Thursday, 21 March 2013

Bertuah u Dear...

Assalamualaikum Dear.
Assalamualaikum U guys..

Setelah sebulan keadaan u Dear makin lemah..Hari ni, hari ini baru la I tengok u tido begitu nyenyak sekali..Tido dalam penuh ketenangan..Berbanding tido tido u sebelum ni, di mana kebiasaannya u akan "tido tido ayam" BUT today u tidur bagaikan permaisuri beradu lena.!! Seriously, I tak pernah tengok u tido se lena ini..

Memandangkan u lena, I tak la baring sebelah u today sebagaimana kebiasaannya I buat. Tak nak ganggu tido u. Setiap kali kalau I masuk bilik u sedang u tido, u akan cuba membuka mata, mungkin U dapat rasa atau bau yg I ada. So today I hanya menjenguk u dari tingkap bilik u yg I buka luas dan hanya masuk bila waktu susu u sahaja...Tido u hari ini menjadi satu ketenangan bagi I..Sooo nyenyak u tido hari ini..

Semakin hari semakin lemah tenaga u Dear. I yg dok menjaga u setiap hari ni, dapat rasa dan lihat sendiri bagaimana keadaan u berubah sedikit demi sedikit..Sebelum ni kalau I usik tapak kaki u, U akan terasa geli but semenjak 2 minggu ni, U dah tak rasa lagi bila I gelikan kaki u..Senyum u..dah tiada lagi..marah u bila I tukarkan pampers..tiada lagi..Bila I dok menyakat u, U akan mengamuk sebelum ini..itu pun sudah tiada lagi....Apa yang ada..?..Apa yang I nampak, u dalam keadaan TENANG saja sekarang ini..Dan u akan membuka mata tiap kali I ada di dalam bilik u..Itu saja yang tinggal..tu saja yg ada...Terus terang I katakan, apa yang sedang terjadi pada u now, tidak membuatkan I rasa gelisah atau terlalu sedih atau mematahkan semangat I selama ni berjuang untuk memdapatkan u semula...Sekiranya Allah ingin mengambil  u dear, dengan cara berperingkat begini, slow and steady..Alangkah bertuahnya u Dear..Itu yang I rasa.! I rasa u ni bertuah di sisi Allah..(Itu yg I rasa la)...Dengan adanya rasa I yg sebegini, ianya membuatkan I lebih keinginan menjaga u sebaik baiknya, ingin meluangkan masa selebih lebihnya bersama u, menjaga kebersihan u lebih dari biasanya......Sehingga suatu masa yang di tentukan Allah.

Hanya satu perkara yang I fikirkan, Bagaimana pula I ni nanti? Adakah I ini bertuah di sisi Allah nanti? Adakah Allah akan memberikan kelulusan pada I berhadapan dengan ujianNYA ini? Berpeluangkah I ni nanti berada di sisi Allah sambil tersenyum nanti..?.......Bagaimana?...Dan adakah U guys juga akan bertuah di sisi Tuhan yang esa???.....


172 comments:

  1. bertuah mempunyai seorang suami seperti abg...

    ReplyDelete
  2. Ya Allah im speechless... hanya linangan air mata yg mampu utk ungkapkan semuanya... sabarlah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang kala elok gak keluar airmata..bersih la mata tu nanti..

      Delete
  3. Subhanaallah.....tersentuh hati ini...

    ReplyDelete
  4. insyaallah abg..ade hikmahnya berlaku semua nie..Allah sygkn abg dan kak gee..~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan Allah sayangkan Intan Juga...lama tak jumpa Intan di sini..Intan sehat?

      Delete
  5. tiap kali baca post dari abil wat air mata saya brgenang mengalir...brtuahnya gee dpt seorg suami yg betul mngambil berat dalam semua hal...sabar abil semoga tabah hadapi semua ni..sy mendoakn yg trbaik wat abil n gee...

