Thursday, 13 August 2015

Pondok Rasah, Seremban.


Assalammualaikum U guys.
Assalammualaiki Ya Fauziah, cinta hati hamba.


Berdekatan dgn rumah saya di Rasah, Seremban ni ada sebuah Surau, Surau Kg. Pondok Rasah. Di Surau ni la di antara tempat saya di "besarkan". Bahkan sampai la hari ni saya masih ingin membesar di sana. Masih lagi saya belajar bab Fekah, Tauhid, Hadis, Quran dan sebagainya terutama dlm bab Tasawuf di sana. 

Surau tu di dirikan sekitar tahun 1930an lagi. Tahun berganti tahun maka Surau tu dah terlalu usang walaupun byk usaha membaik pulih telah di buat. So akhirnya Surau tu telah di ganti dgn bangunan yg baru di tapak yg sama. Dah hampir siap TETAPI budget yg kami ada tak cukup..so kami (pihak Surau) memohon la jasa baik dari U guys ni kiranya ada kelebihan rezeki boleh la menyumbang. Info sumbangan tu ada di pic/poster di bawah..Harapan kami moga moga dgn sumbangan U guys boleh la Surau tu siap pada ujung tahun ni sepenuhnya mengikut jadual, InsyaALLAH.

Ucapan TERIMA KASIH dari kami atas sumbangan U guys..Nanti U guys boleh google la kiranya nak tahu lebih lanjut sejarah Pondok kami tu yea..InsyaALLAH

.

4 comments:

Followers