Wednesday, 18 January 2017

Seronok seronok dan SERONOKKKKnyaaaa..

Assalammualaikium U guys..lamaaa tak jumpa
Assalammualaiki Ya Fauziah, Cinta Hati Hamba selamanya,,InsyaALLAH.


ujan ujan ni teringat saya waktu Gee n saya basah bersama,! (basah kena ujan laa)
Kan sebelum ni saya citer kadang2 saya g jemput Gee pas kerja naik motor, terutama time kita gaduh2 dulu, naik maotor senang sikit nak pujuk,,leh peluk peluk emmm..

Satu ptg tu nak g jemput Gee saya bawa motor la, time kuar umah tu ok jea cuaca but time otw balik dari jemput Gee, Hujannn...Kuyup kita berdua. "Nape la tak bawa kete tadi, basah dah saya niii.". Habis jea Gee ckp gitu terus secara spontan saya nyanyi lagu Tamil kuat2, hahaha.
"Aduhhh, malu la org dengar." sambil Gee cuba tutup mulut saya n pukul2 manja belakg saya. Lagi la saya nyanyi..jap lagu tamil jap lagu cina jap lagu melayu kita ni. Lagu cinta cinta laa.

"Oi awak tak malu eh??" bising Gee lagi sambil tekap muka dia belakg bahu saya. Org lalu sebelah tersenyum2 tgk kita berdua.
Sampai kat trafic light lampu merah, ada akak dlm keta dok sebelah kita ni pun senyum dgr saya nyanyi, saya pun tanya akak tu.."Kak, cuba tgk Isteri saya ni, Cantik tak??'.."Cantikkk" jwb akak tu..emm lagi malu la Gee. hahaha

"Dgr tu Dear, awak ni Cantik tau tu pasal la saya nyanyi lagu Cinta untuk awak, I love u oh my darling.!!" usik saya lagi, Gee hanya menjawab.."Aduhhhhh"..

Sampai jea kat umah, turun terus dia buka helmet saya..
" Laaaa laki aku rupanya, mati mati ingatkan org gila terlepas dari hospital tadi.!!" Gelak saya Gee ckp cm tu. Pas tu dia ngadu kat mak saya..Mak saya pun marah saya..marah2 gitu jea la..

Gee ckp ngan mak say, "Mak kita tak leh marah org gila mak, nanti dosa!!"..kita semua dlm umah tu gelak..hahahaha..

Punya la seronok dan seronok dan SERONOK hidup berumahtangga ni. Kita yg dah kawen ni kiranya pandai mencuri masa untuk berseronok ngan pasangan kita tu, ehh kekal tau kenangan tu sampai bila2. Keseronokkan berumahtangga ni buatkan Jiwa dan Mental kita lebih kuat. Terutamanya Tenaga Batin kita, eh eh silap2..silap taip daaa..
Terutamanya tenaga dalaman kita. Hormon kita ceria, antibody kita kuat..iyaaa, tak caya tanya doctor!!

Bagi yg masih ada pasangan tu, jaga la dia sebaik2nya, seronok2kan lah jiwanya, BERCINTA la ngan dia setiap hari..kerana..........Dia adalah SUAMI kita dan Dia la ISTERI Kesayanagan kita....INGAT,!!CINTA ni adalah antara HADIAH dari ALLAH yg sgt sgt ISTIMEWA..so jgn sesekali kita lali dari BERCINTA ngan pasangan kita tu..JANGAN dan JANGAN kita rosakkan CINTA pemberian ALLAH tu..!!!!

InsyaALLAH.


Oh my CINTA HATI..

2 comments:

  1. Assalamualaikum, semoga En.Abil dalam keadaan sihat.. Dah lama x blogwalking ni..hehe.. new life new routine right.. anyway sy x jemu baca cerita lawak en.abi dgn arwah.. so sweet both of you.. Semoga roh arwah tenang di sana.. Al-fatihah

    ReplyDelete
  2. PLZ BYKKN CITER SWEET2 YER ABG ABIL...
    TERBAIKLAH!!! :)

    ReplyDelete

Followers