    ReplyDelete
  6. Allah menguji kita berbagai cara . Selagi kita tabah menghadapi nya lebih hebat ujian nya untuk menentukan sejauh mana kesabaran kita. Jika kita terus bersabar ia akan menjadi rahmat dan membasuh segala dosa yg ada.. Insyaallah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hanya kita saja yg tak tau jauh mana kesabaran kita kan...

      Delete
  7. InsyaAllah Abil, yakinlah dgn ketentuanNya. Kita hanya merancang, selebihnya biarlah Allah yg menentukannya.
    Baru2 ni kakpb sebak bila dgr ceramah, anak yg meninggal ketika masih bayi akan menanti kita di syurga (kalau salah tolong betulkan ye) dan bagi mereka yg tiada anak, Rasulullah menanti kita di 'sana'. Allah saja yg tahu.

    ReplyDelete
  8. Insyaallah, Tuhan akan balas semua kebaikan lalink dengan kebaikan jugak. Pray for Gee & U...

    ReplyDelete
  9. Moga prof tabah ye... sebagai hambanya kita hanya mampu meraih pahala sebanyak mungkin dan semampu-mampunya sementara kita masih berpeluang...Allah itu maha mengetahui atas apa jua yang kita lakukan...moga kebaikan juga yang akan kita perolehi nanti...

    ReplyDelete
  10. ada hikmah sebalik semua ni...semoga abg abil semakin sabar dan tabah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah...setakat hari ini, sabar rasanya..

      Delete
  11. Setiap kebaikan akn dibalas dgn pahala dan kebaikan..saya doakan yg terbaik utk kalian berdua..Allah Maha pengasih..Allah Maha penyayang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami di sini pun mendoakan yg terbaik buat Ezra dan semua pembaca..Dunia Akhirat.

      Delete
  12. Insyaa Allah..Janji Allah itu pasti..kita doakan yang terbaik untuk kak Gee yer..:)

    ReplyDelete
  13. bertuah jugak kak gee sbb ada encik hasben mcm abg abil.. :)*first time comment nie.. selalu jd silent reader je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqq mama putri..oo silent reader yea..syyyhhhh..

      Delete
    2. suke baca blog abg abil... mata bertakung je bila baca part yg sedih2 tu .. hihi .. semoga abg abil tabah menempuh hari2 yg mendatang... jaga kak gee elok2..

      Delete
    3. Bila bertakung tu next time siapkan gayung..boleh tadah.

      Delete
  14. bergenang air mata..namun ku tahan juga...agar diriku tak merasa malu dengan insan bernama Abil....saya tak setabah anda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn tahan, biarkan mengalir, nanti cerah la mata tu..

      Delete
    2. ye ye..tunggu ia bergenang semula...saya takkan tahan...huhuhuhu

      Delete
  15. Betapa besarnya nikmat ganjaran pahala yang diperolehi dengan sabar menjaga orang yang sakit. Semoga diberi keberkatan dunia dan tentunya akhirat....Saya doakan yang terbaik untuk Kak Gee dan juga Abg Abil....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya juga doakan yg baik buat LuvlyKonah..InsyAllah.

      Delete
  16. Semoga Allah beri kekuatan dan ketabahan pada en.abil dan kak gee menempuh hari2 yang mendatang.

    ReplyDelete
  17. sama2 kita doakan kak gee cepat sembuh ya..Allah tahu apa yg terbaik untuk hambaNya..

    ReplyDelete
  18. Sy jg mjaga seorang ahli syurga.. anak syurga yg kdg2 mduga ksabaran dan keimanan.. moga sy jg dberi kekuatan dan ktenangan mcm a.abil.

    ReplyDelete
  19. En abil.. percayalah, en abil juga insan bertuah yang dipilih Allah untuk membuat sebanyak mungkin pahala. Mudah mudahan segala kebaikan dan amalan en abil diterima Allah dan digandakan darjatnya. Amin...

    ReplyDelete
  20. In sya Allah.. Allah mampu mngubah segalanya dlm sekelip mata. Saya Masih berharap agar k gee kembali pulih. Proud of u dear hero..!!!

