Thursday, 1 March 2018

Moral of the Story..

Assalammualaikum U guys..
Assalammualiki Ya Fauziah, Cinta Hati Hamba.

2 april 2013 Gee meninggalkan saya, hampir 5 tahun dah, u know what U guys..rasa kasih kat Gee ni growing n keep on growing..hari ke hari rasa kasih rindu ni makin kuat..!!

" Seluas langit saya sayangkan awak, dan tiap kali klau awak nak bertanya saya ni syg kat awak lagi ke,,awak tgk langit tu, selagi ada langit selagi tu la saya Cintakan awak dan cintakan awak sampai bila2,,non stop.!!" tu antara kata2 saya pada Gee dulu.

" Yea laa tuuu.." jawab Gee sampai mengusap2 janggut saya ni.
Dan prnah Gee tanya saya " Darling, awak ni selalu peluk2 saya ni pasal syg ke gatal"?
"Dua2" jawab ringkas saya. ..."Emm" bunyi Gee. Klau gitu jawabnya tak puas hati la tu si Gee ni.

" Bukan ke pompuan?isteri ni senang jiwanya klau dapat peluk dek Suami selalu? Bukankah Isteri ni Fitrahnya gitu, sgt2 suka di manjakan Suaminya? Bukankah PELUK tu bukti dan tanda Suami tu kasih, Suami tu memujuk, Suami tu menghargai Isterinya?.....Dan bukankah peluk tu jua menandakan mlm ni mlm Jumaat?!! hehehe"...Tu yg saya jawab Dua2 awal tadi.

"Awak dah minum tongkat ali dah"? terus Gee bertanya sambil gelak2. Baru la puas hati dia bila saya menjawab gitu.

Suami Isteri ni tolooooong la amalkan "PELUK" tiap hari. Kang nak jelaskan manfaat Peluk ni, U guys lebih arif. Namun perbuatan nak berpeluk ni kureng U guys nak buat. Buat la.! Kiranya Suami kurang peluk, Isteri la g Peluk Suami tu selalu, jgn tunggu Suami buat,,kan Suami tu EGO sikit!!

Para Suami lak,, Peluk la bini tu selalu dan kerapkan memuji Isteri tuan tuan tu..Tu la bini kita sampai tua, dia la bini kita bila susah dan senang, Isteri tu la yg masak, siapkan keperluan Suami, teman tido suami, pendengar keluahan suami, tu la penghibur mata dan hati kita sampai kita ni para Suami berjumpa Malaikat IZRAIL..!! Jadi PELUK LA SELALU ISTERI KITA TU....Free jea tak yah pakai duit punnn..

Namun begitu, Ramadhan menjelang tiba, Hati2 Peluk bini tu kang mampus nak bayar denda lak!!
Bini kita ni lak takut kang bulan puasa kita peluk lebih lebih, dia pulak minta langsir baru, sofa baru, tilam tilam, tilam lama tukar baru....dan cincin diamond baru!!! hahahahahahahahah

Moral of the

story, BERPELUKKAN la sentiasa Suami Isteri



InsyaALLAH.

9 comments:

  1. Berpelukkan suami isteri itu terapi dan kasih sayang...meredakan lelah difikiran dan jiwa...

    ReplyDelete
  2. hehehe
    kelakar lak baca
    tapi betul lah tu
    setuju sangat

    ReplyDelete
  3. Kan dah ada pengganti tu.. Terubat lah rindu..

    ReplyDelete

  4. شركة ركن الامثل 0502644550 لخدمات التنظيف ومكافحة الحشرات ورش المبيدات وقسم خاص لتسليك المجارى وكشف تسربات المياه بالمنطقه الشرقيه
    تسعى لخدمتك وتهدف لراحتك نقدم افضل عمليات التنظيف بأجود الخامات والأجهزه اتصل بنا وتمتع بأفضل
    منظر مبهر من نظافة متكاملة نحن افضل شركة نظافة نؤكد التميز ونحترف الآداء شركة ركن الامثل كافضل شركة تنظيف
    نقدم لكم خدماتنا متكاملة ومستواها عالي الجودة إذا أردت أن يكون مقرك متميزاً ويلاحظه زائريك وعملائك اتصل بنا
    وتجد كل تحتاجه من خدمات نحن ندرب طاقمنا على أصول المهنة وكيفية استخدام المعدات والمواد ونعمل بجد واجتهاد لنضمن لك خدمة راقية.


    شركة تسليك مجارى بالخبر
    شركة تسليك مجارى بالقطيف
    شركة مكافحة حشرات بالدمام
    شركة تنظيف مجالس وكنب بالدمام
    شركة تسليك مجارى بالدمام
    شركة مكافحة حشرات بالخبر
    شركة كشف تسربات المياه بالخبر
    شركة كشف تسربات المياه بسيهات وراس تنورة
    شركة كشف تسربات المياه بالاحساء
    شركة المثالية للتنظيف بالدمام

    ReplyDelete
  5. Salam.. Semoga Abil sihat sejahtera dalam kenang bersama kak Fauziah.. Alfatihah utk arwah kak Fauziah

    ReplyDelete
  6. singgah sini...blog saya https://cararesepi.blogspot.my/

    ReplyDelete
  7. masih belum dapat maaf kan you

    ReplyDelete

Followers