Sunday, 15 November 2015

Just ONE name..



Assalammualaikum U Guys..
Assalammualaiki Ya Fauziah, cinta hati hamba.

Dalam setiap ceramah, saya akan bertanyakan satu soalan "terpencil" ini, berkaitan kiranya kita sakit, sakit yg memerlukan penjagaan..

" Boleh tak U guys sekarg ni berikan saya hanya SATU jea nama, just ONE name dan U guys yakin bahawa org yg satu ni la yg akan dan mampu menjaga U guys nanti sebagaimana yg U guys harapkan."

Pemilihan satu nama ni berdasarkan dari mata "pandangan kemanusiaan" U guys. Kita kan ada keyakinan kann..

JUST ONE NAME...."Siapa dia??"
InsyaALLAH.

11 comments:

  1. Assalam Abil..
    terbaca soalan ini..langsung terlintas dan terbayang wajah suami saya.RAHMAN HASSAN.saya yakin..dialah yang mampu menjaga saya. Alhamdulillah Allah pinjamkan dia untuk saya. dan saya harapkan kekal lah dia begitu hingga ke akhir hayat..

    ReplyDelete
  2. Allah...
    bila saya ingat Dia, dia akn dtgkan byk nama bantu saya...

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum En.abil... bila bc soalan ini sy teringt dlm WBI page:115 prenggan ke2... mbuatkn sy tpana seketika... n airmata sy mengalir... dlm fkiran hny suami sy En.Isrul Ishak...hny beliau yg mampu bkongsi susah senang dgn sy... moga Allah memelihara kami dr segala kesulitan... selebihnya smua sy serahkn kpd Allah swt...

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum En.abil... bila bc soalan ini sy teringt dlm WBI page:115 prenggan ke2... mbuatkn sy tpana seketika... n airmata sy mengalir... dlm fkiran hny suami sy En.Isrul Ishak...hny beliau yg mampu bkongsi susah senang dgn sy... moga Allah memelihara kami dr segala kesulitan... selebihnya smua sy serahkn kpd Allah swt...

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. dia satuu satunya yang tak pernah jemu untuk cintakan sy, tentulah suami tersayang

    ReplyDelete
  7. nice sharing.. done folo, folo me back :)

    ReplyDelete
  8. Salam Abil,
    Lamanya makcik tak bertandang sini. Yes one name........bukan senang tu kan, apa pun, doakan kita ada banyak nama yang akan bersama kita susah senang....ibubapa jika masih ada, suami, isteri, anak2 & saudara mara terdekat - insyallah

    Take care bro

    ReplyDelete
  9. salam abg abil..

    dah lama xjenguk di sini..

    abg abil xupdate blog?

    ReplyDelete
  10. Satu nama... hmm.. of course ahli keluarga kita. Anyway, jemput ke blog saya untuk info2 kekal cantik dan slim.

    >>>Kurus sihat Semula Jadi!<<<

    ReplyDelete
  11. Satu nama. Saat nak taip nama ni mengalir pulak airmata, dengar pula lagu blog ni.. meruntun jiwa T__T

    Insan yang diharapkan, Suami tercinta.

    ReplyDelete

Followers