    ReplyDelete
  21. Maafkan saya, tadi ada satu komen yg saya tertekan delete, tak sengaja..boleh postkan semula..?maafkan saya..

    ReplyDelete
  22. Saya 'rasa' kebahagiaan Kak Gee dan Abang Abil. InsyaAllah... kebahagiaan itu adalah kerana redha dan ikhlas setelah berusaha dan menyerahkan segala yang tidak pasti kepada Allah.

    Psst : Tadi ada tersedak2 tak? Kami di opis nie bercerita2 dan sebut2 nama Abang Abil tadi. Tapi bukan ngumpat tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Patut la rasa laparr jea, ada org dok sebut nama kita rupanya...

      Delete
  23. Alhamdulillah jika sis gee tenang begitu... semoga terus mendapat ketenangan dan redha Ilahi. Inshaallah

    ReplyDelete
  24. Dari tulisan Abil, makcik rasa gee sudah tenang sangat...Moga Allah membri ketenangan buat abil juga...terus berdoa and take care...doa makcik dari jauh

    ReplyDelete
  25. Dari tulisan Abil, makcik rasa gee sudah tenang sangat...Moga Allah membri ketenangan buat abil juga...terus berdoa and take care...doa makcik dari jauh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni confirm McK menaip dalam gua ni!! bergelombang komennya..

      Delete
  26. terkeluar pula air mata ni. InsyaAllah. Allah telah menentukan segala-galanya buat abang abil dan kak gee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elok la keluar airmata, kan bersih mata tu..

      Delete
  27. Assalammualaikum abg abil dan kak gee..setiap orang ada bahagian trsendiri..di dunia ini kita berusaha untuk mendapatkan bahagian yang terbaik..namun semuanya menjadi rahsia Allah..moga kita semua dan kak gee juga mendapat ganjaran yang baik itu..amin..

    ReplyDelete
  28. sedey :( :(
    Allah tahu apa yg terbaik utk kita semua..

    ReplyDelete
  29. Salam Abil..jgn putus berharap,,kak sue rasa gee sentiasa dengar apa jua yg abil cakapkan pd dia,,cuma tak berdaya nak membalas dgn kata kata,, indah nya percintaan anda berdua,, Redha lah dgn ketentuan Allah, DIA lebih tahu apa yg terbaik utk abil dan gee.

    ReplyDelete
  30. Salam Abil..jgn putus berharap,,kak sue rasa gee sentiasa dengar apa jua yg abil cakapkan pd dia,,cuma tak berdaya nak membalas dgn kata kata,, indah nya percintaan anda berdua,, Redha lah dgn ketentuan Allah, DIA lebih tahu apa yg terbaik utk abil dan gee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun rasa Gee faham apa yg saya katakan padanya..InsyAllah..

      Delete
  31. Salam...selalu ja fiza dok tunggu abe abil hapdet blog,...moga selalu tabah ya...redho...=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalu gak terasa nak update n buat some sharing but masa tak mengizinkan buat sementara ni..

      Delete
  32. As salam wbt Abil,

    Marya tak tahu nak komen apa... Hanya doa yang terbaik buat Abil & Gee... Insya'Allah Abil... Setiap kita diuji dgn kemampuan masing2... Balasan syurga neraka adalah atas rahmat Allah... kita tak tahu perbuatan & amal mana yg kita lakukan yg mendapat rahmat/murkaNya... kita berusaha sama2 moga janatul firdaus layak utk kita... Gee & you are both so lucky! I'm envy you too... Fi Amanillah ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Marya..lama gak tak jenguk blog Marya..Really hope u guys kat sana sehat walafiat hendaknya..

      Delete
    2. Saya pun setuju ngan Ummu Raja.

      Delete
  33. menitis airmata lynn.......semoga ALLAH s.w.t berikan yg terbaik untuk abil n isteri.





