Tuesday, 19 November 2013

DIM..stand for what?


Assalammualaikum U guys..Sehattt??

Layan pic dulu eh sebelum I buat sedikit sharing lepas ni ok sayang semua...

Seperti biasa ler, pic sessi Berbicara Bersama Abil Fikri Ahmad. Kali ini I di jemput ke Pejabat Timbalan Perdana Menteri di Putrajaya..sessi ni khas untuk staff Pejabat TPM jea. Sepatutnya sessi 2 jam sahaja, end up sampai ke petang..! 

 Ramai wanita yang hadir, yang kaum lelaki ada emergency duty di KLIA hari tu..Kerjasama yg di berikan dari staff  TPM ni very good. Puas hati beri Talk di sana..
 Rasa macam Menteri la pulak bila bagi Talk dalam bilik ni..Menteri DIM..!! hahahaha

Yang ni antara anak buah kesayangan I dan arwah Gee.. Gee dulu selalu manjakan dia ni. U guys tahu apa dia kata kat I.."Uncle Abil, nanti kalau ada girl fren, Sofia nak tengok dulu. Kalau ok, Sofia will give permission ganti aunty Gee."!!...I said.."okkkkk.". Payah la cm ni uncle nak dapat penganti, kena ada permission dari anak buah la pulak..!

Oh! by the way..ada beberapa orang yang baru mengikuti blog ni sms n tanya I, DIM tu stand for what?..Untuk info u all, DIM ni suatu penghargaan yang di berikan dari pembaca2 blog sebelum u all..Kata mereka, (Bukan kata I yea)..DIM tuu,, Duda Idaman Malaya..hahahaha hehehehehe hohohohoho..

Dearrrr, I dah jadi duda dah ni..Tolong Dearrr..( Dear, adalah pangilan I untuk arwah isteri kesayangan I tu )....Dearrrrr tolong....!! I miss uuuuuuuuu...........Sapa nak ganti tempat Gee?? pun kena dapat permission Gee dulu hahahahahahahahaha amacam boleh?!! hahahahahaha...esok I update lagi..

58 comments:

  1. DIM stand for DIA INSAN MASKULIN.... hai la si kanda ni... lame tunggu n3 die....

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama yea dinda tunggu kanda!..alaaa sorry ler dinda..

      Delete
  2. amboi menteri DIM..segaknyaaa..i loike it ;)
    stuju 150% pasal permission sblm gntikn tmpt arwah kak gee...Hehehehe (jgn mrah ah... :) )
    syg abg DIM n arwah kak gee slalu ;) (eja)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha cm menteri rasanya that day!!..

      Delete
  3. Ok...dah dpt jawapan sebab tertanya2 juga apa itu DIM ☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaa, fiza pun tertanya2 gak sebelum ni..aduhhhh..

      Delete
  4. jangan nak sebut2 penganti segalak...hahaha. Gee sedih kang nnt...gurau ya Abil.....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe..Gee lagi bersedih kalau abil tak cari..tapi abil pulak yang malas nak cari..

      Delete
  5. kikiki... Tu rupanya makna DIM... Apa2pun suka baca blog ni... Byk ilmu n sangat bermanfaat.

    ReplyDelete
  6. Ooo ok, puas I dok fikir DIM tu apa..sebab kalau DMFK tu otometik teringat pada Dt Fadzillah Kamsah le kan. Waaa Incik Abil memang dah femes satu Malaya ni..habis tu I ni bila nak femes aaa...kikiki...ok la one day nanti I nak jemput Incik Abil mai breakfast nasi kerabu kat Sg Long..

    hmmm ramai peminat betul Incik Abil ni ya..tapi anon..hik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduhhh,, rupanya si lady ni pun tak tau..saya ni bfast ngan lobster jea la, boleh gitu..?

      Delete
  7. assalamualaikum prof.. wah, dah masuk pejabat pak menteri ni, makin busylah dia ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalamm..orang menjemput, kita tunaikan hajat jea..

      Delete
  8. Amboi, makin hari makin segak abg abil ni.... Rupa2nye itu la maksud DIM ye... akhirnya terjawab sudah persoalanku selama ini.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooooo..diana pun baru tahu yea...aduhhhhhhh....eh, diana dah mula bersenam belum ni!??

      Delete
  9. susah nak cari lelaki yg betul2 setia macam DIM...keep it up bro..tapi kena layankan hati juga bro..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takde laa, ramai lagi yg hebat hebat..saya ni cap ayam jea ni..hahahaha

      Delete
  10. DIM................................

    ReplyDelete
  11. DIM nie, panjang juga sejarahnya. Kira, beberapa entry juga lah, baru lekat nama DIM tu kan...hahahahaha. Ha, sesiapa yang nak ganti Kak Gee, kena minta permission Kak Gee...camno tuh? DIM ni body guard nya bukan main ramai lagi. Susah nak tembus ni adik2 oiii....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak perlu tembus but..they have to 'Break the spell'.

      Delete
  12. Well Done pak menteri...anyway ..Coffee 4 Uncle ...anddddd... magnum 4 sofia...amacam??!! ...aunty nak bagi magic spell.. " Finite Incantum ... Orchideous ... Rictusempra... " fuh fuh.. hikhik terkeluar dah air liur.. Harry Potter ajar sofia kena google for the meaning :) .. - Miss Magic

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sofia dah lama pakai that spell laa..

