Allah beri keajaiban utk kak gee sembuh seperti sediakala. B'tuah kak gee Allah kurniakan suami sebaik abg abil. Semoga cinta kalian sampai ke syurga. Amin....

    ReplyDelete
  90. sebak saya lihat keadaan kak gee, siapa sangka, nasib kita Allah yg tentukan, masa depan tiada siapa tahu kerana ia rahsia Allah, betapa tabahnya abg sebagai seorg suami, redha abang kasih syg abg penting utk kak gee, moga syurga buat kakgee, syurga seorang isteri terletak pada suami, insyaAllah.. saya teramat kagum dgn abang abil...Allah ja mampu balas segalanya..

    ReplyDelete
  91. Can't imagine dgn apa yg dilalui oleh Gee & Abil ,hanya Allah yg maha mengetahui apa yg berlaku & hikmahnya,, yg pasti Gee bertuah krn mempunyai suami yg sanggup menemouh susah senang berumahtangga...

    ReplyDelete
  92. semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman...AlFatihah..

    ReplyDelete
  93. takziah..baru dapat tahu berita pemergian kak gee..semoga dia bersama2 org yg beriman dan beramal soleh ..al-fatihah

    ReplyDelete
  94. Al fatihah.....

    ReplyDelete
  95. sebak membaca kisah ini...doa ku titipkan ke hadrat Ilahi agar rohnya dicucuri rahmat dan digolongkan bersama2 insan yg solehah di sisi Allah....amin. Alfatihah..

    ReplyDelete
  96. takziah hanya dapat saya ucapkan .. so sorry bro...

    ReplyDelete
  97. Sedihnya...kuat betui kesabaran dan tsbah betul en abil lakukan utk menjaga isteri tersayang...
    semoga arwah d tempatkan dkakangan org yang beriman dan beramal soleh...

    ReplyDelete
  98. Tersentuh apabila saya melihat ketabahan saudara dalam menjaga isteri tercinta.Hanya berdoa yang kami mampu berikan.Semoga saudara lebih tabah dan menjadi insan yang sentiasa ingatkan Allah.Setiap dugaan yang diberikan pasti ada hikmahnya.

    ReplyDelete
  99. Semoga tabah menghadapi dugaan ini.. Hanya Allah mengetahui apa yang terjadi.. dariNya kita datang kepadanya kita Akan dikembalikan..Amin

    ReplyDelete
  100. asl...takziah diucapkan....sebabgai pembaca dari awal hingga akhir..saya pun dpt rasa yang ajal arwah semakin dekat...akhirnya dia pergi juga utk menemui pencipta...dan utk saudara Abil...semoga tabah dan yakin saudara tidak merasa terkilan dgn kehilangnnya....alfatihah....

    ReplyDelete
  101. assalamualaikummmm hari ini baru saya membaca semua blog2 saudara.... dan pada saat ini kak gee dah pun bersama PENCIPTANYA... moga kak gee aman...tenang kat SANA... doa dari saya dan kuarga agar saudara teruskan kehidupan dengan penuh semangat.... sejujurnya menitis air mata ini membaca blog2 nie... betapa bertuahnya kak gee dikurniakan Allah suami sesetia saudara... moga saudara terus tabah hadapi segala yang mendatang... moga kak gee aman dan bersama org org yang terpilih di sisi ALLAH.... aminnn

    ReplyDelete

Followers