    ~RosZ Lynn~

    ReplyDelete
    Replies
    1. perempuan kan sensitif.......tmbh pula kata2 dr seorg suami seperti abil, lynn xdpt nk jelaskn......hanya ALLAH sj yg mengetahui apa yg abil lalui

      Delete
    2. oooo..jgn sensitif sgt, apa saya share ni, jadikan pedoman untuk semua pembaca..

      Delete
    3. insya ALLAH.......n take care diri sendiri jgak

      Delete
  34. Insyaallah... kita berdoa dan meminta belas kasihan Allah Yang Maha Pengasih dan Penyayang untuk memberikan kita kesudahan yang baik-baik belaka. Ameen... (doa malam Jumaat mudah-mudahan maqbul)

    ReplyDelete
  35. Semoga tabah dgn dugaan dariNYA
    Bang...nasihat lina..dlm keadaan Gee mcmnie jgn tinggaikn dia sgt..
    Byk bacakan ayat2 Al Quran n mengucap di telinga Gee..
    Ini pengalaman lina... :-(
    I know u r strong n even Gee as well

    ReplyDelete
  36. Sedeynye.. macam mana la abg abil boleh sekuat ni.. SubhanaAllah... semoga abg abil tetap kuat dan bersemangat untuk jaga kak gee.. amin ya Allah

    ReplyDelete
  37. Bukan tak sedih, tapi di hujung-hujung ayat itu membuatkan kita perlu berfikir, adakah kita akan bertuah nanti? Kalian insan-insan istimewa yang menjadi perhatianNya.....teruskan berjuang....kita doakan yang baik-baik untuk Gee dan Abil.Abil telah lakukan sehabis baik dan pasti Allah sediakan ganjaran selayaknya di atas kebaikan yang diberikan......

    ReplyDelete
  38. I doakan hubby I setabah u abi...Amin! we got dugaan from Allah too... everybody does....

    ReplyDelete
  39. Prof Abil dan Kak Gee adalah insan bertuah pilihan Allah...u all sgt bertuah! InsyaALlah ketentuan Allah itu pasti dan kita sebagai hamba harus redha and rely on Him!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap kita semua pun bertuah di sisi Allah...

      Delete
  40. Allahuakbar.....saya rasa ucapan abg abil cukup mahal disisi Allah....Allah sayang sangat abg dgn kakak ni....in sya Allah dua-dua ahli jannah firdausi....doa saya pada both of u. kim salam kat kak gee yg comel tu.
    -wan-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti saya sampaikan..sekarg ni Gee tido lagi..

      Delete
  41. bANYAK SAHAM aKHIRAT eN.aBIL..bERTUAH HIDUP KITA KALO DAPAT BUAT KEBAIKAN..DAN DAPAT UJIAN Allah kerana itu maknanya Allah selalu Bersama Dengan Kita...Saya Baru Kematian Ibu tersayang..begitu lah Arwah ibu yang banyak buat jasa dan tidak tinggalkan langsung kesusahannya pada anak-anak dan berjasa pada suami sampai akhir hayat dia..

    ReplyDelete
  42. Salam,

    Moga Allah permudahkan segala urusan Kak Gee.. Moga dirahmati Allah selalu..

    ReplyDelete
  43. Moga Allah sentiasa memberkati kak gee dan abg abil... Amin...

    ReplyDelete
  44. Salam,

    Sedih dan sayu.. Moga diberkati, dirahmati dan dipermudahkan segala urusan...AMIN

    ReplyDelete
  45. asalamualaikum...