      Delete
    2. alamak aunty Gone with the wind la nampaknya hikhik...anyway insyallah, Allah akan menemukan seorang wanita yang taat in your life bukan untuk gantikan Gee tapi..menyambung amanah seorang isteri di atas muka bumi ni 4 u... amin.... - Miss Gone

      Delete
  13. Ai..pendek je entri kali ni..macam busy je... err.. boleh tak singgah blog che mid, ada entri terbaru rasa nak minta komen sikit..boleh yaaa..

    ReplyDelete
  14. alahai...comelnya anak buah tu. Hhihihi...memang kena lalui banyak tapisan penapis nehhh ehehe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebelum di tapis kena la break the spell dulu...

      Delete
  15. waaaaahhhh bestnyer en abil, siap dpt bg talk kt bilik lawo gitu, hahahha dh ada juri special kalu jumpa gf nnti yek.... siap dh bg warning awal2 dh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la tu..payah cm ni nak ada gfen lagi..!

      Delete
  16. uuuuwihhh..dah femes seantero ni DIM.....Dia Itu Milikku...ceh ceh ceh...buat novel...nanti kuap la kat tv jadi drama.

    buku cek bila nak publish?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada gak pihak minta buat drama, saya kata nanti dulu..

      Buku baru dapat kelulusan Kementerian n now tgh printing..coming soon..

      Delete
  17. siap permission gitu yer.. nak kena interview dulu lah yer :) buat saringan..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha..saringan apanya, gfen pun lum ada lagi..

      Delete
  18. Hahaha....oklah tu nk kena dpt permission dr ank buah tu mstlah dia nak yg terbeik utk DIm kan.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untuk dia sebenarnya,,nakkan ada org layan dia macam arwah dulu.

      Delete
  19. senyum sorang2 akak baca en2 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe tak pe, abil kongsi senyum sekali ngan akak..hehehehe

      Delete
  20. Ternanti-nanti n3 terkini..muncul jgk akhirnya

    ReplyDelete
  21. As Salam bro,
    lama dh aku dok baca je tp takpernah nk komen pun...
    "setiap umat Nabi Muhammad S.A.W pasti akan bergembira di sana kelak sekiranya meninggal dalam keadaan berkahwin"
    besar rahmat pd sesapa yg ikut Sunnah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah pernah berkahwin pun insyAllah dapat gak kan bro..

      Delete
    2. yes bro...betul tu...xpa bro, bersabar n berserah kpd Yang Maha Kuasa...inshaAllah klu dh mmg ada jodoh tu takkan ke mana :)

      Delete
  22. saya doakan yang terbaik utk abg abil...in sha allah kita di dunia dicipta berpasang-pasangan...yang patah akan tumbuh yang hilang akan berganti. walaupun yg ganti x sama seperti yang hilang... perancangan Allah swt kepada kita yang lebih hebat

    ReplyDelete
    Replies
    1. So kena saya cari ler ni yea...Sue tolong carikan boleh?

      Delete
  23. ala... dtg putrajaya napa xroger.., klu tak boleh dah minum sama2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry brolewat balas..n masa tu pun rushing untuk Talk tempat lain..next time kita g minum2 bro..

      Delete
  24. Salam tuan tanah kedaung. Lama rasanya tak bukak blog ni. Rindu nak baca-baca artikel tuan tanah. Harapnya tuan DIM sihat hendaknya. Ceria selalu =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni dok ceria ceria selalu ler ni, sampai naik letih dah!! hahahaha

      Delete
  25. Yup..saya pun sama..lame tak menjenguk ke blog abg abil..tetiber teringat nk bukak kn..sblm loading tu berharap sangat abg abil dh ada pengganti..anggapanku salah belaka..masih DIM lagi..hehe..Semoga DIM sihat selalu..amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lately ni ramai yg tanya gitu..ada gantinya ke belum..hahahaha Jangan kata dah ada ke belum,,fikir pun lum terlintas lagi. Tahun depan la saya fikir2kan..

      Delete
  26. Askum.. DIM hehehehe jgn la cari pengganti kaka G..sbb kaka G tgu u & nak u ttp jd suaminya d akhirat nnti.kalau DIM ada pengganti alamatnya kakak G bkn la wife DIM di akhirat kelak.isteri trbaru DIM la yg jd isteri d akhirat...sayangi cintailah dia smpai ke hujung nyawa...isteri mu pasti sgt bangga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allah Hu Akhbar..Kitab mana la yang di baca ni..!! aduhhh..
      Gini..Sekiranya isteri yg meninggal, dia akan bermohon pada Allah agar suaminya yg hidup kawen lain supaya terjaga kebajikkan suami di dunia sementara Isteri menunggu di 'sana'. Walaupun suami kawen lain, suaminya itu akan tetap bersama isterinya yg pertama nanti..

      Sekiranya suami pula yg meninggal dulu, dia berharap (tidak bermohon pada Tuhan) isterinya tidak berkahwin lain agar dia dapat bersama isterinya di sana nanti. Klau si isteri kawen lain, isteri akan bersama ngan suaminya yang baru di sana nanti..

      Gitu la tafsir n huraian Quran dan Hadis..Boleh rujuk pada mana2 sheikh/ustaz yg mursyid. Juga mana2 kitab hadis yg besar. InsyAllah.

      Delete
  27. Kiranya abg abil ni dh ganti tpt yusry kru la...,dlu dy duda idaman malaya.. skg dh kne sambar ngan lisa..

    ReplyDelete

Followers