Tuesday, 26 May 2015

Pegang jea la Tangan tu..


Assalammualaikum U guys.
Assalammualaiki Ya Fauziah..bod bod hati saya..

Pada suatu hariiii...sampai saja di parking Midvalley, terus saya jln ke depan tinggalkan Gee jln di belakang. Saya tak pandang pun Gee. Masa dok window window shopping pun gitu gak.

" Kenapa tinggalkan saya kat belakang ni??" tanya Gee ngan muka agak sedih.
"Eh, bukan ke dah kawen memang gini cara jln Suami Isteri?. Saya tgk rata rata cm tu org yg dah kawen ni." Jawab saya ngan muka serius. Gee diamm jea sambil peluk hand bag dia sambil berjalan..Dlm hati saya tersenyum puas dapat usik Gee! hahaha.

Then tiba tiba terus saya pegang tangan Gee "Cm ni la berjalan sepatutnya kan Dear Suami Isteri ni." saya cium tangan Gee 3,4 kali. "Suka buat cm ni kat saya kan.!" Gee cubit2 saya. 
"Kenapa yea Dear org dah lama kawen ni kebiasaannya jalan asing asing? sorang depan sorang belakang? tanya saya pada Gee pulak.
"Entah la, dah tak syg la tu, atau malu ke nk pegang2 tangan ataupun mood takde coz takde duit nak shoping kut." Jawab Isteri kesayangan saya tu.."Pelik.!" jawab ringkas saya.

 SEBELUM KAWEN bukan main lagi pegang tangan, peluk bahu girlfren/boyfren bila jalan2.( Langsung tak takut ALLAH!!!) macam2 subjek boleh borak. Sayangnya lepas beberapa lama dah berkawen tak pulak buat gitu. Kan TUHAN teramat suka tgk Suami Isteri gitu.Tu yg ALLAH beri macam2 faedah, cm2 pahala, cm2 rezeki. Taknak ke??!! Boleh jadi kaya ooo klau pegang tangan pasangan masa jln2. Ko org takyah nak angan2 "Kalau la aku kaya." sebelum tido tu, pegang jea tangan Suami Isteri tu InsyaALLAH kaya la nanti.

Ramai di antara kita ni TAKE THINGS FOR GRANTED bila dah kawen. Pasangan kita tu la kita jaga hati nya di mana jua anda berada. Ceriakan hati pasangan kita kat mana mana saja.
Kan tu ISTERI kita, kan tu SUAMI kita.!! Benda kecil cm tu pun U guys tak boleh buat (pegang tangan) susah la u guys nak uruskan sekiranya 1 hari nanti ujian berat TUHAN berikan pada U guys untuk selesaikan.

DI ANTARA kaedah nak dapatkan rezeki yg sgt2 mudah buat Suami Isteri ni, nak mudah selesaikan apa2 masalah yg melanda...PEGANG LA TANGAN PASANGAN SAH KITA TU.!! Nak pegang part part lain jgn pegang kat Midvalley..malu!! InsyaALLAH. 

- 017 9395172 cik Aida, untuk dapatkan buku "Warkah Buat Isteri" saya tu..tqqq atas sokongan U guys.

Talk bersama PUSPANITA baru baru ni di Arkib Negara.



4 comments:

  1. Kakak baca sambil senyum sendirian:)
    Kalau tak faham juga tak tahulah kan..

    ReplyDelete
  2. senyum senyum Farah baca bang... he he he...

    ReplyDelete
  3. Salam.dh bca dh buku Mr.Abil..mmg best!! Sdh n asyik tringt jer story Mr.Abil mlyan beloved wifenya nih..hurmm n smpai skg duk tnya dri sdri...nama siapa yg blh saya bg klo Mr.Abil tanya saya "bagikn saya 1 nama yg blh jaga awak waktu awak skit".. berat doaln nih..moga saya juga btemu jdoh yg baik spt Arwah Gee....Bertuahnya awak gee..!!Moga awak dtmptkn diklgan mrk yg b'iman..aminn

    ReplyDelete

Followers