    kak gee dan abg abil adalah modul yg terpilih dan dipilih oleh mentor iaitu Allah swt...dalam menjalani assinggment yg diberikan...pandangan mata manusia spt saya, abg abil dah berjaya melepasi pelbagai tahap sukar dan susah dengan bekal sabar dan taqwa sepanjang kembara menjaga isteri tercinta..para malaikat setiap hari bersilih ganti memantau dan menitipkan doa kepada hamba allah yang ditimpa musibah sakit, semoga terus tabah dan istiqamah dengan solat dan doa kerana mentor kita rindukan doa2 kudus dari hambanya..saya yakin perancangan dan janji allah amat benar..berjuta hikmah menanti abg abil dihadapan dan janji syurga buat kak gee tatkala abg abil redha atasnya...mudahan rahmat allah tidak putus dan segalanya berada dalam khusnul khotimah..sebagai hamba allah doa saya mudahan abg abil dan kak gee akn mendapat bingkisan yang terbaik dari allah swt..barakallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila Malaikat dtg memerhatikan kita dan melaporkan pada Allah (Sedangkan Allah Maha mengetahui)..tu yg buat kita takut n risau kalau2 ada kekurangannya kita ni dlm menempuh ujian di beriNYA...

      Delete
  46. salam, semuga tabah insyallah banyak ganjaran pahala yang allah berikan

    ReplyDelete
  47. Kami hanya mampu mendoakan..
    moga k.Gee kuat dan abg abil tabah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gee tu memang kuat sungguh nampaknya..

      Delete
  48. Insha Allah moga Allah permudahkan urusan En.Abil dan kakak Gee..
    moga ikatan antara kalian berdua dirahmati Allah di dunia hingga akhirat kelak...

    ReplyDelete
  49. salam abg abil & kak gee...

    semoga kalian berdua mendapat keredhaan dan berada dalam lembayung rahmat Allah..

    special for abg abil yg hen...sem :) - chaiyok2! terus kn usaha murni abg utk menjaga kak gee...

    special utk k.gee yg manis :) - smoge kak gee sentiase tenang dan klu diizinkn Allah kembali sihat. sy syg k.gee.(p/s : abg abil jgn jeles ye..syg k.gee sorg je :p)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak baik tau syg Gee sorang jea...INI TIDAK ADIL..!!!

      Delete
  50. sekali lagi... semoga yang terbaik untuk Gee dan Abil juga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moga terbaik juga bagi kalian di sana..amin.

      Delete
  51. Assalamualaikum en abil..semoga berada di dalam petlindungan Allah swt.. Saya nor. Selalu ikuti blog ni, nk tahu perkembangan gee dan membacaTulisan en abil. Setiap kita ada dugaan masing2, en abil bertuah dapat menjaga kak gee dgn penuh kasih sayang semasa dia sakit. Saya pulak suami pergi sekelip mata.... Pagi tadi dia sihat saja pergi ke sekolah... Tengahari pulak Allah menjemputnya. Akibat serangan jantung. Rahsia Allah... Perancangan Allah... sukar juga nak meneruskan kehidupan yg tiba tiba berubah. Dah tiga bulan tp rasa mcm,smlm. Semoga en abl diberi kekuatan dan kesihatan yg baik utk jaga kak gee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allah Hu Akhbar..Moga arwah di rahmatiNYA..amin..Sabar, sabar, nanti di sana boleh jumpa semula..InsyAllah.

      Delete
  52. semoga Allah berikan ganjaran terbaik untuk kak gee dan abang abil =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan untuk u guys juga yg sentiasa mendoakan kami disini..

      Delete
  53. alhamdulillah...
    semestinya ada ganjaran buat suami yang menjaga isteri dgn ikhlas & redha....

    saya juga pernah t'baring seperti ini.. & amat memahaminya.. cuma saya agak bernasib baik krn diberi pluang untuk menikmati pluang ni...

    semoga terus tabah menjaga isteri.. setia hingga hujung nyawa..

    ReplyDelete
  54. Mengalir air mataku setiap perkataan yang aku baca dari abang abil. Sungguh besar pengorbanan mu wahai suami yang mulia menjaga isteri yang masih tidak berdaya.

    Semoga Allah memberikan Pahala untuk mu. Aamiin.
    Saya doakan abang abil dan akak gee LEBIH bahagia di syurga Firdausi. InsyaAllah. Didunia hanya sementara. Ujian Allah. :)

    Abg Abil patut bersyukur memiliki ujian dari Allah kerana setiap ujian dan dugaan dengan usaha abg abil akan mendapat darjat Pahala Yang tak terhingga.

