Tuesday, 4 March 2014

Antara Hobi saya..

Assalammualaikum U guyss...


Antara perkara yg menghiburkan hati saya bila dok rumah sensorang ialahhhh...Mengemas Rumah!!! Hobi saya. Menyapu, mop lantai, kemas sawang klau ada, cuci jamban, cuci depan rumah n belakg rumah. Macam pompuan!! hahahahaha

Jgn lupa, niat kemas rumah kerana ALLAH, InsyAllah jin tak suka tumpang n rezeki senang singgah..InsyALLAH.

Sekarang ni baru la nak g beli Lunch saya!! ..




31 comments:

  1. Assalamualaikum DIM. rajinnya. bagus betul, ringan tulang. hehehee ~~~

    ReplyDelete
  2. Assalammualaikum bro abil..bagus-bagus..alhamdulillah..hati pun gembira bila tengok tempat tinggal kita bersih je..

    ReplyDelete
  3. huhu..rajinnya..laki akak suka basuh baju..satu hari sampai 2 kali basuh..x larat akak nak lipat

    ReplyDelete
  4. kalau rumah bersepah,fikiran pun berserabut jadinya,kan...

    ReplyDelete
  5. hamboiii...rajin nye....
    ape2 pon hobi kie same lah dim..tak best kan mate kalau umah berselerak..

    ReplyDelete
  6. wah... bagusnya
    hobi macam ni la yang menjadikan sorang suami itu bertambah machoooo... muahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau duda nampak cmana pulak? hahaha

      Delete
    2. tak berapa lah sangat... ngeh3

      Delete
  7. Replies
    1. Mithali!! hahahahaha cap ayam jea saya ni..

      Delete
  8. lama tak jengah..sihat?Alhamdulillah hobi yang bagus!!!

    ReplyDelete
  9. wahhh... tabik spring abam DIM! Hehehe...
    Hobi yg bagus... memang lelaki pujaan ramai.. :)

    ReplyDelete
  10. Bang...Sesuai sangat jadi calon menantu mak saya...sebab saya tak pandai kemas rumah..lagi bagus kalau masuk package basuh kain dan lipat kain ...seluar tu tak boleh tahan kotak kotak otai comel hahaha ;p

    ReplyDelete
  11. Haa..as salam, dah update pun..tertunggu2 tips2 yg baru dri mr abil
    kalu free2 tu (kalu free lah) sgah lah blog www.wanrokiah.blogspot.com Saya baru je jd blogger ni since june thn lps

    Saya start ikuti kisah mr abil n arwah isteri pas kwn2 satu akademi duk promote buku "Warkah Buat Isteri", bila dah start ikut blog ni, tertarik pula dgn tulisan yg santai dan penuh tips2 rumahtangga

    ReplyDelete
  12. saham tinggi DIM ni sbb tak ramai lelaki rajin kemas umah ;)

    ReplyDelete
  13. eh Abil pakai kain pelikat aje masa menyapu tu? Macam saya jugalah ….. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuan, tu seluar tido corak cm kain pelikat lerr hahaha

      Delete
  14. Untungla sape dapat dim ni. 1 dalam beribu kut. Doa doa moga suami saya pun jadi camni jugak.

    ReplyDelete

Followers