Friday, 2 December 2016

Hello,,ISTERI saya ke ni??

Assalammualaikum U guys..
Assalammualaiki Ya Fauziah, Cinta Hati Hamba.
"Hello, ni Fauziah bt Muhamad ke?"
"Yea saya.."
"Oooo, ini Isteri saya la ni.."
"Yeaa laaa.."
" Oh Isteri kesayangan saya, malam ni nak masak apa untuk Suami hen..sem awak ni?"
" Oh, mlm ni rebus ubi kayu jea cicah gula, sempena mengenang zaman pemerintahan Jepun dulu." sambil gelak Gee menjawab panggilan fon saya..
Gitu la tiap kali saya rasa agak boring atau semangat kerja kureng sikit, saya akan call Isteri kerinduan hati saya tu..mengusik2 dia dan Gee pun cerdik gak dlm menjawab usikkan Tiap kali boring jea mesti saya rasa RINDU kat Gee. Tu yg dok call dia. jap jap saya call dan Gee layan jea klau dia tak sibuk time tu.
Bila ptg saya jemput Gee dari tempat kerja, dia akan terus mengusa janggut saya sebaik masuk keta.." tadi call tu tgh boring ke atau rindu kat saya? tanya Gee..
"Dua dua la, dan termasuk lapar sekali.." kata saya then saya pun dok citer la "keboringan" pada Gee. Tu 1 perkara yg say suka buat, apa2 saya suka ngadu kat Gee sebab Gee ni seorg pendengar yg baik, bukan setakat tu jea..sampai jea kat umah sampai duduk tu Gee akan bukakan stokin saya sambil saya dok membebel lagi.( time saya boring jea dia bukakan stokin, hari2 lain buka sendiri laa)
Then dia akan masakkan dgn cepat supaya hilang lapar saya dulu. Perut saya dah kenyg ilang la boring..Terror sungguh Isteri saya ni. Tahu jea apa perlu buat untuk mengisi kebosanan saya.
INI BARU LA ISTERI NAMAnya!!!!
Perangai Isteri yg cerdik PASTI Suami akan sentiasa dan sentiasa SAYANG!!
ISTERI mesti menjadi seorg pendengar yg baik untuk Suami.
ISTERI mesti pandai dalam menangani jiwa Suami.
Antara tanda tanda yg kita ni seorg ISTERI yg Hebat di mata Suami adalah pabila Suami tu sentiasa mengadu hal2 berkaitan dirinya dan tidak suka berbohong pada ISTERInya..
Yg Suami lak, jadikan la ISTERI tu sebagai sandaran dan tempat kita nak bercerita bagai,, KERANA ISTERI adalah di antara sudut yg TERHEBAT bagi mengisi keceriaan hati kita para Suami..!!
InsyaALLAH..



1 comment:

  1. Allah. Semoga allah pertemukan abil dan arwah di syurga nanti. Ameen

    ReplyDelete

Followers