    Cubalah beri Air Zam Zam. subgguh banyak Khasiat yang berguna . Saya ada baca buku mengenai air zam zam. sungguh banyak manfaat. cuma yakin sesuatu keajaiban akan berlaku. InsyaAllah.

    Assalamualaikum.. :D Sampaikan salam sayang fiza kepada kak Gee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sesungguhnys saya bersyukur dgn pemberian Allah ni dan dari awal lagi air zam zam tu menjadi bekalan buat Gee...

      Delete
    2. Alhamdulillah . :) Saya meminta izin untuk berkogsi cerita mengenai akak Gee. di Blog saya yew :)

      Delete
    3. http://fizalulu.blogspot.com/2013/03/cinta-seorang-suami-abil4fauziah.html

      Delete
    4. Dah terjah ke blog Pijahh....Sodap sobut namo Pijahh ni..

      Delete
  55. alhamdulillah.. kak gee dapat tidur nyenyak.. rehat kan.. abang abil kuatkan semangat.. (sebenarnye malu nak ucapka perkataan tu sebab saye tau.. saye belum tentu kuat semangat macam abang abil) bahagie selalu abg abil.. saye sentiase doakan kesihatan kalian berdua.. amin!~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn..Setiap org akan ada semangat yg kuat bila tiba waktu di uji...

      Delete
  56. Abg Abil seorang yg sgt tabah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hanya seorang yg biasa biasa sahaja...

      Delete
  57. En abil tk update ke cerita terbaru kak gee, rindu pulak rasanya

    ReplyDelete
  58. Abil...update la cerita terkini pasal gee,,akak selalu jenguk blog ni,,suspen pulak bila abil dah tak sempat tulis warkah baru. * kak sue

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah saya akan update, by today atau esok yea KakSue..

      Delete
  59. abg abil sudah menyepi...sihakah abg abil n kak gee?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak lama lagi menyepi terus...Bukan apa, sekarg ni banyak masa luangkan untuk Gee..

      Delete
  60. Salam,
    Saya baru tau psal blog ni
    tabah ye abg abil
    Semoga Allah permudahkan segala nya
    sedih r baca setiap yg di coretkan

    ReplyDelete
  61. salam abg abil... sy dan kwn2 slalu membaca status update abg abil n kak gee... mudah2an dipermudahkan smuanya...... sabar dan tabah ye abg abil.......
    - dilla -

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq dan sampaikan salam kami pada kawan2 dilla tu yea...

      Delete
  62. Assalamualaikum abg abil..terharu bila baca blog abg..saya pun senasib dengan abg..isteri saya disahkan mengalami brain damage dan doktor dah xblh buat apa2 lg..tapi syukur alhamdulillah dia dah boleh bernafas sendiri..yg menyedihkan saya,kami ada sorang anak yg baru umur 5bln..dgn usia mcm tu sepatutnya mendapat perhatian dari seorang ibu..saya harap saya kuat mcm abg..boleh tak abg jadi cikgu saya kalau saya ada apa2 nak bertanya..?saya harap abg xkesah..

    Yusman

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm Yusman. Saya benar2 rasa simpati pada Yusman dan keluarga. InsyAllah, call me anytime sekiranya Yusman perlukan apa2..

      Yusman kena sabar, kena tabah dan kuat semangat. Jangan biarkan hati melumpuhkan semangat tu..

      Delete
  63. assalamualaikum, en.abil,

    betuahnya kak gee..seandainya dia dapat mengerti semuanya betapa besarnya pengorbanan en. abil terhadapnya...kak gee adalah isteri yg bertuah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun bertuah Gee jadi isteri saya...

      Delete
  64. sucinya kasih seorang suami. bertuah kak gee :)
    moga encik pun mendapat ketenangan yang sama..

    ReplyDelete
  65. salam takziah abg abil.. semoga tabah ...

    ReplyDelete
  66. sedihnyaaa :'(
    nangis dah bacanya .

    ReplyDelete
  67. innalillahiwainnalillahirojiun...

    salam buat abil, semoga tabah atas pemergian Gee...

    sesungguhnya Allah lebih menyayangi. dan ssesungguhnya Abil telah melakukan yang terbaik untuk Gee. mudah-mudahan kalian akan bersama di sana nanti. insyaAllah...

    ReplyDelete
  68. Moga Kak Gee dtempatkan golongan yg soleh..bro abil moga Allah memberi rahmat kpd bro..salute u bro

    ReplyDelete
  69. Allah lebih menyayanginya... semoga keluarga kak gee dan en abil tabah hadapi dugaan ini dan reda dengan ketentuan ini.. sebagai suami, awk menjaga dia sebaik mungkin hingga ke akhir hayatnya.. syahdu n pilu rasanya bila baca blog ni dan hari ni kak gee telah meninggalkan kita.. moga ditempatkan bersama orang beriman dan rohnya dicucuri rahmat..alfatihah.

    ReplyDelete
  70. anda berdua bertuah kerana terikat dengan cinta suci. pasti blog ini akan menjadi teman anda hari hari kemudian, detik mengharungi ujianNYA bersama dan anda berdua berjaya inshaaAllah dan akan meraih kejayaan itu bersama di taman firdaus. sebgaimana anda bersabar dan melakukan terbaik begitu juga saya yakin anda akan teruskan menanti hari bahgia itu, bila anda akan bertemu dengan kekasih sejati anda, kekal dalam kebahgiaan ganjaran ujian anda di sini. dengan izinNYA isteri anda berada di tempat yang lebih baik dan dalam rahmatNYA. tentunya dia bahgia dengan kasih sayang anda dan mendoakan anda juga. dengan izinNYA isteri anda akan hadir dalam mimpi anda, mengubat rindu anda. kami menangis, pasti anda lebih lah lagi. muga tangisan gembira, rindu. pasti tiada tangisan penyesalan. your life is a beautiful lesson for us all. life is a struggle. to win and to succeed we need perseverence and trust and syukur in Allah. Both of you are among those who succeed, inshaaAllah.

    ReplyDelete
  71. Salam abil. Sy Baru saja Singggah Di sini.. Takziah Dr saya wlupun kita x mngenali..

    ReplyDelete
  72. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  73. selama ni sy just silent reader jer..salu juga dgr cita psl abg tpi tkpernah jenguk blog abg..tetiba je ari ni jenguk sb ternampak status kat fb pasal kak gee.takziah yer abg..

    ReplyDelete
  74. takziah dari sya.. ada tgk tv hari tu.. tak sgka plak smiggu dh tak bukak fb.. tgk bukak hari ni ada berita ttg arwah...
    begitu +ve cara khidupan n pemikiran suami arwah... smoga mjdi insan yg terpilih...n akan mjd tabah sentiasa ye.. amiinn...

    ReplyDelete
  75. abg memang awesome :') insyaAllah bertemu kembali di Sana :)

    ReplyDelete
  76. dedikasi buat saudara abil...tiada kata yang mampu diucapkan ..sesungguhnya arwah insan yang bertuah kerana dikurniakan suami yang tabah dan penyayang...semuga abil akan dikurniakan Allah sesuatu yang tak diduga....tersekat dan kelu ,,,tak mampu untuk berkata..airmata menitis..walau kita tak kenal antara satu sama lain tapi i'm proud of you...alfatihah

    ReplyDelete
  77. menitis air mata ni...

    ReplyDelete
  78. Innalillahiwainnalillahirojiun...
    Alfatihah...
    takziah dr sy sfmly

    ReplyDelete
  79. salam takziah abg abil...semoga arwah k.gee di tempatkan di kalangan org2 yg beriman dan beramal soleh..in sha allah...amin..

    ReplyDelete

Followers